17.11.2021 15:04

Χριστουγεννιάτικο δέντρο πλατείας Βουνακίου

Περνώντας κάποιος από την πλατεία Βουνακίου αυτές τις μέρες, θα δει κάποια δημοτικά έργα σε εξέλιξη και αν ασχοληθεί λίγο θα μάθει πολύ εύκολα από τα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου ότι τα έργα αυτά αφορούν στην εγκατάσταση ενός "αληθινού" χριστουγεννιάτικου δέντρου, 12 μέτρων ύψους αν δεν κάνω λάθος, το οποίο θα στηθεί εκεί και όταν, μετά την περίοδο των εορτών, που θα έχει μαραζώσει, πεταχτεί στην χωματερή, τότε θα μείνει η βάση ώστε να στήνεται εφεξής κάθε χρόνο ένα νέο δέντρο στην ίδια θέση. Αυτά τουλάχιστον είπε προχθές ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και διαβάσαμε στα δημοσιεύματα.

Ο διαβάτης όμως της πλατείας θα δει οπωσδήποτε και ότι πίσω ακριβώς από την θέση που γίνονται τα εν λόγω έργα και που προβλέπεται να στηθεί το χριστουγεννιάτικο, υπάρχει ήδη εδώ και πολλά χρόνια μία ολοζώντανη 20μετρη τουλάχιστον σε ύψος αρωκάρια, η οποία φυσικά θα μπορούσε πολύ εύκολα να στολίζεται κάθε χρόνο ως χριστουγεννιάτικο δέντρο, ώστε να μην χρειάζεται άλλο τεχνητό ή μεταφερόμενο κομμένο δέντρο να παίζει αυτό τον ρόλο, αφού υπάρχει εκεί το απολύτως αληθινό και ολοζώντανο, το οποίο κιόλας δεν θα μπαγιατέψει, ούτε θα μαραζώσει, ούτε θα πεταχτεί κατόπιν των εορτών.

Με μια μικρή περιποίηση, ώστε να αναπτύξει σιγά σιγά κάποια από τα ατροφικά χαμηλά κλαδιά του, θα μπορούσε να αποτελεί κάθε χρόνο το μεγάλο δέντρο των Χριστουγέννων της πόλης μας, αλλά και έτσι ακόμη θα μπορούσε πολύ εύκολα, με κάποιες βάσεις χαμηλά στον κορμό του να γίνει ένα εντυπωσιακό ολόφωτο χριστουγεννιάτικο δέντρο αφού την νύχτα οι όποιες ατέλειές του δεν θα είναι ορατές ανάμεσα στα λαμπιόνια. Εντυπωσιακά ολόφωτα δέντρα Χριστουγέννων υπάρχουν ούτως ή άλλως εδώ και πολλά χρόνια πέριξ της πλατείας και επί της οδού Δημοκρατίας, όπου στολίζονται πολύ ωραία με λαμπιόνια μέχρι τα ψηλότερα κλαριά τους οι υφιστάμενοι πλάτανοι.

Γιατί λοιπόν αφού έχουμε δέντρα φυσικά και ολοζώντανα αλλά και δέντρο που εξυπηρετεί με το σχήμα του, το μπόι του και την θέση του τον ρόλο του Χριστουγεννιάτικου, φτιάχνουμε βάση για να βάλουμε ένα ψεύτικο ή νεκρό; Την απάντηση, αν δεν μας την δώσει η δημοτική αρχή, ας την υποθέσει ο καθένας μας μόνος του

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ