22.9.2017 12:48

Για τον Παντελεήμονα Φωστίνη μιλούν τα έργα του

Αγαπητέ κ. Pierre Πασπάτη,

Δεν σας γνωρίζω προσωπικά, ούτε σας ξέρω.  Διαβάζοντας όμως την επιστολή σας στον «π» την Παρασκευή 15 / 9 / 2017, έχω να σας απαντήσω τα ακόλουθα:

Αυτά που γράφετε είναι παντάπασιν ανόητα και αστήρικτα! (Δεν επιθυμώ να σας το πω στα Γαλλικά.)

Ο ιδρυτής του Ιερού Τάγματος του Αγίου Παντελεήμονος, αείμνηστος Μεγάλος Μητροπολίτης κυρός Παντελεήμων Φωστίνης, εγκατέλειψε όλη την ατομική του περιουσία, που νόμιμα απέκτησε, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, στη Χίο!  Πενήντα πέντε χρόνια μετά την οσιακή του κοίμηση, (σήμερα) στη Χίο σπουδάζουν Χιώτες φοιτητές, από αυτή την προσωπική του περιουσία!

Έχω γραπτό ντοκουμέντο, γράμμα της αείμνηστης αδελφής του, στην οποία με τη διαθήκη του εντέλλεται  το ΙΤΑΠ να της αποστέλλει, εφ’ όρου ζωής, 50 δραχμές το μήνα, γιατί δεν είχε άλλο πόρο για να ζήσει. Πέστε μου, κύριε Pierre, γνωρίζετε εσείς άλλο Δεσπότη να άφησε στο νησί μας ένα πενηντάλεπτο;

Για την πολεμική δράση του μιλούν τα επίσημα πολεμικά παράσημα, που δεν τα πήρε «τιμής ένεκεν» από το γραφείο του, αλλά τα κέρδισε στα πεδία των μαχών. Και για την αντιστασιακή του δράση περάσετε από το πεζοδρόμιο της οδού Βουλγαροκτόνου 30 στην Αθήνα, όπου ακόμα και σήμερα  υπάρχει η καταπακτή που φυγάδευε από το υπόγειο της πολυκατοικίας, με το προσωπικό του αυτοκίνητο (τζιπ), τους αντιστασιακούς από την Κύμη στη Μέση Ανατολή.

Κύριε Pierre, έχετε ένα όνομα   - Πασπάτης -  που ολόκληρη η Χιακή κοινωνία τιμά και εκτιμά,  αλλά με αυτά τα γραπτά σας το υποτιμάτε και το υποβιβάζετε. Προσέξετε και μην ξύνετε πληγές που δεν γνωρίζετε. Ασχοληθείτε μόνο με το επάγγελμα σας, που καλώς γνωρίζετε.

Όλοι οι μεγάλοι άνδρες και γυναίκες της Ιστορίας μας έχουν κατηγορηθεί ανεύθυνα και κακόβουλα, όπως πρέπει να γνωρίζετε. Η ευκολότερη δε κατηγορία για ένα μοναχικό άνδρα, είναι η ανηθικότητα. Όμως η Ιστορία είναι εκείνη που καταγράφει την αλήθεια με το πέρασμα του χρόνου και είναι αλάνθαστη. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ