10.4.2013 15:23

Χαρά μόνο στο μάστορα!

Μπάρες ακούγαμε… Εκείνες που πέφτουν ηλεκτρονικά ή χειροκίνητα και αποτρέπουν την είσοδο οχήματος ή δικύκλου στο ορισμένο ως “απαγορευμένο χώρο” από την αρμόδια αρχή.

Εντούτοις, χθες έκαναν την εμφάνισή τους αυτές οι πολύ γουστόζικες ξύλινες κατασκευές στην Απλωταριά και στις παρόδους, που πραγματικά στη θέα τους…. τρομάζει ο κάθε επίδοξος παραβάτης!

Αυτές οι “γουστόζικες” μπάρες θα αποτρέπουν το δίκυκλο ή και το όχημα να μπαίνει στο “άβατο” του πεζόδρομου του κεντρικού εμπορικού δρόμου, της Απλωταριάς.

Προς γνώση μάλιστα των όποιων κακοπροέραιτων το αποτολμήσουν, ο παραβάτης θα έχει να κάνει (το γράφει και η πινακίδα) με την Δημοτική Αστυνομία! Αν τολμούν δηλαδή ας εισέλθουν… τους περιμένει μεγάλος μπελάς!

Και ελάτε τώρα μεταξύ μας να πούμε τις αλήθειες μας.

Δεν ξέρω ποιος “νους” το προνόησε, αλλά προφανώς ο άνθρωπος ή ήρθε από αλλού ή ζει αλλού.

Αυτά τα ξύλινα παραπέτα, οι ρεμπαγοί που έλεγε και η γιαγιά μου, μόνο αποτρεπτικά δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Χθες για παράδειγμα, πρώτη μέρα που τοποθετήθηκαν, πήγαν πολύ όμορφα στην άκρη πρωί-πρωί μάλιστα, και στη συνέχεια ο κάθε ένας με το δίκυκλό του μπαινόβγαινε κανονικά!

Στους 6 μήνες που η Απλωταριά επισκευάζονταν και που θεωρητικά είχαμε όλο το χρόνο να σκεφτούμε με ποιο τρόπο θα προστατευθεί το νέο έργο των 800.000 ευρώ, το μυαλό μας πήγε στο ξύλινο αυτό κατασκεύασμα.

Από κει και πέρα λειτουργούσε η “συνείδηση” του καθενός ξεχωριστά για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να το παραβιάσει.

Να λοιπόν που την πρώτη μέρα κιόλας και παρά τις τριάδες και τα πηγαδάκια των Δημοτικών Αστυνομικών στις γωνίες, η μπάρα πήγε στην άκρη και η παραβίαση είναι γεγονός… Από την πρώτη μέρα! 

Για να καταλήγουμε.

Η Δημοτική Αστυνομία από μόνη της δεν μπορεί να ελέγξει την κυκλοφοριακή κατάσταση της Απλωταριάς. Δεν το έκανε ποτέ με επιτυχία όπως και πολλά άλλα. Δεν φταίνε οι εργαζόμενοι σε αυτήν, ίσα-ίσα. Τα παιδιά είχαν όλη τη διάθεση.

Απλά δεν επαρκεί. Ο Δημοτικός Αστυνόμος δεν είναι για τον πολίτη ο “Αστυνόμος”. Είναι ο δημοτικός υπάλληλος με στολή! Κι όσο ταυτίζεται με ότι “δημοτικό” τόσο απαξιώνεται στη συνείδηση των πολιτών. Επομένως και κάθε σκέψη “προστασίας” της του πεζόδρομου της Απλωταριάς και επιβολής βαρύτατων προστίμων στον παραβάτη, είναι θέμα που από τον πολίτη θα αντιμετωπίζεται πολιτικά…

Πόσο μάλλον όταν αντί για μπάρες, μπαίνουν οι προστατευτικοί ρεμπαγοί της φωτογραφίας… Καληνύχτα!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ