6.4.2020 11:16

Γράμμα στον Αλέξη από τον μπάρμπα Ανέστη

Σύντροφε Αλέξη σε χαιρετώ,

  Τον περασμένο Μάρτη σου έστειλα το τελευταίο γράμμα. ΄Ητανε Παρασκευή και 13. Γρουσούζικη μέρα. Από τότε, τα πράματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Όχι μόνο για όλους μας λόγω κορωνοϊού, αλλά και για το κόμμα μας που, απ' ότι λένε οι δημοσκοπήσεις, βρίσκεται είκοσι πόντους πίσω από τον Μητσοτάκη.

   Σύντροφε, κάμε κάτι όσο είναι καιρός. Ο Κούλης θα μας πάρει και τα σώβρακα μετά συγχωρήσεως. Δεν πάει άλλο. Πάψε να το παίζεις κύριος και να βάζεις πλάτη στους δεξιούς. Προ μέρες που σε είδα στη Βουλή, μου θύμισες βρεμένη γάτα, αν και η πονηρή η γυναίκα μου είπενε ότι τώρα το παίζεις έξυπνα ψόφιος κοριός. Αν είναι έτσι καλά κάμνεις.

   Για να ξέρεις Αλέξη, εγώ εδώ και μέρες, βρίσκομαι σε διπλή καραντίνα. Μια του Μητσοτάκη και μια της κυράς μου που υποψιάζεται ότι, για το ανοιξιάτικο αλλεργικό συνάχι που έχω λόγω πιτεροπλύτη, ίσως φταίει ο κορωνοϊός. Σύντροφε κοντεύω να λαλίσω. ΄Ολα μου φταίουνε. Και ξέρεις ήντα ελέγανε οι παλιοί; Ότι το μπουρουρισμένο νερό παίρνει τον ανήφορο. Εγώ όμως, θα πάρω τον κατήφορο. Θα κάμω την επανάστασή μου. Μόλις λήξει η καραντίνα της γυναίκας μου, μιάς και το σπίτι μας είναι μια πατημασιά αφ' τη θάλασσα, θα γράψω σ' ένα χαρτί τα στοιχεία μου και θ' αρχίσω, δήθεν με συμβουλή του γιατρού, να βρέχω τα ποδάρια μου για να μου περάσουνε οι αθρίτες. ΄Ετσι, θα ξεπορτίζω λιγάκι, θα ξεσκώ από την κλεισούρα και άφεις τον Κυριάκο να βουρλίζεται.

   Σύντροφε, κάμε κάτι και με ευτήν τη σιγανοπαπαδιά, τον κύριο Τσιόδρα. Ο άνθρωπος δεν παίζεται. Ψεκάζει μικρούς-μεγάλους κάθε απόγευμα με τα λεγόμενά του στην τηλεόραση και έτσι κάμνει κουμάντο στα σπίτια μας και στις ζωές μας. Δε σου λέω, ο κόσμος φοβάται το θάνατο, γι' αυτό και κάμνει ό,τι του λε ο κύριος καθηγητής. ΄Ομως, κατά που λε και ένα ρητό “όπου πεθάνει με πολλούς, θάνατος δε λογάται”.

    Θα με ρωτήσεις  Αλέξη και με το δίκιο σου. Και συ μπάρμπα Ανέστη δεν φοβάσαι; Για να σου πω σύντροφε την πάσαν αλήθεια, από μέσα μου φοβούμαι. Τον τρέμω τον άτιμο το χάρο. ΄Ομως, τσατίζομαι κιόλας όταν σκέφτομαι ότι, απ' όλην αυτήν την ιστορία, ο Μητσοτάκης κερδίζει πόντους. Γι' αυτό σου λέω, κάμε κάτι τώρα. Η καλύτερη άμυνα σου θυμίζω είναι η επίθεση. Επίθεση φουλ τώρα. Όχι αύριο. Ευτό το σύνθημα κάποιων συντρόφων που λε “μετά θα λογαριαστούμε” είναι λάθος. Τί θα πεί μετά; Τώρα πρέπει να λογαριαστούμενε με τον Κυριάκο και τη Δεξιά. Αύριο θα είναι αργά.

   Ο μόνος που έχει δίκιο και τα λε καλά, είναι ο σύντροφος ο Πολάκης. Σαν παλικάρι που είναι, βέρος λεβέντης Κρητικός, εδήλωσενε ότι, αν τώρα ήτανε εκείνος και το Κόμμα μας στα πράματα, θα τα κάμναμενε όλα πιο καλά απ' ότι οι σημερινοί. Και βγαίνει καπάκι ο άλλος σύντροφος, ο Ξανθός που τον είχες Αλέξη και Υπουργό Υγείας και τί μας λέει;

-Ότι, και μεις τα ίδια μέτρα θα πέρναμενε και εμείς τον κύριο Τσιόδρα θα επιλέγαμενε να μας κάμνει πλύση εγκεφάλου. Σύντροφε, θα τρελαθώ μ' ευτά που ακούω. Το ίδιο έχουνε πάθει και πολλοί άλλοι δικοί μας που έχουνε μπει στο καβούκι τος και δεν μιλούνε καθόλου. Για να μη σου πω κιόλας ότι είναι πολλοί ευτοί που, κρυφά ή φανερά, αν και σε ψηφίσανε, τώρα πάνε να αλλαξοπιστήσουνε και λένε μπράβο στον Κυριάκο.

   Στο μόνο που σου βγάζω το καπέλο Αλέξη είναι ευτό που είπες προχτές, ότι δηλαδή, η Κυβέρνηση, πρέπει να μας δώκει εδώ και τώρα παραδάκι, πολύ παραδάκι. Αν θυμούμαι καλά εμίλησες για κοντά τριάντα δισεκατομμύρια ευρώ. Και μάλιστα είπες ότι, εσύ, αυτό θάκαμνες τώρα αν είσουνα Πρωθυπουργός.

  Θα σου πω όμως, για να το ξέρεις, ήντα ήκουσα να φωνάζει το στεφάνι μου εκείνη την ώρα που εσύ εμίλιες στην τηλεόραση όχι για τίποτις άλλο παρά μονάχα για να κεντρίσει εμένα:

-Εντάξει Αλέξη, είπενε, σε πιστέψαμενε. Τώρα σε πιάσανε τα χουβαρδαλίκια. Όταν, μετά τη φωτιά στο Μάτι, μια γυναίκα σου ζήτησενε να τους δώκεις κάποια  ενίσχυση, εσύ της απάντησες ότι, “και να σου δώκω ευτά που γυρεύεις, αύριο θα τα σπαταλήσεις”. Ναι σύντροφε, αυτό σου φώναξενε και μετά εμονολογούσενε και ήλενε ψιθυριστά:

-Άκου ήντα λε ο ανοιχτοχέρης, ο γαλαντόμος του χωριού. Ευτός μας ήγδαρενε όλους με τους φόρους του και τώρα μας κάμνει κι από πάνω τον κιμπάρη.

   Αλέξη θέλω να τα ξέρεις όλα ευτά για να κανονίσεις την πορεία σου. Όσο για μένα, αν και το στεφάνι μου το αγαπώ και το φοβούμαι, εκείνη την ώρα της εφώναξα και της είπα θυμωμένος:

-Το σύντροφό μου να μην τον πιάνεις στο στόμα σου. Ούτε να τον κακολογείς.

Εκείνος είναι που εμάζεψενε ένα ένα τα ευρώ με κόπο και κόστος για τον ίδιο, και το κομπόδεμα των 35 δις, το βρήκενε έτοιμο ο τσιγκούνης ο Μητσοτάκης που τώρα, επειδή η τσέπη του έχει καβούρια, δεν μας τα δίνει πίσω. Τα βαστά λε για τα πιο δύσκολα που θάρτουνε κατά το Καλοκαίρι.

  ΄Ομως, μέχρι τότε, ποιός ζει ποιός πεθαίνει. Τον παρά, τώρα πρέπει να τονε δώκει και μάλιστα σε όλους. Όσο για αυριο, της λέω, έχει ο Θεός γυναικούλα μου. Εσύ δεν το λες ευτό στην προσευχή σου; Δεν λες “ τον άρτον ημών των επιούσιον, δος ημίν σήμερον”. Ε αυτό πρέπει να κάμει τώρα και ο Μητσοτάκης. Να μας τα δώκει σήμερα.

   Σύντροφε εδώ σε αφήνω. Τους χαιρετισμούς μου στην αγαπητή μου Περιστέρα και τα χαριτωμένα αγοράκια σας.

                                                                      Σε χαιρετώ συντροφικά

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ