28.8.2013 13:32

Γκαφατζήδες!

Είναι σύνηθες στις προεκλογικές περιόδους να μετράται, να συνυπολογίζεται και να καταγράφεται το πολιτικό κόστος κάθε προεκλογικής εξαγγελίας και μετέπειτα κάθε απόφασης που ενδεχόμενα επηρεάζει τμήμα της κοινωνίας ή τμήματα του εκλογικού σώματος.

Στην εκάστοτε πλειοψηφία- Δημοτική Αρχή επαφίεται το πόσο θα αποφασίσει να συγκρουστεί και πόσο να συμβιβαστεί. Υπήρχαν περιπτώσεις και μάλιστα πρόσφατες όπου η Δημοτική Αρχή έχασε τις εκλογές γιατί συγκρούστηκε με νοοτροπίες για κάτι απόλυτα λογικό. Ξεχνά κανείς ότι ο Μ. Μεννής έχασε τις εκλογές από τα πεζοδρόμια της Βενιζέλου και της Ροδοκανάκη και την ελεγχόμενη στάθμευση; Ξεχνά κανείς τον πόλεμο που δέχθηκε για αυτές τις επιλογές; Όμως συγκρούστηκε... και έχασε. Και νομίζω ότι σήμερα σε πολύ μεγάλο βαθμό αναγνωρίζεται η αποτελεσματικότητα των αποφάσεών του.

Στον αντίποδα αυτών, η σημερινή Δημοτική Αρχή αγχώνεται άδικα και συρρικνώνει την εικόνα της όταν έρχεται αντιμέτωπη με ψηφοφόρους στα διάφορα ζητήματα.

Υπό το βάρος της ανάγκης για επανεκλογή, έτσι το κάνουν να φαίνεται, αδυνατεί να επιβάλει τις ριζοσπαστικές λύσεις που έχει ανάγκη ο τόπος. Η Δημοτική Αρχή Λαμπρινούδη επιθυμεί να δείχνει αποτελεσματική αλλά μόνο σε όσα δεν έχουν πολιτικό κόστος και σε όσα δεν επηρεάζουν την πορεία της προς την επανεκλογή.

Η μαεστρία Λαμπρινούδη να ξεγλιστρά από κάθε αδιέξοδο δέχθηκε ένα καίριο πλήγμα με την απόφασή του να κάνει στροφή 180 μοιρών (και μαζί του και όλο το Συμβούλιο) προκειμένου να ικανοποιηθεί το αίτημα (λογικό απόλυτα ήταν) των κατοίκων του Κοφινά να μην δεχθούν τον Σταθμό Μεταφόρτωσης στη γειτονιά τους. Υπό αυτό το πρίσμα, η Δημοτική Αρχή υπέπεσε σε μια ιστορική γκάφα που προκάλεσε η ίδια και τα απόνερα της δυστυχώς θα τη συνοδεύουν.

Οι ίδιοι οι σύμβουλοι προσπάθησαν να το ερμηνεύσουν ως «γενναιότητα και πολιτικό θάρρος να αναγνωρίζεις το λάθος». Γκάφα ήταν.... Ούτε θάρρος χρειάζονταν, ούτε πολιτική γενναιότητα...

Ας μη ξεχνάμε το βασικότερο. Όσο η επόμενη περίοδος είναι προεκλογική, τόσο η Δημοτική Αρχή θα ελαχιστοποιεί τη δράση της προκειμένου να μην ανοίγει μέτωπα. Και φυσικά θα φροντίζει υπό το άγχος που διακατέχει όλους τους συμβούλους να χαϊδεύει αυτιά. Είναι γνωστό εξάλλου πως στους μήνες που απομένουν, το μόνο που ενδιαφέρει είναι να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες των συμβασιούχων από τα προγράμματα. Αυτό μετράει. Να θυμάται ο κόσμος επί τίνος τις ημέρες έπιασε δουλειά στο Δήμο για 4-5 μήνες.

Όλα τα άλλα, όπως την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είμαι απόλυτα βέβαιος πως οι περισσότεροι θέλουν να τη σβήσουν από τη μνήμη τους.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ