9.9.2017 9:24

Γράμμα στον Πρωθυπουργό από τον μπάρμπα Ανέστη

Σύντροφε Αλέξη σε χαιρετώ,

  Μετά από πολύ καιρό αποφάσισα να σου γράψω ξανά δύο λόγια για να σου πω πόσο σε θαυμάζω και πόσο σε μπεγιεντώ. Τούτη τη φορά αιτία για το γράμμα μου είναι η αντρίκια στάση σου δίπλα στον μικρομέγαλο Πρόεδρο της Γαλλίας. Ήτανε ολοφάνερο ότι, όχι μόνο του ‘ριχνες λίγους πόντους σε ύψος, αλλά του ’χες πάρει και τον αγέρα από την πρώτη στιγμή.

  Το μόνο που δεν μου ‘ρτενε – και σου το γράφω από συντροφική αγάπη – ήτανε που τον έλεγες Εμμανουέλ. Αλέξη μας, μπορεί στα Γαλλικά να τον φωνάζουνε έτσι, όμως εσύ ήπρεπενε να τόνε λες Μανώλη. Καλή του ώρα, όπως εφώναζες τον πρώην σύντροφό μας, το Μανώλη το Γλέζο. Ας είναι όμως. Στον καλό μας σύντροφο τον Αλέξη, τον άξιο Πρωθυπουργό μας, όλα συγχωρούντενε. Ας το πάρει λοιπόν το ποτάμι κι' ευτό το λάθος σου.

  Σύντροφε Πρωθυπουργέ, όση ώρα σε βλέπαμενε στην τηλεόραση εγώ παρέα με κάποιους γειτόνους, ένας περαστικός, γνωστός δεξιός, πήγε να σε κακολογήσει όλο χολή και μίσος λέγοντάς μας:

-Βρε χαρά στο κουράγιο σας να βλέπετενε και να ακούτενε ευτόν τον κωλοτούμπα, τον πολιτικό χαμαιλέοντα της εποχής μας. Αλέξη μου, να ‘σουνε από μια μεριά να ‘κουγες τα όσα του ‘συρα.

-Μωρή δεξιά μαϊμού – του ‘πα-, γιατί βρίζεις τον Πρωθυπουργό μας;

  Η απάντησή του ήτανε το γνωστό παραμύθι των δεξιών και των Πασοκτζήδων. Ότι ενώ άλλα ήλεγες παλιά, τώρα κάμνεις τα ακριβώς αντίθετα. Ότι μας έχεις ξεζουμίσει στους φόρους. Ότι ενώ σαν αριστερός ήσουνα κατά των επιχειρηματιών και του ξεπουλήματος των Κρατικών Επιχειρήσεων, τώρα από τη μια ξεπουλείς εσύ τα πάντα και από την άλλη παρακαλείς ντόπιους και ξένους επιχειρηματίες να ‘ρτουνε πώς και πώς στην Ελλάδα να στήσουνε δουλειές μπας και λιγοστέψει η ανεργία και δεν φέυγουνε πια τα παιδιά μας στο εξωτερικό.

  Ευτά, μέσες – άκρες, μού ‘πενε ο φανατικός δεξιός και άκου τώρα ίντα του απάντησα εγώ πολύ θυμωμένος:

- Και ίντα ήθελες βρε ανεπρόκοπε; Να μην υπογράψει νέο Μνημόνιο, να μη του δώκουνε άλλα λεφτά οι Ευρωπαίοι και έτσι να πέσει; Ή να μη μας κόψει άλλο τις συντάξεις, αφού οι προηγούμενοι αφήκανε άδεια τα Ταμεία; Μπας και σας κόφτει που εμείς οι Αριστεροί πουλούμενε έξυπνα τα ασημικά του Κράτους και έτσι, ακόμη και αν γίνει ο Κούλης σας Πρωθυπουργός δεν θα 'χει τίποτα να ξεπουλήσει; Ή σας χαλά τη σούπα που ο πονηρός ο Αλέξης παίρνει τη μπουκιά από το στόμα του Μητσοτάκη καλώντας τώρα ακόμη και τους ξένους να ‘ρτουνε να στήσουνε δουλειές στην Ελλάδα;

  Ευτά που τάζει ο δικός σας δεξιόμουτρα, δεν θα προλάβει να τα κάμει γιατί, στο μεταξύ, θα τα 'χει δρομολογήσει ο Αλέξης που είναι ο μάστορής σας. Και πού ήστενε ακόμη; Θα δείτενε πράματα και θάματα που τα μάτια σας, από το πολύ τρίψιμο, θα θένε ένα μπετόνι κολλύριο για να συνεφέρουνε. Άσε πια τους Πασοκτζήδες.

Ευτοί πάνε να βγάλουνε καινούριο αρχηγό λες και ευτός θα αναστήσει το πεθαμένο κόμμα τους. Κούνια που τους κούναγιε. Θα πάθουνε χουνέρι από τον Αλέξη που θα το φυσούνε και δεν θα κρυώνει. Τους αρέσει δεν τους αρέσει, ο Αλέξης θα τους ταπώσει στο τέλος όλους.

  Ευτά είπα στον δεξιό περαστικό και στο τέλος, για να του τη σπάσω, του ‘πα και το παρακάτω στιχάκι :

«Αλέξη είσαι γίγαντας, χορεύεις σας Δερβίσης,

του Μητσοτάκη την πρωτιά προσμένω να γκρεμίσεις.»

  Αυτά για σήμερα σύντροφε Πρωθυπουργέ.

 

Σε χαιρετώ με πολύ αγάπη ο μπάρμπα Ανέστης από τη Χίο

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ