25.6.2013 15:08

Για να μη θρηνήσουμε κι άλλα θύματα

Ζώντας στην παραλιακή οδό του Βροντάδου, το τελευταίο διάστημα παρατηρώ μια ανεξέλεγκτη οδήγηση δικύκλων, που είναι μαθηματικά σίγουρο ότι, αν δεν προκύψουν όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα, που θα εξισορροπήσουν την κατάσταση,  δυστυχώς, αύριο θα μιλάμε για τραγικά περιστατικά.

Αφήνοντας το θέμα της ηχορύπανσης, σημαντικό θέμα κι αυτό, νεαροί οδηγοί, οι οποίοι, χωρίς να αντιλαμβάνονται οποιασδήποτε μορφής κίνδυνο για τον εαυτό τους, άλλα και για τους πολίτες, που κατεβαίνουν να περπατήσουν ή να κολυμπήσουν, κινούμενοι ανεξέλεγκτα, αναπτύσσουν υπερβολικές ταχύτητες, κάνουν «σούζες», οδηγούν χωρίς κράνος, χωρίς την παραμικρή υποψία ότι, αν συμβεί κάτι απρόοπτο, δεν θα μπορέσουν να ελέγξουν το δίκυκλο που οδηγούν.

Πιστεύω ότι όλοι μας πρέπει να συνειδητοποιήσουμε το σοβαρό αυτό πρόβλημα, που προκύπτει κύρια τους καλοκαιρινούς μήνες, αν δεν θέλουμε να μιλάμε αύριο για μοιραία γεγονότα.

Μπορεί η αυξημένη αστυνόμευση να έχει το ρόλο της, άλλα θεωρώ, χωρίς να είμαι ειδικός, πρέπει να εξευρεθούν τα μέσα εκείνα, που θα δώσουν τη δυνατότητα στους κατόχους των δικύκλων, να αντιληφθούν την έννοια του κινδύνου, την υπευθυνότητα, που πρέπει να τους διακρίνει και τη σοβαρότητα ενός δυσάρεστου συμβάντος.

Η κυκλοφοριακή αγωγή είναι σίγουρο ότι έχει παίξει το δικό της ρόλο στην αποφυγή μοιραίων γεγονότων, άλλα αυτό θα πρέπει να εντατικοποιηθεί με τη βοήθεια ειδικών, είτε με τη μορφή σεμιναρίων από κάποιο συγκεκριμένο φορέα, είτε μέσω της κοινωνικής δικτύωσης με μηνύματα, τα οποία θα επηρεάσουν με θετικό ή αρνητικό τρόπο τη συμπεριφορά  των οδηγών των δικύκλων.

Τελειώνοντας πιστεύω ότι το σημαντικό αυτό θέμα είναι πολυδιάστατο και ως τέτοιο οφείλουμε να το αντιμετωπίσουμε, ως κοινωνία, αν επιθυμούμε να ελαχιστοποιήσουμε τα ατυχήματα.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ