18.1.2021 10:39

Γράμμα στον Αλέκο Φλαμπουράρη από τον μπάρμπα Ανέστη

Αγαπητέ σύντροφε Αλέκο σε χαιρετώ,

  Κάπως καθυστερημένα σου στέλνω τις ευχές μου για καλή χρονιά, υγεία και προκοπή στο Κόμμα μας. Πάει καιρός που σούγραψα για τελευταία φορά και σίγουρα θα αναρωτηθείς πώς και σε θυμήθηκα τώρα. Σύντροφε έχω τους λόγους μου που δεν είναι και λίγοι. Το γιατί θα σου το εξηγήσω παρακάτω. Το ότι γράφω σε 'σένα και όχι σε άλλον σύντροφο, και αυτό έχει την εξήγησή του. Είσαι Αλέκο ο σοφός της Παράταξής μας και όλοι σου βγάζουνε το καπέλο, με πρώτον τον Αλέξη που σε θεωρεί δάσκαλό του. Ξέρω ότι, μόνο ευτά που του λες εσύ τα βάζει σκουλαρίκια. Γι' αυτό και θέλω να του μιλήσεις και να του δώκεις τις συμβουλές σου προτού ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει σκορποχώρι.

   Σύντροφε, τα καπετανάτα, που τα λένε πονηρά-πονηρά τάσεις, εμένα δεν μου αρέσουνε καθόλου. Τούτο το διάστημα φυτρώνουνε σαν μανιτάρια, κι αυτό δεν είναι καλό σημάδι. Θα μας φέρουνε φουρτούνες, να μου το θυμάσαι. Αντί να είστενε όλοι μια γροθιά και δίπλα στον Αλέξη, νάσου άξαφνα η τάση με το όνομα ΟΜΠΡΕΛΛΑ, να μιά άλλη που τη βαφτίσανε ΡΕΝΕ και θυμίζει μάρκα αυτοκινήτου, νάσου η ΓΕΦΥΡΑ, από κοντά και το ΚΙΝΗΜΑ ΜΕΛΩΝ και πάει λέγοντας. Δηλαδή Αλέκο μου, έτσι θα πάμενε μπροστά; Τον κόσμο, ξέρεις καλά, τον ζορίζουνε ο κορωνοϊός, η ανεργία, τα χρέη και χίλια δυό άλλα προβλήματα. Σιγά μην κάτσει τώρα να ασχοληθεί με γιοφύρια, ρενέδες και παρασόλια (παρασόλι εμείς λέμενε την ομπρέλα που την βαστάς για να σου κάμνει ίσκιο).

   Σύντροφε, κάμε το κουμάντο σου και πες του Αλέξη ότι, όλα ευτά, δεν είναι για το καλό μας. Είναι προς ζημιά μας. Πολλοί μπορεί να πούνε το ψωμί ψωμάκι και οι δικοί μας ασχολούντενε με παντεσπάνια. Δηλαδή πού το πάνε; Νάχει και ο ΣΥΡΙΖΑ την τύχη του ΠΑΣΟΚ, που από το 45%, ήπεσενε στο 6% και ούτε πού μπορεί να ξανασηκώσει κεφάλι; Είναι δύσκολα τα πράματα Αλέκο μου. Τουλάχιστο ευτό δείχτουνε οι δημοσκοπήσεις. Το Κυριακάκι, παρά τα όσα τούχουνε τύχει, μας ρίχτει καμιά δεκαπενταριά μονάδες. Γι' αυτό σου λέω, αφήτενε όλοι σας τις θεωρίες και στρωθείτενε στη δουλειά έξυπνα αλλά και πονηρά. Εσύ, σαν παλιά καραβάνα που είσαι, θα με καταλάβεις. Άκου λοιπόν ένα σχέδιο που θέλω να το πεις στον Αλέξη μήπως και το εφαρμόσει αμέσως.

   ΄Ολοι σας, μικροί-μεγάλοι, άντρες και γυναίκες, αρχίσετενε καθημερινό στενό μαρκάρισμα του Κυριάκου και των Υπουργών του αλλά χωρίς φανατισμό και υπερβολές. Αυτά, ο κόσμος πια τα σιχαίνεται. Την ίδια ώρα ας αρχίσει ο ίδιος ο Αλέξης να φέρνει γυροβολιά τη Φώφη και όσους μας καλοβλέπουνε από τα απομεινάρια του ΠΑΣΟΚ.

   Το ΠΑΣΟΚ, ή ΚΙΝΑΛ όπως το λένε τώρα, χωρίς Βενιζέλο και Λομβέρδο και δυό-τρεις ακόμη, μπορεί να μας βάλει πλάτη. Όμως, για να γίνει ευτό, χρειάζεται ένα λουκουμάκι. Ο Αλέξης μπορεί να πει της Φώφης ότι, αν βάλει πλάτη, θα την προτείνει το 2025 για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

   Ξέρεις Αλέκο ότι, κατά που λε σοφά ο κόσμος, το χρήμα πολλοί εμίσησαν, την δόξαν ουδείς. Ακόμη όμως και αν δεν δεχτεί η Φώφη, ο Αλέξης να κάμει ευτήν την πρόταση στον Γιώργο τον Παπανδρέου. Και μην ακούσω αηδίες του στυλ “μα το Γιωργάκι Πρόεδρος Δημοκρατίας”; Ναι Αλέκο μου, το Γιωργάκι που είναι και φανατικά αντιδεξιός. Δηλαδή σε τί μας ήβλαψενε που εκάμαμενε Πρόεδρο τον Παυλόπουλο, έναν βέρο δεξιό και φανατικό Καραμανλικό; Σε τί μας ήβλαψενε που, κοντά πέντε χρόνια, τάχαμενε βρει με τον Πάνο τον Καμμένο καλή του ώρα; Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα Αλέκο μου. Εμείς οι παλιοί το ξέρομενε καλά. Και αφού σκοπός μας είναι να ξαναγίνει Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να κάμετενε όλοι σας τα αδύνατα δυνατά για να πέσει το Κυριακάκι κάτω από το 35%.

   Για να πετύχει ο σκοπός μας, εκτός από τη βοήθεια της Φώφης και του Γιωργακιού, θα πρέπει να υπολογίσομενε και στη βοήθεια του Βελόπουλου. Ευτός μόνο μπορεί να κοντύνει τον Κυριάκο κλέβοντας ψήφους από τα δεξιά του και μάλιστα πιό εύκολα απ' ότι η Χρυσή Αυγή που τώρα πιά είναι ξεδοντιασμένη. Τον Βελόπουλο λοιπόν και τα μάτια σας. Τί μας μένει πιά Αλέκο μου; Το Κ.Κ.Ε και ο Βαρουφάκης. Από Κουτσούμπα και την παρέα του μην περιμένεις τίποτις. Ευτοί, ούτε που θένε να μας βλέπουνε. Όμως, τον Βαρουφάκη, μπορεί να τον ξαναπάρει σαν τσόντα ο Αλέξης. Τώρα πια έχει σοβαρευτεί. Ούτε παρδαλά ρούχα φορεί ούτε και με όξω τα ποκάμισα γυρίζει. Δεν το λες και μικρή πρόοδο.

   Σύντροφε Αλέκο, πριν κλείσω το γράμμα μου, θέλω να σου γυρέψω μιά χάρη. Να μου γράψεις τη γνώμη σου για το εμβόλιο. Προ καιρού, το ίδιο εζήτησα από τον Αλέξη, αλλά ακόμη περιμένω απάντησή του. Έχω ακούσει ότι, άμα κάμω το εμβόλιο, μπορεί να μαδήσει το μουστάκι μου. Αν εσύ ξέρεις κάτι σχετικό, γράψε μου για να κανονίσω την πορεία μου. 

   Αλέκο, όση ώρα σου γράφω, το στεφάνι μου, είναι από πάνω αφ' το κεφάλι μου και κρυφοδιαβάζει. Είναι κάτι που το συνηθίζει.Τη ρώτησα λοιπόν αν έχει να πει κάτι για τα γραφόμενά μου και το σχέδιο που σου αράδιασα. Και ξέρεις ήντα μου απάντησενε;

-Γράψε του, “Αλέκο, ευτό είναι το σχέδιό μου και μετά εξύπνησα” και μαζί μια παροιμία που λε “ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται”. Και πριν προλάβω να της πω να γυρεύει τη δουλειά της, μου πετά και δεύτερο καρφάκι:

-Με τα καμώματά σας αντρούλη μου, βλέπω το Κυριακάκι Πρωθυπουργό μέχρι το 2030!

 Ακούς κουβέντα Αλέκο; Ακούω να λες. Όμως, τί να σου κάμω που την έχω ανάγκη τώρα στα γεράματα. Εδώ φίλε σε αφήνω για σήμερα.

  Χαιρετισμούς σε όλους τους συντρόφους και ιδιατέρως στον Αλέξη. Καλή δύναμη.

                                                                      Σε χαιρετώ συντροφικά

                                                               ο μπάρμπα Ανέστης από τη Χίο

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ