17.9.2014 11:23

Για τη συνεδρίαση του Τοπ. Συμβουλίου του Βροντάδου

Αγαπητοί κύριοι,

Δεν έχω πρόθεση να απαντήσω στον αγαπητό φίλο κ. Μάρκο Σκούφαλο για όσα μου καταλογίζει, που αφορούν την συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Βροντάδου, την Παρασκευή 12/9. Άλλωστε, μπορεί να έχει ενημέρωση και να πάρει τις απαντήσεις που θέλει από την εκπρόσωπο της ΛΑΣ στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου κ. Κλαίρη Κωστάλα, που παρακολούθησε και συμμετείχε σε ολόκληρη τη διαδικασία. Αναγκάζομαι, όμως, να επικοινωνήσω μαζί σας, κυρίως για να αποκαταστήσω την αλήθεια, θεωρώντας ότι η σωστή ενημέρωση των πολιτών αποτελεί ύψιστη ευθύνη των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Βροντάδου ήταν προγραμματισμένη να γίνει την Παρασκευή στις 19:00 και σε αυτή είχα προσκληθεί από τον Πρόεδρο, όπως και όλοι οι άλλοι Δημοτικοί Σύμβουλοι που προέρχονται από την περιοχή του Βροντάδου.

Μια μέρα πριν και συγκεκριμένα την Πέμπτη πληροφορήθηκα από ένα από τους μελετητές της ομάδας που έχει εκπονήσει τη μελέτη της ανάπλασης της παραλιακής λεωφόρου του Βροντάδου (από το Τάγμα μέχρι το Γούβι) ότι θα βρίσκεται την Παρασκευή στη Χίο, για άλλο λόγο και του ζήτησα (δεδομένου ότι ο Δήμος Χίου έχει ήδη παραλάβει τμήμα της μελέτης και έχει πληρώσει το ποσό των 21.250 ευρώ στους μελετητές) να παραστεί στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου και να μας παρουσιάσει τη μελέτη. Οφείλω, μάλιστα, να διευκρινίσω ότι ο κ. Νύκτας δεν θα μπορούσε να έχει και δεν είχε καμιά σχέση με το θέμα.

Ενημέρωσα τον Πρόεδρο του Τ.Σ., που συμφώνησε για την παρουσία του μελετητή και ανέλαβε να προετοιμάσει υποδομή προβολής της παρουσίασης στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ομηρούπολης.

Πραγματικά, ο μελετητής κ. Νίκος Τράκος (που μάλιστα άλλαξε τον χρόνο αναχώρησης του από τη Χίο για αυτό το σκοπό) συμμετείχε στη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου, παρουσίασε τη μελέτη και συζήτησε με τους παρευρισκόμενους τοπικούς συμβούλους και άλλους για όσα θέματα του τέθηκαν. Η συνολική διάρκεια της παρουσίασης και της συζήτησης ήταν περίπου μια ώρα.

Κατά τα άλλα, το Τοπικό Συμβούλιο συζήτησε διεξοδικά το θέμα ημερήσιας διάταξης που αφορούσε την κατάρτιση πρότασης για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2015 με τη συμμετοχή όλων, συμπεριλαμβανομένης και της εκπροσώπου της ΛΑΣ, για περίπου 2 ώρες μετά την αποχώρηση του μελετητή.

Όσον αφορά την παρουσία δημοσιογράφου στη συνεδρίαση του Τ.Σ., διευκρινίζω ότι από εμένα δεν προσκλήθηκε κανένα μέσο μαζικής ενημέρωσης.

Τελειώνοντας, θέλω να τονίσω ότι όχι μόνο δεν απαξιώθηκε η συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2015 (που άλλωστε με πρωτοβουλία της νέας Δημοτικής Αρχής ξεκίνησε την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας σε όλα τα τοπικά συμβούλια της Χίου), αλλά δόθηκε η ευκαιρία στο Τ.Σ. να ενημερωθεί για τη μελέτη που εκπονείται και αφορά την περιοχή του και να την προωθήσει σε μια διαδικασία διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία στη συνέχεια, ώστε ο κάθε δημότης να μπορεί να διατυπώσει τις απόψεις του και αυτές να ληφθούν υπόψη πριν την οριστικοποίηση της μελέτης. Είναι βασική φιλοσοφία μας τα έργα και οι μελέτες να συζητούνται με την κοινωνία, στα πλαίσια μιας αποτελεσματικής και αξιόπιστης διαβούλευσης, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι το βέλτιστο δυνατό για τους χρήστες των δομών και των υποδομών που θα δημιουργηθούν και αυτή ακριβώς τη φιλοσοφία θα υπηρετήσουμε.   

Δεν μπορώ, λοιπόν, να κατανοήσω τη σπουδή του κ. Σκούφαλου να εκδώσει μια καταγγελία που σε μεγάλο βαθμό με αφορά προσωπικά, πριν καν ενημερωθεί από την εκπρόσωπο της παράταξης του στη συνεδρίαση του Τ.Σ.

 

Με εκτίμηση

Στρατής Γδύσης

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ