7.6.2017 16:51

Η διπλή βάρκα του Νότη Μηταράκη και η λάθος χρέωση του προσφυγικού

Την προκάλεσε τη συνέντευξη στον «π» ο Νότης Μηταράκης, για δυο βασικούς λόγους, από όσο αντιλαμβάνομαι. Ο βουλευτής είναι ένθερμος θιασώτης της άποψης ότι η διαρκής υπόμνηση της παρουσίας ενός πολιτικού προσώπου στη δημοσιότητα είναι κανόνας απαράβατος για την επανεκλογή. Ο δεύτερος λόγος γιατί βαθιά μέσα του διαισθάνεται ότι η σύμπραξη του στην επιλογή διαπραγμάτευσης στο πλαίσιο της … Εθνικής Χίου δεν γίνεται εύκολα αντιληπτή από την κοινή γνώμη.

Ο «π» ανταποκρίθηκε, δίνοντας πάντα βήμα έκφρασης σε όποιον το ζητεί.

Συνάντησα απέναντι μου, στο πολιτικό γραφείο του, έναν πολιτικό σε αστάθεια. Πεπεισμένο για την αμεσότητα της ανάγκης να δοθεί εδώ και τώρα λύση στην απομάκρυνση των προσφύγων και μεταναστών απ’ τη βιτρίνα της Χίου, αλλά κι έναν πολιτικό που η άποψη ότι μια βεβιασμένη εκ μέρους μας διαπραγμάτευση θα μας στοιχίσει σε βάθος χρόνου να τον έχει κλονίσει και να την ακούει πια με προσοχή.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι υπόλοιποι της Εθνικής Χίου. Ανδρέας Μιχαηλίδης και Στ. Κάρμαντζης ασπάζονται όλο και περισσότερο την ανάγκη η διαπραγμάτευση να γίνει σε άλλο πλαίσιο από αυτό που μας οδήγησε η επίδειξη κυβερνητικού τσαμπουκά. Δεν είμαι καθόλου βέβαιος ότι συνηγορεί σ’ αυτό το τέταρτο στέλεχος της … Εθνικής Χίου, ο δήμαρχος.

Για να επιστρέψω στο Νότη, παιδί της Ευρώπης κι αυτό, εντόπισε εύστοχα το πρόβλημα. Επιβάλλεται να βρούμε τη δική μας αφήγηση, τη δική μας πρόταση, που δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να επιβάλλει τις λύσεις της. Ημιτελής η θέση. Όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά και στην Ευρώπη. Απ’ την ανάγκη να χρησιμοποιηθεί η Χίος για κάποια χρόνια ως κατώφλι διύλισης των προσφυγικών ροών δεν ωφελείται μόνο η χώρα μας. Τσουρουφλίζεται κυρίως η Ευρώπη. Οι δικές της συνοικίες βάφονται κάθε εβδομάδα με αίμα αθώων. Εκείνη πρωτίστως χρειάζεται να ελέγξει εξονυχιστικά σε ποιον θα δώσει άδεια για να εργαστεί φθηνά στα εργοστάσια της και ποιόν οφείλει να τον στείλει από εκεί που ήρθε.

Η Ευρώπη επομένως οφείλει να πληρώσει το φύλακα, τη Χίο εν προκειμένω, και μάλιστα αδρά. Έχει την υποχρέωση να τον χρυσώσει, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα και την κοινωνική συνοχή και την εθνική κυριαρχία του και την μελλοντική αναπτυξιακή προοπτική του. Απ’ το μπατίρη, την κυβέρνηση, αγαπητέ Νότη, θα περιμένουμε τα αντίμετρα; Μα εδώ δεν έχει μαντίλι να κλάψει… 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ