2.6.2017 17:48

Γιατί «όχι» ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. στο Μερσινίδι

Την Πέμπτη 1η Ιουνίου 2017, το Ηγουμενοσυμβούλιο της Ιεράς Μονής Μερσινιδίου Βροντάδου, δεν ενέκρινε (για δεύτερη φορά) τη λειτουργία της, από ετών, υφιστάμενης πάνω από το Μοναστήρι Προσφυγικής δομής ως ΠΡΟΚΕΚΑ (Προαναχωρησιακό Κέντρο) όπως είχε ζητήσει, σχεδόν εκβιαστικά, προ λίγων ημερών ο Υπουργός κ. Τόσκας μέσω των αιρετών του νησιού μας.

Και ναι μεν η άδεια είχε ζητηθεί από τον Μητροπολίτη και το Ηγουμενοσυμβούλιο για “ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ” λειτουργία της εν λόγω δομής και μέχρις ότου φτιαχθεί; και λειτουργήσει; μόνιμο ΠΡΟΚΕΚΑ ψηλά πάνω στο Αίπος (μετά το Φλώρι και προς Ανάβατο), όμως, επειδή στην Ελλάδα ισχύει ο κανόνας του “ουδέν μονιμώτερο του προσωρινού”, γι αυτό και ΚΑΛΩΣ ΕΠΡΑΞΑΝ τόσο το Ηγουμενοσυμβούλιο με το “ΟΧΙ” του, όσο και το Τοπικό Συμβούλιο Βροντάδου, που μια μέρα πριν, είπε το δικό του “ΟΧΙ” έστω και αν δεν ζητήθηκε επίσημα η γνώμη του κάτι που ισοδυναμεί με ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ.

Βέβαια, αν και η απόφαση λήφθηκε τυπικά από το Ηγουμενοσυμβούλιο, οι πολίτες της Χίου αλλά και οι αιρετοί μας, πίσω απ΄αυτήν διέβλεψαν την ΕΠΙΘΥΜΙΑ του Μητροπολίτη μας κ. Μάρκου την οποίαν όμως, λογικά έπρεπε να έχουν προεξοφλήσει ΠΑΝΤΕΣ. Και τούτο τόσο για λόγους ουσίας όσο και γιατί ήδη υπάρχει ΠΡΩΤΟΔΙΚΗ δικαστική απόφαση που δικαιώνει την Ι. Μονή για το αρχικό της “ΟΧΙ”.

Πέραν αυτού, όπως σχολίασε σήμερα (2-6-2017) ο αιρετός της Αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικός κ. Νίκος Νύκτας, “Σιγά μην άφηνε ο Μητροπολίτης μας να γίνει ΠΡΟΚΕΚΑ εκεί που είναι θαμένοι οι γονείς του...”

Ας μου επιτρέψει ο φίλος Νίκος να συμπληρώσω τα λόγια του ως εξής:

“Σιγά μην άφηνε ο Μητροπολίτης μας να λειτουργήσει ΠΡΟΚΕΚΑ (δηλαδή φυλακή) ακριβώς δίπλα στο Δημοτικό Νεκροταφείο όπου, ο μισός και πλέον Βροντάδος, θάβει τους ΝΕΚΡΟΥΣ του και τιμά καθημερινά την ΙΕΡΗ ΜΝΗΜΗ τους”.

Αυτό ακριβώς είναι που διέφυγε της προσοχής πολλών Κρατικών και μη Αξιωματούχων.

Δίπλα στους νεκρούς οποιουδήποτε μέρους, δεν στήνεις ΦΥΛΑΚΗ ζωντανών με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει και να σηματοδοτεί.

Ας ψάξουν λοιπόν για άλλη λύση ΑΝΕΚΤΗ και ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ όσοι πράγματι νοιάζονται τόσο για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες όσο και για τον τοπικό πληθυσμό που κάποιοι σπρώχνουν έντεχνα και διαρκώς μήπως και απαρνηθεί τον τόπο του, το ήθος του και τις διαχρονικές αρχές του.

Αυτό ακριβώς είναι που δεν πρόκειται να αφήσουμε να συμβεί. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ