16.6.2012 13:35

Για τα «Σχέδια και Χαρακτικά» του Ν. Γιαλούρη

 
Παίρνοντας στα χέρια μου τη καλαίσθητη  έκδοση ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΛΟΥΡΗΣ «ΣΧΕΔΙΑ  ΚΑΙ  ΧΑΡΑΚΤΙΚΑ», με κείμενα του Καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης κ. Μανόλη Βλάχου, που εκδόθηκε με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος  John Fafalios Foundation, ένιωσα την ανάγκη να εκφράσω τις δημόσιες ευχαριστίες μου καθώς και τα συγχαρητήρια μου για αυτό το υπέροχο έργο.
 
    Πολυσχιδές και πολύτροπο το έργο του μεγάλου  διακεκριμένου Χιώτη καλλιτέχνη Νίκου Γιαλούρη, απλώνεται σ’ αυτή την έκδοση μαγικά στα μάτια μας.
Σίγουρα δεν είμαι η κατάλληλη για να αναφερθώ σ’ αυτό.  Όμως νιώθω την υποχρέωση να συγχαρώ το Ίδρυμα John Fafalios Foundation, να αναλάβει τη μελέτη και έκδοση των χαρακτικών και σχεδίων του καλλιτέχνη.  Τον καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης Μανόλη Βλάχο, που επιτέλεσε τη μελέτη του έργου του καλλιτέχνη.  Την αρχαιολόγο συμπατριώτισσα μας κ. Αναστασία Μανδάλα, που συνέδραμε ουσιαστικά για αυτή την έκδοση, με τις προσπάθειες της για εντοπισμό και  καταγραφή του εικαστικού έργου του  Ν. Γιαλούρη.
 
    Συγχαρητήρια στους άξιους καλλιτέχνες, φωτογράφους Σπύρο και Καίτη Μερεσετζή για την εργασία τους, τις Ελληνικές Ομοιογραφικές Εκδόσεις για το σχεδιασμό της υπέροχης έκδοσης, σε όλους τους συντελεστές, τη Πινακοθήκη  και όλους τους συλλέκτες, οι οποίοι πρόθυμα επέτρεψαν τη δημοσίευση έργων της συλλογής τους, για να μπορούμε να κρατάμε στα χέρια μας αυτό το θαυμάσιο έργο, που συνιστά την πολυπληθέστερη ενότητα, παρέχει την ακριβέστερη και αυθεντικότερη ένδειξη του ύφους του Ν. Γιαλούρη, περιλαμβάνοντας το μεγαλύτερο μέρος της θεματογραφίας του.
 
    Είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει κόσμημα και πηγή γνώσεων για κάθε αναγνώστη που θα μελετήσει τις σελίδες του, διαπιστώνοντας πόσο πολύτιμο εργαλείο μελέτης είναι.
 
    Συγχαρητήρια από καρδιάς στους συντελεστές τις επιτυχημένης έκδοσης.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ