30.3.2017 13:35

Γράμμα από τον μπάρμπα Ανέστη στον ξάδελφό του Τζίμυ

Αγαπητέ ξάδελφε Τζίμυ

    Εύχομαι το γράμμα μου να σας βρει όλους καλά καθώς κι εμείς υγειαίνουμε. Σήμερα σου γράφω χαρούμενος για να σου πω ότι, εδώ και λίγες μέρες, έχω βάλει μεσ' την καρδιά μου τον Πρόεδρό σας, τον κύριο Τραμπ.

   Στο προηγούμενο γράμμα μου σου έγραφα τα αντίθετα βλέποντας τα καμώματά του. ΄Όμως, τώρα που είπενε δημόσια  ότι αγαπά τους Έλληνες και την Ελλάδα, άρχισα να τον συμπαθώ κι εγώ. Ακόμη και τον ποπός να μας πιάσει-που λέει ο λόγος-, ούτε που θα μας νοιάσει. Φτάνει που μας αγαπά.

  Τα νέα μας ξάδελφε είναι τα ίδια και τα ίδια. Ο Ερντογάν το χαβά του. Η Χίος μας έχει πήξει ξανά από πρόσφυγες. Οι αναδουλειές πάνε σύννεφο. Κανείς δεν ξέρει ήντα μας ξημερώνει. Την ίδια ώρα ο καυγάς για τον ρουκετοπόλεμο καλά κρατεί και κανείς δεν ξέρει αν θα γίνει ή όχι.

  Και μέσα σ' όλα, νάχομενε και τον παμπόνηρο Σώρρα να μας λε ότι έχει λεφτά με το τσουβάλι. Τόσα που, μ' αυτά, μπορεί να ξεχρεώσει όλη την Ελλάδα και όλους τους Έλληνες. Τα κονομίσενε-λέει-σε σας, στην Αμερική, όχι δουλεύοντας αλλά πουλώντας στον Ομπάμα τη διαστημική τεχνολογία του Θεού Απόλλωνα αλλά και από μια κληρονομιά μιας αρχαίας Τράπεζας.

  Ξάδελφε, θεότρελα πράματα που μόνο στην Ελλάδα μας μπορεί να συμβούνε. Το χειρότερο είναι ότι υπάρχουνε ανθρώποι που τον πιστεύουνε. Και όχι μόνο τον πιστεύουνε αλλά του παίζουνε παλαμάκια και ορκίζουντενε πίστη και αφοσίωση σ' αυτόν σαν αρχηγό-σωτήρα. ΄Ασε που ορκίζουντενε και στον Δία σαν τον μόνο αληθινό Θεό. Τί να πω ξάδελφε; Ο κόσμος τάχει χαμένα. Θα μου πείς, μεσ' την απελπισία του κανείς, μπορεί να πιστέψει τα πάντα. Και νά’χω και τη φαρμακόγλωσση τη γυναίκα μ ου να μου λε κάθε τόσο ειρωνικά:

- Ανέστη γιατί λες μωροπίστευτους τους οπαδούς του Σώρρα; Κι εσύ Ανέστη μου, δεν είσαι μωροπίστευτος αφού επίστεψες τα μεγάλα λόγια του συντρόφου σου του Αλέξη;

 Ξάδελφε, πάω να της απαντήσω ότι άλλο Σώρρας και άλλο Αλέξης όμως ούτε που σταυρώνω λέξη. Πολυβόλο το στεφάνι μου:

- Είναι ψέματα Ανέστη ότι σας υποσχέθηκενε σκίσιμο των Μνημονίων;

- Δεν σας ήταξενε τη δέκατη τρίτη σύνταξη και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ;

- Δεν εφώναζενε ότι αυτοί θα παίζουνε τα νταούλια και οι ξένοι θα χορεύουνε σαν μαϊμούδες; Τα ξέχασες Ανέστη μου όλα αυτά;

- Τώρα να σε δω άντρα μου που θα χάσομενε μια ακόμη σύνταξη με τα νέα μέτρα και με την αλλαγή στο αφορολόγητο. Στο κάτω-κάτω, τον Σώρρα τον πιστέψανε λίγες χιλιάδες μωροπίστευτοι. Τον Αλέξη όμως και τον συνεταίρο του τον Πάνο τους πιστέψανε εκατομμύρια. Και να τώρα τα χαΐρια μας.

  Αυτά ξάδελφε μου λε η γυναίκα μου και με νευριάζει. Άσε που μου ανεβάζει και την πίεση γιατί, εδώ που τα λέμενε, μάλλον έχει δίκιο. ΄Όμως, εγώ, από αντρικό εγωισμό, δεν θέλω και δεν μπορώ να το παραδεχτώ μπροστά της. Μιας και δεν έχω άλλα νέα να σου γράψω, θα σου πω ένα καινούργιο πάθημά μου που είναι για γέλια.

  Την περασμένη εβδομάδα επήγαμενε στη Χώρα για κάτι εξετάσεις. Στον δρόμο προς τον γιατρό, είδα δυο-τρεις κοπελίτσες να φορούνε σκισμένα παντελόνια και, χωρίς να το πολυσκεφτώ, είπα της γυναίκας μου:

- Γυναίκα, η φτώχεια και η κακομοιριά χειροτερεύουνε. Κοίτα χάλια οι κοπέλες. Ούτε ένα μπάλωμα δεν έχουνε να κάμουνε και γυρίζουνε με σκισμένα ρούχα λες και εμπλέξανε σε συρματοπλέγματα.

 Ξάδελφε, φαντάσου την κεραμίδα που ήφαγα στο κεφάλι όταν η γυναίκα μου, μου εξήγησενε ότι, αυτό είναι μόδα και ότι ευτά τα σκισμένα ρούχα μπορεί να είναι πιο ακριβά και από τα κανονικά. Και μετά σου λέει κρίση και ότι για όλα φταίει ο σύντροφός μου ο Αλέξης. Ας είναι όμως.

Καλό Πάσχα να περάσετενε ξάδελφε και χαιρετισμούς σε όλους τους δικούς μας. Με το καλό να σας δούμενε στη Χίο, το Καλοκαίρι, αν θε ο Θεός και ο Ερντογάν.

                                                                                  Σε φιλώ με αγάπη ο ξάδελφός σου Ανέστης.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ