10.7.2016 18:58

Η εκ-Παρθένευση του ποταμού Μαλαγκιώτη

Τα γεγονότα λίγο πολύ γνωστά. Όπως σχεδόν κάθε χρόνο έτσι και φέτος στο ίδιο έργο θεατές. Εκεί στην εκβολή του Ποταμού Μαλαγκιώτη, στα Μαγεμένα της Βολισσού. Με κάθε τρόπο και μέσο. Δόλιοι άνθρωποι, άνομα συμφέροντα επιβουλεύονται τη μαγεία του τοπίου.

Μετέρχονται κάθε είδους επινόηση με στόχο το μπάζωμα του ποταμού και την καταστροφή του απαράμιλλης ομορφιάς υγροβιότοπου της περιοχής. Ναι, είναι ο ίδιος ο προστατευμένος από Προεδρικό Διάταγμα υγροβιότοπος που ο νομοθέτης «αγνοώντας» τη νεοελληνική πραγματικότητα θεώρησε ότι η νομική θωράκιση αρκούσε δια παντός να τον προστατέψει.

Είναι η ασέλγεια του περιβάλλοντος αγαπημένη συνήθεια των τοπικών μας αρχόντων. Είναι βλέπεις οι αδήριτες ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και τα ιερά συμφέροντα των εργολάβων που πρωτίστως πρέπει να ικανοποιηθούν. Είναι και εκείνη η λεγόμενη απορροφητικότητα των ευρωπαϊκών κονδυλίων που εσχάτως ανακάλυψε ο μεταλλαγμένος πρώην αριστερός Πρωθυπουργός μας εκφράζοντας την υπερηφάνεια του για την πρωτιά μας σε αυτόν τον τομέα.

Η πυρκαγιά που κόντεψε να καταστρέψει τα πάντα στην εκβολή του Ποταμού δεν προέκυψε ως κεραυνός εν αιθρία. Ο δρόμος για το μπάζωμα του Μαλαγκιώτη είχε χαραχθεί χρόνια πριν. Τότε που το τσιμέντο σφράγιζε την κοίτη του χειμάρρου της Αγίας Ειρήνης και οι αιρετοί μας κώφευαν και συνεχίζουν ακόμα να κωφεύουν στην απόφαση του Σ.τ.Ε για την αποκατάσταση της. Ουδείς λογοδότησε και ο δρόμος για την εκτεταμένη καταστροφή των ποταμών και χειμάρρων του νησιού μόλις είχε ανοίξει διάπλατα

Τι κι αν η εθνική και κοινοτική νομοθεσία προβλέπουν αυστηρότατες κυρώσεις για τα εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος. Τι κι αν το Σύνταγμα προστατεύει τον φυσικό και περιβαλλοντικό πλούτο της Χώρας. Δυστυχώς υπέρτατος νόμος αποδεικνύονται τα άνομα συμφέροντα των κάθε λογής καταπατητών που εκπορνεύουν το περιβάλλον.

Χθες ήταν η εξαφάνιση από το χάρτη του Ποταμού Παρθένη. Ο εγγύτερος στην Πόλη της Χίου υγροβιότοπος στην εκβολή του Παρθένη δεν υπάρχει πια.

H εκπαρθένευση του Ποταμού Μαλαγκιώτη μόλις άρχισε!  

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ