12.10.2018 13:39

Γνώρισα τον «τεχνοκράτη» κι εκτίμησα τον «λαϊκιστή»

Ταλαιπωρημένη από ισχυρές δόσεις λαϊκισμού εδώ και σχεδόν 4 δεκαετίες η ελληνική κοινωνία αναζητά μια ποιοτική στροφή, όποτε της δοθεί η ευκαιρία. Στην περίπτωση της Χίου πίστεψε ότι την εντόπισε στα πρόσωπα που συνθέτουν τη σημερινή δημοτική αρχή εδώ και 5 χρόνια. Πετυχημένα βιογραφικά στην ιδιωτική οικονομία, γόνοι οικογενειών με συντηρητικές και σεβάσμιες καταβολές. Τους έδωσε απλόχερα την ευκαιρία να δράσουν.

Κι εκείνοι; Όσο περνά ο καιρός γίνονται άξιοι διάδοχοι των πιο λαϊκίστικων συμπεριφορών.

Λίγες βδομάδες πριν ο «εμπαθής» «πολίτης» αποκάλυπτε ότι ο πάρεδρος του Χαλκειούς γίνονταν Καραμανής και μοίραζε κοντέινερ της ΒΙΑΛ σε σωματεία του χωριού. Ο κ. Φουτράκης είχε τα μούτρα να τα διαψεύσει. Μόλις την Τετάρτη το θέμα, επισήμως, είχε αναγραφεί φαρδύ – πλατύ στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ορισμένοι από την αντιπολίτευση αντέδρασαν στη νέα μορφή παροχολογίας με καθρεπτάκια από το προσφυγικό. Και τότε φάνηκε ποιος είναι ο ενορχηστρωτής του ρεύματος λαϊκισμού που διαπερνά με πιο καλλωπισμένη μορφή το σώμα της κοινωνίας μας. «Να γραφτεί στα πρακτικά: ο κ. Λαμπρινούδης αντιτίθεται να δοθεί ένα κοντέινερ από τη ΒΙΑΛ στους ψαράδες», φώναζε λαμπαδιασμένος ο Μαν. Βουρνούς. Σε απλά ελληνικά, τώρα θα δεις τι ψηφοθηρική χαλάστρα θα σου κάνω. Θα πάρω τα πρακτικά, θα τα στείλω στους ψαράδες και θα τους πω, εγώ είχα προγραμματίσει να καλύψω τις ανάγκες σας κι ο Λαμπρινούδης μου έβαζε εμπόδια.

Αν αυτές οι συμπεριφορές δεν αντανακλούν την οβιδιακή μετάλλαξη όσων δώσαμε εντολή να μας διοικήσουν τότε τι δείχνουν;

Εικόνα κατάθλιψης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Με τη δημοτική αρχή να τροφοδοτεί το δηλητήριο του διχασμού με αφορμή την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων, γιατί έτσι χτυπά την αντίπαλη της Παγχιακή Επιτροπή, και να μην έχει την ευθιξία να αντιτείνει το παραμικρό στον εκτροχιασμό συμβούλου της. Να φορτώνει στους … πολύτεκνους την ευθύνη για τη ρουσφετολογική πολιτική Καραμανή και να φυγαδεύει τον αντιδήμαρχο της, μόλις από την εύκολη διαδικασία των ερωταπαντήσεων άφησε αναπάντητο κάθε ερώτημα.

Ψιλά γράμματα όλα αυτά, οι Χιώτες έχουν αντιληφθεί τη συνεισφορά τους και μόλις βλέπουν το δήμαρχο πέφτουν στην αγκαλιά του για να του πουν ευχαριστώ. Σπάνια εξουσίες ξέφυγαν από την Κίρκη του ναρκισισμού, πόσο δε μάλλον όταν τούτοι ήταν σαγηνευμένοι από το πορτρέτο τους προτού αναλάβουν.

ΥΓ: Πως το λέει ο δήμαρχος; Δέχεται το μεγαλύτερο πόλεμο που έχει δεχτεί ποτέ δημοτική αρχή. Σωστά, γι' αυτό τα λιβανιστήρια του, παρόντα όλα στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν είδαν και δεν άκουσαν τίποτα ούτε για τα «πεσκέσια» Καραμανή στους συμβούλους, ούτε τα ερωτήματα για τις αναθέσεις του ΔΙΑΝΟΧ, ούτε το κήρυγμα Τσάκου, ούτε το πάρε κόσμε κοντέινερ της ΒΙΑΛ. Το μόνο που είδαν ήταν το αρραγές μέτωπο για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων. Να μην υπήρχε κι ο «εμπαθής» «πολίτης» καλά που θα ήταν, ε δήμαρχε;

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ