1.3.2017 11:48

Γράμμα από τον μπάρμπα Ανέστη στον ξάδελφό του Τζίμυ

 Αγαπητέ ξάδελφε Τζίμυ,

Εύχομαι το γράμμα μου να σας βρει όλους καλά  καθώς κι εμείς υγιαίνουμε. Ακόμη σας εύχομαι καλή Σαρακοστή. Σήμερα που σου γράφω είναι πρώτη του Μάρτη. Προσοσχή λοιπόν τον καυτερό ήλιο. Προσοχή όχι βέβαια από 'σένα, που κοντεύεις τα ογδόντα. Αλλά από τα εγγονάκια σου. Κανόνισε να τος βάλει η μάνα τος στα χεράκια το βραχιολάκι από ασπροκόκκινη κλωστή.

Ξάδελφε έχομε καιρό να τα πούμενε. Σας έχομενε ποθυμήσει. Κάθε τόσο έχομενε την κουβέντα σας. Σήμερα είπα, θα κάτσω να γράψω γράμμα του Τζίμυ. Άκου τώρα το γιατί.

Αν καλομετρήσεις τις μέρες από τις είκοσι του Γενάρη, σήμερα έχετενε τα Σαράντα του καινούργιου σας Προέδρου. Ξάδελφε, μη βιαστείς να πεις ότι κακομελετώ. Δεν έχω κατά νου μνημόσυνο. Εννοώ τη σαράντισή του, σαν ευτήν που επέρνανε οι λεχώνες και τα μωρά τα χρόνια τα δικά μας. Θα μου πεις, και με το δίκιο σου:

- Βρε Ανέστη, μωρό είναι ο Τραμπ για να πάρει σαράντιση;

Τζίμυ μου, μωρό μπορεί να μην είναι, όμως, κάθε τόσο και λιγάκι, τσιρίζει και ουρλιάζει σαν τα μωρά που τα βαστά κοιλόπονος.

Τέλος πάντων. Εσείς τον εβγάλετενε, εσείς και θα τονε λουστήτενε με τα καλά και τα κακά του. Γκουτ Λακ που λέτενε στα μέρη σας. Αν θυμάσαι ξάδελφε, ευτό το Γκουτ Λακ μου πέταξες και 'συ το Γενάρη του 2015 όταν εμείς επανηγυρίζαμενε τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και του συντρόφου Αλέξη.

Ακόμη θυμούμαι το ειρωνικό σου συμπλήρωμα: “Ανέστη, καλά ξεμπερδέματα”.

Μή σου κακοφανεί λοιπόν που κι εγώ σου λέω τώρα τα ίδια. Μία σου και μία μου. Τώρα είμαστενε πάτσι.

Τουλάχιστο ο δικός μας έχει δείξει ότι πιάνει πουλιά στον αγέρα. Μετά την 13η σύνταξη που επήρανε πολλοί-όχι όμως κι εγώ- τώρα λένε ότι θα μας δώκουνε και τη 14η.

Άφεις που, ταχυδακτυλουργικά, για κάθε ευρώ που θα μας παίρνει από τη μια τσέπη, εμείς, ως που να πεις κίμινο, θα το βρίσκομενε στην άλλη. Τέτοια μαγικά σου λέω.

Γι΄αυτό και όλοι, μα όλοι, είμαστε ενθουσιασμένοι. Και άφεις τους Κουτόφραγκους να θαρούνε ότι μας έχουνε στο χέρι και μαντρωμένους.

Για να σου πω όμως ξάδελφε την πάσα αλήθεια, προβλήματα έχομενε και μεις πολλά και σοβαρά. Θες η κρίση και οι δανειστές, θες οι πρόσφυγες και ο λωλός ο Ερντογάν, θες ο Κυριάκος και ο 'Άδωνις, όλα ευτά πονοκεφαλιάζουνε τον Εξοχώτατο Πρωθυπουργό μας αλλά και μας όλους τους φίλους και συντρόφους του.

Άσε που, επειδή όπου υπάρχει φτώχια υπάρχει και γρίνα, η γρίνα και τα παράπονα του κόσμου πάνε σύννεφο. Θα μου πεις ότι φτώχια και γρίνα υπάρχουνε παντού. Ακόμη και σε σας, στην Αμερική. Έτσι ακούω.

Η μόνη Χώρα που δεν έχει τέτοια προβλήματα είναι η Βενεζουέλα. Εκεί, κατά που είπενε προ ημερών μέσα στη Βουλή ένας σύντροφος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, όλα δουλεύουνε ρολόϊ. Απορώ γιατί δεν αντιγράφουνε όλα τα κράτη το παράδειγμα της Βενεζουέλας μπας και δούνε χαΐρι και Θεού πρόσωπο.

Εδώ πάντως Τζίμυ, θέλω να ξέρεις ότι, όλο και κάτι γίνεται, μήπως και γίνομε Βενεζουέλα, της Μεσογείου. Με λίγη ακόμη προσπάθεια μπορεί και να τα καταφέρομενε. Και τότε να δεις χαρές και γλέντια. Ούτε τους Ευρωπαίους πια θα έχομενε ανάγκη, ούτε και εσάς τους Αμερικάνους.

Άφεις που οι γειτόνοι μας οι Τούρκοι, θα πλαντάξουνε αφ' το κακό τους και από τη ζούλια τος. Μόνο έτσι θα μπούνε στο καβούκι τος.

Τζίμυ, μη φανταστείς ότι όλα όσα σου γράφω τα βγάζω από το φτωχό μου το μυαλό. Ευτή είναι η επίσημη γραμμή της Κυβέρνησής μας. Από τότε που βγήκαμε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι σύντροφοι των ΑΝΕΛ, βαλθήκαμε να αλλάξουμε, αρχικά την Ευρώπη και μετά τον υπόλοιπο κόσμο.

Στην πορεία όμως το σχέδιο άλλαξε. Οι αλλαγές ερχίσανε από την Αγγλία και από σας.

Τώρα σειρά έχουνε πάρει η Ολλανδία, η Γαλλία και, το Φθινόπωρο η Γερμανία.

Θα γίνουνε πράματα που θα μας κάμουνε όλους να τρίβομενε τα μάτια μας. Κι ευτό χάρη στο ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ. Να μου το θυμηθείς Τζίμυ. Θάρτουνε τα πάνω κάτω.

Εδώ ξάδελφε κλείνω για σήμερα. Και πάλι σας εύχομαι Καλή Σαρακοστή και υγεία. Χαιρετισμούς σε όλους τους δικούς μας.

                                                                                             Σε φιλώ με αγάπη

                                                                                    ο ξάδελφος Ανέστης από τη Χίο

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ