14.7.2023 10:30

Χιακό πολιτιστικό “ξέσπασμα” - Στο προσκήνιο και οι Βρονταδούσοι ναυτικοί

Εντυπωσιάζει πάντες το φετινό Παγχιακό πολιτιστικό “ξέσπασμα”. Εκδηλώνεται με ευφάνταστους τρόπους τόσο στη Χίο όσο και στις Οινούσσες και τα Ψαρά. Συμπολίτης το παρομοίασε με την “εκτίναξη” συμπιεσμένου ελατηρίου που, στην προκειμένη περίπτωση, είχε υπερπιεσθεί επί δυόμισι χρόνια λόγω κορωνοϊού.

Είναι απολύτως φυσικό, στο πολιτιστικό αυτό “ξέσπασμα” να συμμετέχει και ο Βροντάδος. ΦΟΒ, ΠΕΚΕΒ και “Σύλλογος Αποφοίτων και Φίλων Ανδρεαδείου Γυμνασίου και Λυκείων Βροντάδου” έχουν φροντίσει ώστε να μην υπάρχει δεκαήμερο χωρίς κάποια αξιόλογη εκδήλωση.

Από κοντά, για πρώτη φορά, και το “Σωματείο Συντ/χων Ναυτικών Βροντάδου”. Επί μήνες ετοιμάζει τη δική του εκδήλωση, που θα γίνει το απόγευμα της Πέμπτης 17 Αυγούστου στην πλατεία του “ΑΦΑΝΗ ΝΑΥΤΗ”. Προβολή βίντεο και παρουσίαση βιβλίου με δεκάδες διηγήσεις ναυτικών μας, (που βίωσαν και συμμετείχαν ενεργά στα θετικά και αρνητικά του μεταπολεμικού “ΘΑΥΜΑΤΟΣ” της Εμπορικής μας Ναυτιλίας) αλλά και μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, έκθεση έργων Βρονταδουσίων καλλιτεχνών, περιλαμβάνει το όλο πρόγραμμα, το οποίο θα αρχίσει στις 7, 30 μ. μ. με τρισάγιο που θα τελέσει ο Μητροπολίτης μας κ. Μάρκος στη μνήμη των απολεσθέντων, εν πολέμω και ειρήνη ναυτικών μας.

Η Ελλάδα συνολικά και ειδικότερα η Χίος και ο Βροντάδος, οφείλουν πολλά, πάρα πολλά, στους ναυτικούς μας, “ζώντας τε και κεκοιμημένους”.

Ραντεβού λοιπόν όλοι και όλες στην πλατεία “ΑΦΑΝΗ ΝΑΥΤΗ” το απόγευμα 17 Αυγούστου προς απόδοση του οφειλόμενου φόρου τιμής και ευγνωμοσύνης στους “ανδρείους των θαλασσών”.

Υ. Γ. Χαρά και συνάμα υπερηφάνεια μας προκάλεσε η πρόσφατη βράβευση, από τα “Ναυτικά Χρονικά” του αγαπητού Αντώνη Δ. Φαράκλα ως “καλύτερου ναυτικού μάνατζερ” έτους 2022. Απολύτως δίκαιη βράβευση ενός (χαμηλών τόνων) πανάξιου τέκνου του Βροντάδου.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ