27.1.2020 8:44

Γράμμα στον Αλέξη από τον μπάρμπα Ανέστη

  Αγαπητέ  μου σύντροφε Αλέξη,

     Κάπως καθυστερημένα σου γράφω για να ευχηθώ σε σένα, στην αγαπητή μας Περιστέρα και στα χαριτωμένα παιδάκια σας καλή χρονιά και κάθε καλό στο σπιτικό σας.

   Η καθυστέρηση έχει την εξήγησή της. Λόγοι υγείας και οι κινητοποιήσεις όλων μας για το προσφυγικό πρόβλημα, δεν μου αφήκανε χρόνο για να σου γράψω πιο μπροστά.

   Θα μου πεις βέβαια ότι, πρωτοχρονιάτικες ευχές δίνουντενε όσο κόβουνε κάποιοι πίτες, δηλαδή ακόμη και τις αποκριές. Τέλος πάντων. Ας έρθομενε στο θέμα μας, ή μάλλον στα θέματά μας. Και είναι πολλά. Θα καταπιαστώ όμως με λίγα.

   Πρώτα απ' όλα θέλω να σου πω ότι πρέπει νάχεις τα μάτια δεκατέσσερα από τώρα και στο εξής. Ήμπλεξες σύντροφε με δύσκολο και παμπόνηρο αντίπαλο. Ελέγαμενε όλοι μας ότι ο Κυριάκος είναι του χεριού σου. Όμως φαίνεται ότι εκάμαμενε μεγάλο λάθος.

   Οι κόποι σου να πάρεις μαζί σου τους κεντροαριστερούς, προς το παρόν, πάνε στράφι.

 Δεν φτάνει που ο Μητσοτάκης ήκαμενε μεγάλες μεταγραφές Υπουργών από το ΠΑΣΟΚ, τώρα σου βγήκενε από αριστερά με την Προεδρίνα την Κεντροαριστερή. Άντε τώρα να πιάσει το επιχείρημα ότι ο Μητσοτάκης είναι σκληρός δεξιός και νεοφιλελεύθερος. Ποιός θα το πιστέψει ;

  Εδώ Αλέξη πρέπει να παραδεχτείς ότι ήκαμες εσύ, αλλά και άλλοι σύντροφοι, ένα μεγάλο λάθος. Λιγάκι ακόμη και θα παρουσιάζετενε τον Προκόπη τον Παυλόπουλο σαν Θεό. Μόνο αληθινό λιβάνισμα που δεν του κάμετενε. Και τί δεν είπετενε για τα προσόντα του.

  Ότι ξέρει νομικά, ότι τον γνωρίζουνε στο εξωτερικό, ότι τα βάζει, στα λόγια, με τους Τούρκους.

 Δε σου λέω, καλά και άγια όλα ευτά, όμως το πιο σπουδαίο δεν σας ήκουσα να το λέτενε.

Ότι δηλαδή, το επίθετό του έχει μόνο έντεκα γράμματα ενώ της καινούργιας Προεδρίνας έχει δεκαπέντε.Σκέτος σιδηρόδρομος. Άντε τώρα οι ξένοι, που έχουνε μάθει στα μικρά και εύκολα επίθετα, να πούνε “κυρία Σακελλαροπούλου”. Η γλώσσα τους θα δεθεί γαδουρόκομπος. Θα πάθουνε  γλωσσοδέτη. Αυτό μάλιστα, ήτανε δυνατό επιχείρημα. Απορώ πώς δεν το σκέφτηκενε κανένα σαΐνι απ' ευτά που έχεις δίπλα σου. Μάλιστα θα φέρνετενε σαν παράδειγμα τα επίθετα άλλων Προέδρων και Πρωθυπουργών που έχουνε λίγα γράμματα. Θες να σου θυμίσω μερικά; Τραμπ, Πούτιν, Μακρόν, Μέρκελ, Τζόνσον, Σίσι (της Αιγύπτου). Ακόμη και του Ερντογάν έχει οκτώ. Όχι δεκαπέντε. Ας είναι όμως.

  Πάμενε τώρα σε άλλο θέμα. Τούτον τον καιρό, ο Κυριάκος, που στα άλλα δείχτει να τα πηγαίνει καλά, στο μεταναστευτικό τάχει καμωμένα μαντάρα. Για να λέμενε όμως σύντροφε και του στραβού το δίκιο, την καυτή πατάτα του την πασάρετενε έξυπνα και πονηρά εσείς.

  Από κοντά κι' ο Ερντογάν που δεν χάνει ευκαιρία και μας ζορίζει όλο και πιο πολύ. Το τελευταίο εξάμηνο μάλιστα στέλει στα νησιά μας καραβιές τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

   Μέχρι και η Μέρκελ του κάμνει τσαλιμάκια του Κυριάκου και οι πιο πολλοί δεν ξέρουνε το γιατί.

  Θα σου πω λοιπόν εγώ δυό λόγους και ας είναι λόγια ξεμωραμένου όπως λε και το στεφάνι μου. Ο πρώτος λόγος είναι γιατί δεν της ήκαμενε ένα μεγάλο χατήρι. ΄Οταν εσύ και οι σύντροφοι εψηφίζετενε πρόθυμα τη συμφωνία με τους Σκοπιανούς, εκείνος είχενε στηλωμένα τα ποδάρια και εφώναζενε όχι. Νά τώρα η πληρωμή του. Ούτε που του δίνει σημασία η Μέρκελ. Όμως, εγώ πιστεύω ότι υπάρχει και άλλος λόγος και μάλιστα πιο δυνατός.

   Μπορεί σύντροφε εσύ να φώναζες το 2014 σε λόγο σου στη Μυτιλήνη “γκόου μπάκ κυρία Μέρκελ, γκόου μπάκ”, εξ αιτίας των Μνημονίων που μας είχανε βάλει τα δυό ποδάρια σ' ένα παπούτσι, όμως, στη συνέχεια, εφάνηκενε ότι η μαντάμ σε ερωτεύτηκενε πλατωνικά κατά που λένε και οι γραμματιζούμενοι. Άφεις ευτούς που υποστηρίζουνε ότι η συμπάθειά της σε σένα ήτανε σκόπιμη για να σε κάμει να υπογράψεις το τρίτο Μνημόνιο και να δεχτείς τη συμφωνία με τους Σκοπιανούς.

   Όλα ευτά τα λένε από τη ζούλια τος οι δεξιοί. Η πιό καλή απόδειξη ότι η κυρία Μέρκελ σε λιμπίζουντανε σαν ζαχαρολούκουμο είναι κάτι που δεν εμπόρεσενε να κρύψει από κάποια στιγμή και μετά.

   Αμέσως μετά τις Ευρωεκλογές του περσινού Μάη, που τις εκέρδισενε ο Κυριάκος, και βλέποντας ότι θα χάσει την παρέα σου που την είχενε πιά συνηθίσει, ερχίσανε τα τρέμουλά της.

  Αν θυμάσαι Αλέξη, από τον Ιούνη του 2019, την κυρία Μέρκελ, κάθε τόσο και λιγάκι, την ήπιανενε ένα τρέμουλο που κανείς δεν ήξερενε από πού προέρχεται και ήντα φταίει.

  Ε λοιπόν, αν και γιατρός δεν είμαι, εγώ πιστεύω ότι η γυναίκα ήρχισενε να πάσχει από ευτό που λένε για τους ναρκομανείς, δηλαδή από στερητικό σύνδρομο αν το λέω καλά. Μή γελάς σύντροφε. Η κυρία Μέρκελ, που έχει και κάποια ηλικία, όταν είδενε τα γκάλοπ που εδείχτανε ότι θα χάσεις και τις εκλογές του Ιούλη, άρα θα χάσει από κοντά της έναν ομορφάντρα και χαμογελαστό παιδί, ήπαθενε τραλαλά.

   Καπάκι της ήρθενε και ο Κυριάκος, ο οποίος, αν και της ίδιας ιδεολογίας μ' αυτήν, στην πρώτη τους συνάντηση την εκοίταξενε με τα μάτια του γλυρωμένα και εκείνη ήπαθενε σύγκρυο.

   Ευτό που ήπαθενε και ο Ερντογάν όταν, προ μηνών, εσυνάντησενε για πρώτη φορά τον Μητσοτάκη. Τα γλυρωμένα μάτια του εφοβήθηκενε κι ευτός. Άφεις τώρα που λε ότι δεν θα τον ξαναδεί, επειδή ήφερενε στην Ελλάδα ευτόν τον στρατάρχη της Λιβύης με το βαμμένο μουστάκι και τη γαμψή μύτη που θυμίζει αγριεμένο τσουράκι.

  Δικαιολογίες της πλάκας για να μην ξαναδεί τα μάτια του Κυριάκου γλυρωμένα.

  Σύντροφε Αλέξη, πολλά είπα σήμερα γι αυτό και σταματώ. Βλέπεις είναι και ώρα για φαΐ. Τα υπόλοιπα σε άλλο γράμμα μου.

  Τους χαιρετισμούς μου στην Περιστέρα, που της εύχομαι και Πρύτανης με το καλό. Φιλιά στα παιδάκια σας. Και πάλι καλή χρονιά χωρίς ταρακουνήματα με τους Τούρκους.

Σε χαιρετώ συντροφικά

ο μπάρμπα Ανέστης από τη Χίο

 

Υ.Γ.: Σύντροφε και κάτι ακόμη, που παραλιγάκι, να ξεχάσω. Κάτι οι κουβέντες του συντρόφου Κατρούγκαλου ότι και οι Τούρκοι έχουνε δικαιώματα στη Μεσόγειο, κάτι η δήλωση του Κοτζιά ότι οι 'Ελληνες δεν πρέπει νάμαστε μοναχοφάηδες, εδώκανε θάρρος στον πανούργο τον Ερντογάν.

  Τώρα ζητά και της Παναγιάς τα μάτια. Ευτές οι κουβέντες μπορεί να ξεστομίζουντανε για καλόπιασμα του παλαβού, όμως, μια παληά παροιμία λε “δώσε θάρρος στο χωριάτη, να σ' ανέβει στο κρεβάτι”. ΄Αντε τώρα να τονε κάμετενε ζάφτι.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ