22.4.2019 13:13

Γιατί ο Γιάννης Σπιλάνης είναι η καλύτερη επιλογή για τις Περιφερειακές Εκλογές

Ο λόγος  που ο  ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΙΛΑΝΗΣ ΚΑΙ Η  ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ Β.ΑΙΓΑΙΟ είναι η καλύτερη επιλογή για τις Περιφερειακές Εκλογές.

Διότι η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ είναι η μοναδική παράταξη για την Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου που έκανε πράξη το μήνυμα ενότητας που πρέπει να διέπει την κοινωνία και τους αιρετούς, για την πρόοδο και την ευημερία των νησιών και των κατοίκων τους.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΙΛΑΝΗΣ(ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΖΩΗΣ)  ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΡΑ (ΓΟΝΙΜΗ ΓΡΑΜΜΗ),  Και η γράφουσα ΓΙΟΥΛΑ ΑΡΓΥΡΟΥΔΗ (ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΑΝΕΜΟΣ) δείξαμε με το παράδειγμα και τη στάση μας σε όλους ότι μπορεί να υπάρξει διάλογος, επικοινωνία και σχεδιασμός μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Και το κάναμε  πράξη συμπορευόμενοι  με πυξίδα την αγάπη για τον τόπο μας, τα νησιά του Βόρειου Ανατολικού Αιγαίου.

Διότι η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ  είναι μία παράταξη που δεν γεννήθηκε από τα κομματικά επιτελεία,  γεννήθηκε από τη βάση,  εξέλεξε τον επικεφαλής από αυτήν ακριβώς τη βάση με δημοκρατικές και αξιοκρατικές διαδικασίες.

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ δημιουργήθηκε για να δώσει απαντήσεις σε τόσα «γιατί» που βασανίζουν όλους μας κάθε μέρα όταν συνειδητοποιούμε την πραγματικότητα μέσα στην οποία ζούμε, όταν αναζητούμε τις αιτίες που ταλανίζουν τον τόπο μας.

Γιατί :

  • Είναι αδιανόητο τα νησιά μας να εξακολουθούν ακόμα και σήμερα να ανήκουν στις πιο φτωχές περιφέρειες της Ευρώπης, παρά το ότι δαπανήθηκαν εκατομμύρια ευρώ από τα Ευρωπαϊκά κονδύλια για την ανάπτυξη και την ευημερία των κατοίκων τους.
  • Είναι εξωφρενικό να κλείνουν  οι  αναπτυξιακές εταιρείες να  χρεωκοπούν  οι συνεταιριστικές προσπάθειες και να χρεώνονται γι αυτό οι   πολίτες των νησιών.
  • Πρέπει να γνωρίζουν οι συμπολίτες μας ότι ουδέποτε συνομίλησαν  οι δήμαρχοι με τους περιφερειάρχες, τα επιμελητήρια, τις σχολές του Πανεπιστημίου Αιγαίου , τους τοπικούς φορείς ,σ ένα κοινό τραπέζι  διαλόγου και σχεδιασμού.
  •  Κάποιος πρέπει να δώσει ώθηση στα νησιά μας που  έμειναν πίσω στην έρευνα, στην καινοτομία  και στη μεταποίηση .
  •  Οι συμπολίτες μας πρέπει να πληροφορηθούν την αιτία που   τα νησιά μας έχουν το χαμηλότερο ΑΕΠ, κι ενώ είναι γνωστά για τη μοναδικότητά τους, δεν είναι ελκυστικά σε κατοίκους κι επισκέπτες.
  • Είναι ελάχιστο το πραγματικό ενδιαφέρον για τον πρωτογενή τομέα, τα κτηνοτροφικά και γεωργικά προϊόντα τα οποία δεν απόκτησαν προστιθέμενη αξία και εξαγωγικό χαρακτήρα.
  • Η  Περιφέρεια Β. Αιγαίου πέντε χρόνια δεν παρουσίασε στρατηγικό σχεδιασμό  για την αειφόρο ανάπτυξη των νησιών και την ευημερία των κατοίκων τους
  •  Σήμερα  καλούμαστε όλοι να αντιμετωπίσουμε την ανεργία, τη δημογραφική συρρίκνωση, την περιβαλλοντική υποβάθμιση , την κλιματική αλλαγή.
  • Τα νησιά που γέννησαν τον πολιτισμό, έμειναν  πίσω στον ψηφιακό πολιτισμό, στη σωρευτική λογική για την ανάπτυξη πολιτιστικού περιβάλλοντος.

 

 

Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ με τον Γιάννη Σπιλάνη επικεφαλής  μπορεί να δώσει απαντήσεις αλλά κυρίως να προσφέρει ΛΥΣΕΙΣ με το σχεδιασμό της .

Διότι ο Γιάννης Σπιλάνης  είναι ο άνθρωπος που μπορεί να υλοποιήσει όλον αυτόν τον σχεδιασμό που πολλές φορές πρότεινε κατά τη διάρκεια της θητείας του σαν περιφερειακός σύμβουλος. Το πλούσιο επιστημονικό του έργο επικεντρώθηκε ακριβώς στα σημεία που πρέπει να επιμείνει ο υποψήφιος περιφερειάρχης για την επιτυχία του έργου του.

Η περιφερειακή ανάπτυξη είναι το αντικείμενο που διαπραγματεύεται τα τελευταία 32 χρόνια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Διότι ήταν από τους πρώτους οικονομολόγους που μίλησε για την αειφόρο ανάπτυξη στα νησιά μας πριν από πολλά χρόνια και το  μεταφορικό ισοδύναμο. Η θητεία του στην γενική Γραμματεία Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής τον έφερε σε απόλυτη γνωριμία με τα νησιά του Β. Αιγαίου και τα προβλήματα που  αντιμετωπίζουν, καθώς και τις ευκαιρίες που μπορεί να έχουν. Διετέλεσε  επιστημονικός υπεύθυνος μελέτης για λογαριασμό της Ε.Ε. για την Ανάπτυξη των Ευρωπαϊκών Νησιών και την Εφαρμογή Ειδικής Νησιωτικής Πολιτικής, καθώς και για λογαριασμό των Ηνωμένων Εθνών (2009–2011) για την Αξιολόγηση του Τουρισμού στη Μεσόγειο .Το ακαδημαϊκό του έργο επέβαλε την διεθνή του αναγνώριση σαν εμπειρογνώμονα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και Διευθυντή του Παρατηρητηρίου Βιώσιμου Τουρισμού Αιγαίου   όρισε  τη συνεργασία του με την Επιτροπή Νησιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο ίδιος σαν νησιώτης και κάτοικος Λέσβου, διδάσκει στις σχολές του Πανεπιστημίου Αιγαίου 32 χρόνια και γνωρίζει από προσωπική εμπειρία τα προβλήματα του Β. Αιγαίου , την ίδια στιγμή που διδάσκει τον τρόπο που η νησιωτικότητα μπορεί να γίνει πλεονέκτημα για τους νησιώτες. Η πενταετής θητεία του στο περιφερειακό συμβούλιο τον έκανε απόλυτο γνώστη των διαδικασιών και των αιτιών που τα νησιά μας παρέμειναν καθηλωμένα και μακριά από ότι η υπόλοιπη Ευρώπη ορίζει σαν ανάπτυξη και αειφορία.

Προσωπικά δεν θα μπορούσα να σκεφτώ πιο ικανό, ακέραιο και υπεράνω κομμάτων άνθρωπο για το τιμόνι της Περιφερειακής Αρχής. Για τον λόγο αυτό θεωρώ τιμή μου τη συμπόρευση μαζί του και ζητώ και από εσας αυτή την αναγνώριση και την εμπιστοσύνη στον Γιάννη Σπιλάνη και τη Συμπαράταξη Πολιτών.

Με τιμή

Γιούλα Αργυρούδη

Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος

Με τη Συμπαράταξη Πολιτών στο Βόρειο Αιγαίο

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ