14.9.2017 12:12

Για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Την προσεχή Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου θα τιμήσουμε με σεβασμό και ταπεινότητα την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Η ημέρα αυτή έχει αφιερωθεί στην ιερή μνήμη των αλησμόνητων πατρίδων με ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Ελλήνων από τις 24 Σεπτεμβρίου 1998.

Φέρνουμε στη μνήμη μας την τρισχιλιετή παρουσία του Ελληνισμού στα χώματα της Ιωνίας, μια φωτεινή παρουσία για τις τέχνες, τα γράμματα, τις επιστήμες, τον πολιτισμό. Φέρνουμε στη μνήμη μας τη βαρβαρότητα των διωγμών και τη φρίκη του ξεριζωμού. Φέρνουμε, τέλος, στη μνήμη μας το δράμα της προσφυγιάς και τον σκληρό αγώνα των προσφύγων να ριζώσουν στη μητέρα πατρίδα, χωρίς να ξεχνούν ούτε στιγμή τη γενέθλια γη.

Όλα αυτά δεν ξεχνιούνται, ούτε παραγράφονται. Είναι μεγάλη η ευθύνη όλων μας, να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική γνώση και να τη μεταδώσουμε στις γενιές που έρχονται. Γνωρίζοντας ότι όσοι λαοί ξεχνούν τις τραγωδίες που πέρασαν, είναι καταδικασμένοι να τις ξαναζήσουν.

Σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Σύνδεσμο Βαρβασίου Χίου Βιβλιοθήκη «Ο Φάρος» και το Δήμο Χίου, η Περιφερειακή μας Ενότητα διοργανώνει και φέτος με τον απαιτούμενο σεβασμό τις ετήσιες εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Καλώ τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσές μας με την παρουσία και τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις να δείξουν ότι διατηρούμε άσβεστη τη μνήμη των προγόνων μας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ