17.1.2017 9:45

Χύμα στο…Κύμα

Με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια και την παρουσία σύσσωμης της τοπικής πολιτικής elite πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του υπερμεγέθους πλέον, υπερσύγχρονου αεροδρομίου  της Χίου. Ένα αεροδρόμιο ασφαλές, απόλυτα λειτουργικό, ικανό να καλύψει τις αυξημένες τουριστικές ανάγκες από την προβλεπόμενη έλευση χιλιάδων εκ Εσπερίας επισκεπτών, αεροδρόμιο αντάξιο της αίγλης της Χίου και κυρίως αεροδρόμιο μέσα στην Πόλη της Χίου.

Να πάρουν επιτέλους σάρκα και οστά τα όραμα όσων σε χαλεπούς καιρούς, εμπνεύστηκαν την  ιδέα να φτιάξουν αεροδρόμιο καταστρέφοντας μέρος του Κάμπου και  μια ολόκληρη συνοικία της Πόλης. Πέτρινα τα χρόνια, δίσεκτοι οι καιροί τότε. Τώρα με τη δημοκρατία όλα γίνονται και κυρίως όλα επιτρέπονται, ξεσπίτωμα ανθρώπων, καταστροφή πολιτιστικής κληρονομιάς, ασέλγεια περιβάλλοντος και όλες οι λοιπές συναφείς παρωχημένες,  οπισθοδρομικές αντιλήψεις αμετανόητων γραφικών. Άλλοι οι καιροί, άλλα και  τα προτάγματα.

Ο τόπος έχει ανάγκη έργων και υποδομών. Να απορροφηθούν τα κονδύλια που αφειδώς μας παρέχουν μέσω αλλεπάλληλων πακέτων και φιλόδοξων αναπτυξιακών προγραμμάτων οι φιλεύσπλαχνοι ευρωπαίοι εταίροι μας. Να φτιάξουμε, γέφυρες, δρόμους, φράγματα, μαρίνες, λιμάνια. Έργα ολοκληρωμένα στην υπηρεσία των ανθρώπων και όχι πληγές χαίνουσες, μνημεία αυθαιρεσίας και διασπάθισης του δημόσιου πλούτου. Έργα με σεβασμό την αισθητική και την κλίμακα του τόπου, όπως το φράγμα στης Κόρης το Γεφύρι.

Έργο που θα το ζήλευαν ακόμα κι οι Φαραώ, το φράγμα στέκει εκεί πάνω από την Πόλη, ως δαμόκλειος σπάθη, σε έναν τόπο που ακόμα και η έννοια του σεισμού παραμένει άγνωστος και η όποια γειτνίαση με τον χώρο του πρώην σκουπιδότοπου συνιστά αποκύημα νοσηρής φαντασίας κακόβουλων ανθρώπων. 

Είναι οι ίδιοι αυτοί κακόβουλοι άνθρωποι που αντιδρούν στον εγκιβωτισμό του Παρθένη, να γίνει αυτός ο θαυμάσιος περιφερειακός δρόμος που συμβάλει στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση  της Πόλης, συνδέει το βορά με το νότο του νησιού και διαγράφει για πάντα από το χάρτη ένα ενοχλητικό ρέμα, πηγή πλημμυρών και ανεκλαλήτων καταστροφών όπως κακεντρεχώς διαβλέπουν κάποιοι ευφάνταστοι για το όχι και τόσο μακρινό μέλλον.

Στο περίλαμπρο μέλλον που μας οδηγούν γιγαντιαίοι λεωφόροι και περίτεχνα γεφύρια από τη ΔΕΗ στο Κοντάρι μέχρι τον Άγιο Αρτέμη και το Παντουκιός. Από τη μαρίνα στην περιοχή του Νοσοκομείου μέχρι το νέο λιμάνι στο… Κύμα. Έτσι χωρίς πρόγραμμα, χύμα…

Χύμα στο…Κύμα!

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ