23.1.2017 9:37

Γράμμα στον Υπουργό Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο από τον μπάρμπα Ανέστη

Υπουργέ και Στρατάρχη μας σε χαιρετώ,

  Κατά πρώτον σου εύχομαι υγεία, ευτυχές το νέο έτος και πάντα νίκες. Άκουσα ότι, προ ημερών, είχες ένα προβληματάκι στον αριστερό σου ώμο και γι αυτό έκαμες μια μικροεπέμβαση. Σίγουρα κάποιο μάτι φταίει και όχι, όπως λένε, το σκι. ΄Οπως και νάχει, περαστικά και σιδερένιος. Τούτο και μη άλλα.

  Αν και δεν είμαι ομοϊδεάτης σου, σου γράφω για να σου πω πόσο σε θαυμάζω και πόσο καμαρώνω τη λεβεντιά και την κορμοστασιά σου. ΄Οταν μάλιστα ντύνεσαι με στρατιωτικά ρούχα, δείχτεις νάσαι γεννημένος για Στρατάρχης. Απορώ πώς ο Εξοχώτατος Πρωθυπουργός μας σε πέρασενε παλιά για μπούλη. Μόνο μια εξήγηση υπάρχει. Παιδί πλούσιου μπαμπά ήσουνε. Εμεγάλωσες, όπως λένε, στα πούπουλα χωρίς να σου λείψει τίποτις. ΄Ηκαμες σπουδές στο εξωτερικό που, όσο νάναι, θένε μπόλικο παρά.

 Από τα 28 σου χρόνια εγίνηκες Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας χωρίς να χρειαστεί να ζοριστείς ως εργαζόμενος, αν και ο μπαμπάς σου, είχενε στρωμένη χρυσοφόρα δουλειά. Επί πλέον, πάντα ήσουνα ένα όμορφο και στρουμπουλό παιδί. Όλα αυτά μαζί, σε δείχτανε-χωρίς να είσαι- μπούλη στα μάτια του Αλέξη που, κι ευτός όμως, από καλοστεκούμενη οικογένεια βαστά. ΄Οχι βέβαια δεξιά, αλλά αριστερή. Έχει τη σημασία του αυτό.

  Δες τώρα Αρχηγέ μας πώς τα φέρνει η ρημάδα η ζωή. Εσύ, ένας βέρος και βαμένος δεξιός, να στηρίζεις σήμερα μια αριστερή Κυβέρνηση και τον αριστερό Αλέξη ως Πρωθυπουργό. Και επί πλέον, να τα ψάλεις χοντρά κάθε τόσο και λιγάκι στους Νεοδημοκράτες κι ας ήκαμες μαζί τος, είκοσι χρόνια Βουλευτής. ΄Ισως γι΄αυτό, σε κακολογούνε και σε λένε κολαούζο και δεκανίκι του Σύριζα και του Τσίπρα.

  Τα λένε όλοι τους από ζήλια. Δεν βλέπουνε όμως ότι, το πραγματικό κουμάντο, είσαι εσύ. Ο Αλέξης Υπουργέ μου πέφτει ανά πάσα ώρα και στιγμή έτσι και το αποφασίσεις εσύ ή έστω ο Αρχιεπίσκοπός μας. Άφεις που, αφού συγκατοικείς στο ίδιο σπίτι με τους Αριστερούς του Αλέξη, ξέρεις τα πάντα, κρυφά και φανερά και γι αυτό μπορείς να τους έχεις όλους στο χέρι έτσι και σου κουνηθούνε.

   Μιάς και είπα για χέρι, στο μυαλό μούρχεται ευτό που είχες πεί παλιά, ότι δηλαδή, σιγά-σιγά, θα μάθεις τον Αλέξη να γράφει και με το δεξί. Τότε δεν είχα καταλάβει το υπονοούμενο.

  Τόπες λοιπόν και το ΄καμες. Τον έμαθες να κλείνει πονηρά και τα δυό μάτια, πότε το αριστερό και πότε το δεξί, ανάλογα με την περίσταση.

 Σε έχω Υπουργέ μου ικανό μέχρι και μεταγραφή να του κάμεις του Αλέξη στην Υπερδεξιά Παράταξη και εκείνος ούτε που θα το πάρει χαμπάρι. Και μη θαρείς ότι το λέω για αστείο. Εγώ βλέπω ότι, μια χαρά τα πα όχι μόνο με 'σένα, αλλά και με τον Καραμανλικό κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με τον δεξιό Επίτροπο στην Ευρώπη τον κ. Αβραμόπουλο και με τον σημερινό Υπουργό, τον κ. Παπαγγελόπουλο, που ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής τον είχενε βάλει Διοικητή στις Μυστικές Υπηρεσίες. ΄Αφεις ευτούς που λένε ότι το κουμάντο το κάμνουμε κάτι Πασόκοι παλιάς κοπής που είδανε φως και μπήκανε μη τυχόν και χάσουνε την ευκαιρία. Το κουμάντο Πάνο Αρχηγέ, είστενε εσείς, οι λίγοι Δεξιοί, και άσε τους άλλους να κοιμούντενε. Ακόμη και πολλοί αριστεροί, που θαρούνε ότι αυτοί κυβερνούνε, δεν είναι παρά σαν τη λουκουμόπλαση. Ξέρεις την άχνη ζάχαρη που πασπαλίζουνε γλυκά και λουκούμια οι ζαχαροπλάστες. Εσύ τώρα με καταλαβαίνεις. Ξύπνιος άνθρωπος είσαι.

  Πριν κλείσω το γράμμα μου θέλω να σου γράψω κάτι για να το ξέρεις. Είσαι το ίνδαλμα του μικρού μου εγγονού που τώρα πάει τρίτη Δημοτικού. Μέχρι και στην έκθεση που τος ήβαλενε η δασκάλα, ήγραψενε ότι, όταν μεγαλώσει, θέλει να γίνει Στρατάρχης όπως είσαι εσύ Υπουργέ μου.

  ΄Ωρες- ώρες, φορεί μια αποκριάτικη στρατιωτική στολή, βαστά και ένα πλαστικό τουφεκάκι, παίρνει υφος και κάμνει ότι είναι μεγάλος στρατηγός.

  Εμείς, με τα παιδικά του καμώματα γελούμενε.. ΄Ομως η γιαγιά του, που είναι όλο παραξενιές, του λέει να προσέχει, γιατί κάτι τέτοια, είναι καμώματα αλλοπαρμένων ανθρώπων. Μάλιστα του φέρνει σαν παραδείγματα το συχωρεμένο τον κυρ.Γιάννη το “Ναύαρχο” που κυκλοφορούσε με στολή ναυάρχου, και τον άλλο συχωρεμένο, το Δήμο, με τα παράσημα στο στήθος, αν βέβαια τους έχεις ακουστά.

  Εδώ που τα λέμενε Υπουργέ μου, η γυναίκα μου μπορεί και νάχει λιγάκι δίκιο αν και δεν το λέω μπροστά της για να μην παίρνει αέρα. Και επειδή κανείς μας δεν ξέρει πότε μπορεί να του λασκάρει καμιά βίδα, καλά κάμνει και συμβουλεύει τον εγγονό μας από τώρα.

  Υπουργέ μου και Στρατάρχη μας, χίλια συγγνώμη αν σε κούρασα, όμως δεν μπορούσα να κρύψω άλλο το θαυμασμό μου.

  Και πάλι δέξου τις ευχές μου και διαβίβασε τα σέβη μου στον Εξοχώτατο Πρωθυπουργό μας, τον καλό σου σύντροφο, όπως τον λες.

Με σεβασμό και εκτίμηση

ο μπάρμπα Ανέστης

από τη Χίο

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ