8.5.2014 14:40

Χωρίς προσωπεία

Αγαπητοί φίλοι είναι μια καλή ώρα για να μιλήσουμε στους πολίτες - μεταξύ μας δηλαδή - χωρίς προσωπεία. Χωρίς να κρυβόμαστε πίσω από ρητορικά σχήματα και ευφυολογήματα. Οι εξελίξεις τρέχουν. Ο πρωθυπουργός ανακοινώνει μια αναθεώρηση Συντάγματος που κρύβει πολλές παγίδες για την ελευθερία της πολιτικής δράσης, τα δικαιώματα των εργαζομένων και την προστασία του περιβάλλοντος. Υπέρτατες αξίες η ατομική ιδιοκτησία και η επιχειρηματικότητα και εχθρός ό,τι καθυστερεί την “ανάπτυξη”. Λες και τόσα χρόνια που πατάνε κάτω την εργασία πετύχανε κάτι παραπάνω από κρίσεις και μιζέρια για τον πολύ κόσμο.

Δυο σημεία καίνε ιδιαίτερα εμάς που είμαστε νησιώτες πέρα από το συγκοινωνιακό για το οποίο συμφωνούμε όλοι (;) ότι η ζωή μας αξίζει πιο πολύ από την κερδοφορία των ακτοπλοϊκών εταιρειών.

Η ιδιωτικοποίηση του νερού και η διευκόλυνση (το γράφω διακριτικά) της κατάληψης του αιγιαλού(διάβαζε καταστροφής) στο όνομα της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας αγγίζει τις ζωές όλων μας. Θυμάστε τι έγινε πρόσφατα με την παραλία των γλάρων. Σκεφτείτε να δεσμεύσει κάποιος τα Βρουλίδια, τα Τραχήλια κοκ. Σκεφτείτε το νερό, τη θάλασσα, τη ζωή ως εμπόρευμα και -ας είναι νομικά δουλειά του οποιουδήποτε ταμείου καταλήστευσης του δημόσιου πλούτου- απαντήστε: Ποια είναι η θέση του Δήμου μας απέναντι σε όλα αυτά;

Το καπελάκι του υπερκομματικού, ακομματικού, πολυκομματικού δε σημαίνει τίποτα αγαπητοί φίλοι. Οι πολιτικές μας απόψεις για τα επίκαιρα ζητήματα που καίνε πρέπει ναναι ξακάθαρες!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ