27.7.2017 14:12

Για αυτούς που σέρνουν ένα λουρί...

Ο σκύλος και τα κατοικίδια είναι, όπως θα έλεγε και η γιαγιά μου, «της μοδός».

Κάποτε αποτελούσαν τη ζωή μιας αυλής, μιας γειτονιάς, μιας συντροφιάς, όμως σήμερα είναι παντού και μαζί με την ανάπτυξη της πάσης φύσεως φιλοζωίας, μπήκαν κανόνες, όροι, προϋποθέσεις, που στη δική μας περίπτωση παραβλέπονται κατάφωρα και δοκιμάζουν την ανοχή και την αντοχή όλων μας.

Δεν φτάνει το τσιπ, δεν φτάνει το μητρώο κατοικίδιων που γίνεται Νόμος και στο νησί μας τα μισά κατοικίδια είναι αδήλωτα. Λείπει η νοοτροπία, ο πολιτισμός και ο σεβασμός απέναντι στο ζώο και τις δυνατότητές του.

Στον Δημοτικό Κήπο οι «φιλόζωοι» αμολούν από τα λουράκια τα σκυλιά τους για να τρέξουν και να ξεμουδιάσουν. Κάποια από αυτά ακούν σε εντολές και κάποια άλλα όχι. Χθες ένα από αυτά τα αμολημένα από «φιλόζωο» ιδιοκτήτη σκυλιά άρπαξε και σχεδόν διαμέλισε ένα από τα γατάκια (2-3μηνών) που έχουν βρει καταφύγιο στην καφετέρια του Δημοτικού Κήπου.

Σοβαρά τραυματισμένο το μάζεψαν και το περιποιήθηκαν. Αν είναι τυχερό θα δείξει....

Για τον ιδιοκτήτη του σκύλου όμως, που σε ένα δημόσιο χώρο (Δημοτικό Κήπο) με την μαγκιά του νεοελληνάρα αμολά το σκύλί του, τι λες; Ένα τυχαίο περιστατικό; Ένας απαίδευτος ιδιοκτήτης κατοικίδιου από τους πολλούς; Ένας βλάκας και μισός;

Πέρα από τη μόστρα του να κρατάς ή να μην κρατάς από επιλογή ένα λουρί και ένα σκύλο, υπάρχουν υποχρεώσεις, κανόνες και τεράστιες ευθύνες. Και επειδή η πολιτεία ή ο Δήμος ή οι αρχές και οι σύλλογοι δεν μπορούν, δεν το έχουν με τα ζώα της κοινωνίας μας, μόνοι μας ας διδάξουμε αυτούς τους άξεστους που σέρνουν ζωντανά πώς και με ποιο τρόπο οφείλουν να τα διαχειρίζονται. Γιατί είναι προφανές πως δεν αξίζει σε όλους και δεν μπορούν όλοι να έχουν και από ένα κατοικίδιο. Δεν είναι το ζωντανό... μόδα. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ