20.11.2012 9:34

Για το βιβλίο της Ειρήνης Σαρόγλου Τσάκου

 

            Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία το πότε και που παρουσιάστηκε το βιβλίο της κ.  Ειρήνης  Σαρόγλου  Τσάκου,  ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το βιβλίο και η συγγραφέας του.  Ίσως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον επίσης να πούμε ότι ο υποφαινόμενος  δεν έχει συμφέρον από τους επαίνους για το βιβλίο αυτό γιατί τα παιδιά του τα αποκατέστησε και τα σκυλιά του τα έδεσε. Δεν έχει επίσης συμφέρον από έναν εφοπλιστή που σέρνει πλοία βραχονησίδες γιατί έχει επιπρόσθετα ‘’καβάτζα’’ μια δεύτερη πατρίδα που ‘’δεν τρώει τα παιδιά της’’ και στην οποία αν χρειαστεί μπορεί να πάει για να πεθάνει αξιοπρεπώς πάνω σε σεντόνια καθαρά.

             

Όμως ο υποφαινόμενος  αισθάνεται την ανάγκη να γράψει γιατί θεωρεί υποχρέωσή του πρωτίστως να προβάλει ένα έργο που έχει αξία Εθνική και κοινωνική και δευτερευόντως να θαυμάσει μια γυναίκα που ενώ θα μπορούσε να είναι στα σαλόνια και στα μπαλκόνια κάνοντας κοσμική ζωή, παραμένει στο γραφείο της εργαζόμενη σκληρά για την πατρίδα και τους συνανθρώπους της.  Έκανε λοιπόν ‘’χόμπυ ‘’ της η Δρ.  Eιρήνη τη συστηματική έρευνα και επιλογή απανθισμάτων από δημοσιεύματα αξιόλογων ανδρών. Τα απανθίσματα αυτά δημοσιεύει μαζί με τους συγγραφείς τους και καταφέρνει να εμβαθύνει, να τα αναλύσει αμερόληπτα και να βγάλει χρήσιμα για την Πατρίδα και την κοινωνία συμπεράσματα.

           

Το πολύ χρήσιμο αυτό βιβλίο κυκλοφόρησε δωρεάν την πιο κατάλληλη εποχή που εμπεριέχει μια πανθομολογουμένως  ‘’κρίση αξιών’’ της αδύναμης κοινωνίας μας, πόνο και δάκρυ για τους περισσότερους Έλληνες και κινδύνους Εθνικούς.  Το φάσμα της πείρας που βγαίνει από τα δημοσιεύματα είναι βαθύ και ευρύ και μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα αν γίνει κτήμα των πολλών, για την ανόρθωση της γονατισμένης πατρίδας μας.  Το βιβλίο κρατά άσβεστο το ενδιαφέρον του αναγνώστη από την αρχή μέχρι το τέλος σε όποιο κοινωνικό ή πολιτικό η ηλικιακό φάσμα και αν ανήκει.

           

Αυτό είναι το ενδέκατο βιβλίο της συγγραφέως ενώ τα δέκα προηγούμενα αναφέρονται σε εκλαϊκευμένα ιατρικά θέματα που σώζουν ανθρώπινες ζωές. Απάρνηση της κοσμικής ζωής που προσφέρει ο εφοπλισμός και σκληρή δουλειά χρειάστηκαν για να συγγραφούν τα βιβλία αυτά, που αναδεικνύουν μια δυτή αλλά και αρμονικά συμβιβασμένη προσωπικότητα.  Είναι η καλόγρια που προσφέρει έργο Εθνικό και κοινωνικό και ταυτόχρονα η σύζυγος που αναλαμβάνει τις  οικογενειακές της υποχρεώσεις.  Της ευχόμαστε το ταξίδι του βιβλίου αυτού να είναι ηθικά κερδοφόρο για να δικαιώσει όλα τα οράματα και τις προσδοκίες της.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ