15.12.2016 20:23

Γιατί τροποποιήσαμε τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων υποδομών

Για την αποκατάσταση της αλήθειας από τη διασπορά ψευδών ειδήσεων στην οποία έχει επιδοθεί γνωστό πια παράκεντρο προκειμένου να διαβάλλει με κάθε τρόπο την παρούσα διοίκηση της Ε.Π.Σ. Χίου, ενημερώνονται τα σωματεία και όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά για το ποδόσφαιρο στη Χίο ότι:

Α) Ο Α.Ο. Πύργος Πυργιού αποβλήθηκε από το Πρωτάθλημα Νέων βάσει του άρθρου 4 παρ. 6 της προκήρυξης Νέων αφού δεν είχε κατέλθει να αγωνιστεί σε δύο αγώνες, χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος ανώτερης βίας, ο οποίος να έχει γνωστοποιηθεί στην Επιτροπή Υποδομών (1η αγωνιστική: Ολυμπιάδα/Κανάρης – Α.Ο. Πύργος Πυργιού στις 14/09/2016 και 2η αγωνιστική: Α.Ο. Πύργος Πυργιού – Π.Α.Σ. Κλασσικό και Μίνι στις 21/09/2016).

Β) Ο Α.Ο. Πύργος Πυργιού αποβλήθηκε από το Πρωτάθλημα Παίδων βάσει του άρθρου 4 παρ. 6 της προκήρυξης Παίδων για τους ίδιους λόγους που είχε αποβληθεί και από το πρωτάθλημα Νέων (1ηαγωνιστική: Α.Ο. Πύργος Πυργιού – Κοφινάς/Κυβέλη Λέων στις 18/09/2016 και 7η αγωνιστική: Α.Ο. Πύργος Πυργιού – Ολυμπιάδα/Κανάρης στις 04/12/2016).

Γ) Ο Ε.Φ.Κ. Ποσειδών αποβλήθηκε από το Πρωτάθλημα Παίδων βάσει του άρθρου 4 παρ. 6 της προκήρυξης Παίδων, αφού δεν είχε κατέλθει να αγωνιστεί σε δύο αγώνες, χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος ανώτερης βίας, ο οποίος να έχει γνωστοποιηθεί στην Επιτροπή Υποδομών (1η αγωνιστική: Α.Ο. Βαρβασιακός – Ε.Φ.Κ. Ποσειδών στις 17/9/2016 και 2η αγωνιστική: Ε.Φ.Κ. Ποσειδών – Θύελλα/Δάφνη στις 25/09/2016) Άλλωστε, στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Σ. Χίου της 29ης Σεπτεμβρίου 2016(πρακτικό 50) απορρίφθηκε το αίτημα του Ε.Φ.Κ. Ποσειδών για να ακυρωθεί η δήλωση συμμετοχής του στο πρωτάθλημα Παίδων και να θεωρηθεί ότι δηλώνει συμμετοχή στο πρωτάθλημα junior με το αιτιολογικό ότι το πρωτάθλημα Παίδων είχε ήδη ξεκινήσει, ενώ το πρωτάθλημα Junior δεν είχε καν προκηρυχθεί. Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, κατέβαλε ξανά την απαιτούμενη εγγύηση όταν δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα junior όταν αυτό προκηρύχθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα σωματεία που συμμετέχουν στα πρωταθλήματα που διοργανώνει η Ε.Π.Σ. Χίου, αποδέχονται με τη δήλωση συμμετοχής τους, τους όρους που περιλαμβάνονται στις προκηρύξεις τουςοι οποίες αποτελούν, ειδικά για την παρούσα αγωνιστική περίοδο 2016-2017,προϊόν διαβούλευσης της διοίκησης της Ε.Π.Σ. Χίου με τα σωματεία τόσο για τα ανδρικά πρωταθλήματα, όσο και για αυτά των υποδομών. Ως εκ τούτου, γίνεται αντιληπτό από τον καθένα ότι κανένα σωματείο δεν μπορεί να επικαλεστεί άγνοια των όρων των προκηρύξεων που έχει αποδεχτεί και οι οποίες είναι αναρτημένες στο διαδικτυακό τόπο της Ε.Π.Σ. Χίου.       

Μετά τα παραπάνω, και σύμφωνα με τον Κ.Α.Π. ερασιτεχνικών ομάδων, όπως τροποποιήθηκε για την περίοδο 2016-2017, οι ποινές που θα επιβάλλονταν στα παραπάνω αναφερόμενα σωματεία θα περιελάμβαναν, εκτός των άλλων, και υπέρογκα χρηματικά πρόστιμα (2.000 ευρώ για κάθε αποβολή).Λόγω της ιδιαιτερότητας των πρωταθλημάτων υποδομών, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Σ. Χίου στη συνεδρίαση του στις 02 Νοεμβρίου 2016 τροποποίησε τις προκηρύξεις των παραπάνω πρωταθλημάτων, ως είχε δικαίωμα σύμφωνα με τις τελικές τους διατάξεις (άρθρο 6), μόνο ως προς τις επιβαλλόμενες ποινές σε αυτές τις περιπτώσεις, αποσκοπώντας στην προστασία των σωματείων δυνάμεως Ε.Π.Σ. Χίου από εξοντωτικές ποινές και λειτουργώντας πάντα στην κατεύθυνση της υπεράσπισης του ερασιτεχνικού χαρακτήρα τους και του ρόλου που επιτελούν στις τοπικές κοινωνίες που δραστηριοποιούνται.

Τέλος, εξαιτίας του γεγονότος ότι η Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Σ. Χίου αποτελεί ανεξάρτητοόργανό της, στις αρμοδιότητες και το ρόλο του οποίου δεν επιτρέπονται παρεμβάσεις, και επιπροσθέτως δεν μπορεί, αλλά και δεν πρέπει, να έχει πρόσβαση με διαφορετικό τρόπο στις αποφάσεις άλλων οργάνων (Επιτροπές, Διοικητικό Συμβούλιο κλπ), κρίθηκε απαραίτητο στα πλαίσια της ισονομίας και ισότιμης στάσης της Ε.Π.Σ. Χίου απέναντι σε όλα τα σωματεία δυνάμεως της να ενημερωθεί εγγράφως για τις τροποποιήσεις που έχουν επέλθει στις προκηρύξεις, ώστε να πράξει τα ανάλογα στις παραπάνω εκκρεμείς υποθέσεις.

Είναι αναγκαίο όλα τα σωματεία της Ε.Π.Σ. Χίου, τα οποία έχουν τα ίδια δικαιώματα αλλά και τιςίδιες υποχρεώσεις που απορρέουν από το καταστατικό της Ένωσης, να αντιμετωπίζονται ισότιμα από τη διοίκησή της, χωρίς εξαιρέσεις. Η σημερινή διοίκηση της Ε.Π.Σ. Χίου υπερασπίζεται τις παραπάνω αρχές, λειτουργώντας πάντα χωρίς σκοπιμότητες αλλά και μη προβαίνοντας σε ενέργειες, εύνοιας ή συγκάλυψης ευθυνών-υποχρεώσεων σωματείων. Για την ενημέρωση όσων έχουν άγνοια και προβαίνουν σε διάφορες υποσχέσεις επισημαίνεται ότι η Ε.Π.Σ. Χίου, είναι υποχρεωμένη βάσει καταστατικού να αποδέχεται και να τηρεί τα καταστατικά, κώδικες, κανονισμούς, αποφάσεις και οδηγίες των Ε.Π.Ο., UEFA και FIFA και να διασφαλίζει την τήρησή τους απ’ όλους τους αξιωματούχους, ποδοσφαιριστές, σωματεία και γενικά από κάθε εμπλεκόμενο στο χώρο του ποδοσφαίρου εντός των γεωγραφικών της ορίων, καθώς και να διασφαλίζει την  εφαρμογή  των Κανονισμών που ισχύουν για το ποδόσφαιρο. 

Ψηφοθηρικές λογικές και ενέργειες προς άγρα ψήφων δεν έχουν καμία θέση στα μέλη που απαρτίζουν τη σημερινή διοίκηση της Ε.Π.Σ. Χίου.

 

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ