9.5.2014 11:12

Για την Ευρώπη της αλληλεγγύης

Η 9η Μαΐου αποτελεί ορόσημο της ευρωπαϊκής ιστορίας, καθώς από την ίδρυση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας Άνθρακα και Χάλυβα, αποτέλεσε εφαλτήριο για τη δημιουργία της Ενωμένης Ευρώπης, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα.

Η διακήρυξη Σουμάν ανέφερε χαρακτηριστικά ότι "Η Ευρώπη δεν θα δημιουργηθεί δια μιας, ούτε σε ένα συνολικό οικοδόμημα: θα διαμορφωθεί μέσα από συγκεκριμένα επιτεύγματα που θα δημιουργήσουν πρώτα μια πραγματική αλληλεγγύη." Αυτή η αλληλεγγύη είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ μια αναγκαία και απαραίτητη συνθήκη. Και για αυτή την αλληλεγγύη χρειαζόμαστε το βροντερό παρόν των πολιτών στην πιο δημοκρατική διαδικασία του οικοδομήματος: τις Ευρωπαϊκές Εκλογές της 25ης Μαΐου.

Είναι υποχρέωση όλων μας, να επιδιώξουμε με την ψήφο μας, μια Ευρώπη πιο δυνατή και με περισσότερη ευθύνη, που δεν θα αφήνει περιθώρια στους «ευρωσκεπτικιστές». Από τη σταθερή άνοδο της Λεπέν στη Γαλλία μέχρι την πρόσφατη δημοσκοπική «πρωτιά» του Φάρατζ στο Ηνωμένο Βασίλειο, παρατηρείται ότι η πίστη των πολιτών των κρατών της ΕΕ στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα έχει κλονιστεί συθέμελα, θέτοντας σε αμφιβολία το εγχείρημα για περισσότερη Ευρώπη. Και χρειαζόμαστε περισσότερη, αλλά και καλύτερη Ευρώπη. Μια Ευρώπη πιο δημοκρατική, πιο κοινωνική και πιο αποτελεσματική.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ