23.4.2019 20:23

Γιατί στηρίζω ως υποψήφιο τον Κώστα Τριαντάφυλλο

Με ώριμη σκέψη και απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης για μια επικείμενη πρωτόγνωρη περίοδο από την εφαρμογή της απλής αναλογικής, πήρα την δύσκολη απόφαση επιστροφής στα γνωστά μου «λημέρια». Θεωρώ υποχρέωση όσων παλέψαμε για να στηρίξουμε την Αυτοδιοίκηση να μην παρασυρθούμε από την υποτιμητική σκέψη «από δήμαρχος κλητήρας» και να στηρίξουμε με τη γνώση και την εμπειρία μας τους νέους αυτοδιοικητικούς.

Σήμερα η Χίος δεν στερείται το νερό χάρη στην προ εικοσαετίας τομή με την αφαλάτωση. Σήμερα περπατάμε στοιχειωδώς στο κέντρο από την απόφαση ρήξης με την κατεστημένη νοοτροπία για τη διαπλάτυνση των πεζόδρομων. Σήμερα απολαμβάνουμε πολιτισμό το καλοκαίρι χάρη στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης». Σήμερα παρκάρουμε γύρω απ’ το κέντρο απ’ την τότε στρατηγική των περιφερειακών χώρων στάθμευσης.

Δεκατρία χρόνια συνειδητής αποχής βλέπω τη Χίο στάσιμη, καθηλωμένη στο βάλτο, και τις αρχές της να διαγωνίζονται ποια θα προφτάσει να καπηλευτεί το ελάχιστο.

Η υποψηφιότητα του Κώστα Τριαντάφυλλου μου παρείχε όλα τα εχέγγυα της επιστροφής. Με κοινά αποδεκτά δείγματα γραφής από την κοινοβουλευτική του θητεία και αναγνώριση της προσωπικότητας του στους ευρωπαϊκούς θεσμούς που εκπροσώπησε τη χώρα είναι η εγγύηση για την κρίσιμη μεταβατική περίοδο στον τόπο μας, από τις παραταξιακές αρχές στη σύνθεση και τη συνεργάσιμη αντίληψη για τον τόπο.

Η απόφαση μου υπαγορεύτηκε και από την πενταετή διαπίστωση ότι η κατάσταση στη Χίο επιδεινώθηκε δραματικά με την καθοδήγηση της από το Στ. Κάρμαντζη στην Περιφέρεια και το Μαν. Βουρνού στο Δήμο. Άτολμες διοικήσεις, εμπόδισαν την εξέλιξη κάθε προσπάθειας που ξεκίνησε στο παρελθόν.

Ο κατάλογος της ανεπάρκειας των σημερινών αρχών θα μπορούσε να ήταν ατελείωτος. Κυρίως όμως δίχασαν την κοινωνία με τις παλινωδίες τους και την απολίτικη στάση τους στο μεταναστευτικό, αντί να διεκδικήσουν και να πετύχουν ανθρώπινους όρους διαβίωσης για τα κύματα των προσφύγων που βγαίνουν στις ακτές μας και  να απλώσουν ένα ασφαλές δίχτυ προστασίας και αντισταθμιστικών μέτρων για την κοινωνία του νησιού μας.

Η εμπειρία του Κώστα Τριαντάφυλλου κα η εξαιρετική εικόνα του από τη συμμετοχή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης είναι η καλύτερη εγγύηση για να τεθούν οι ενδεδειγμένοι όροι διαχείρισης του μεταναστευτικού από τα νησιά μας.

Η επόμενη μέρα της 26ης Μαΐου είναι πολύ κρίσιμη για τη Χίο μας. Απαιτεί ικανότητα σύνθεσης και οραματική προσέγγιση της νέας Προγραμματικής Περιόδου. Νοιώθω υποχρέωση να καταθέσω την εμπειρία μου στη διάθεση της «Συμμαχίας Αξιών» και των συνδημοτών μου. Πιστεύω στο πάντρεμα της εμπειρίας με τη σύγχρονη αντίληψη. Θα διαθέσω όλο το ταπεραμέντο μου για να ενισχύσω την προσπάθεια του Κ. Τριαντάφυλλου να ξεκολλήσει τη Χίο απ’ το βούρκο της στασιμότητας. Θα το πετύχουμε!

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ