5.2.2014 12:22

«Γέρο γάιδαρος, στράτα μαθαίνει;»

Με 28 χρόνια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ο κ. δήμαρχος και πρόεδρος Λιμ. Ταμείου Χίου βαδίζει ο ίδιος, η δημοτική του αρχή κι εμείς  μαζί, ως πρόβατα επί σφαγή, με το ΤΑΪΠΕΔ στο ρόλο του Αβραάμ…
Αιτία: Η εμμονή του να εξακολουθεί να αδιαφορεί  για την τύχη της συνολικής αξιοποίησης  του Κεντρικού Λιμένα Χίου, να  εστιάζει τη δράση του σε τοποθέτηση πιθαριών στους στενούς μπαβέδες, να προσπαθεί να ξοδέψει το αποθεματικό  του Λιμενικού Ταμείου (για προεκλογικούς λόγους) σε αμελέτητα και χωρίς άδεια νέα  τσιμέντο- πεζο- δρόμια στην υπόλοιπη Προκυμαία (όπως αυτά που  κατασκεύασε ως νομάρχης με τον ίδιο τρόπο), να μην γνωρίζει ή να αδιαφορεί για την ανάγκη καθαρισμού του λιμανιού από τη λάσπη για να μπαίνουν με ασφάλεια  κρουαζερόπλοια και ακτοπλοϊκά.
Με λίγα λόγια να μην θέλει να αποκτήσει μπούσουλα (μελέτη συνολικής αξιοποίησης του κεντρικού λιμένα) το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο, ο Δήμος και η τοπική κοινωνία.
Στα διαλλείματα  μεταξύ συσκέψεων, τελέσεως γάμων στο Δημαρχείο και επαφών με  προσκεκλημένους συμπολίτες  για να ανανεώσουν  τη δημοτική  του παράταξη (πάντοτε με τον ίδιο επικεφαλής) βρίσκει το χρόνο να λοιδορεί και να υβρίζει  τη στήλη, ως γραφική, που δεν αφήνει να γίνουν προεκλογικά έργα, (όπως τα νέα τσιμεντο- πεζο-δρόμια) κατά την προσφιλή του μέθοδο, δηλαδή χωρίς άδειες.
Το περίεργο και λυπηρό δεν είναι η στάση και οι πράξεις του δημάρχου.
Έτσι έμαθε, έτσι συνεχίζει, έτσι θα πάει, αν πάει, σπίτι του.
Τουλάχιστον ο Μάρκος Μεννής παραδέχθηκε ότι: «Γερό Γάιδαρος στράτα (σύγχρονη διοίκηση προσθέτει η στήλη) δεν μαθαίνει».
Το λυπηρό είναι η μέχρι σήμερα απραξία καταδίκης των αναίτιων επιθέσεων του δημάρχου απέναντι σε πολίτη και μηχανικό που αγωνίζεται  χωρίς κανένα συμφέρον για ένα καλύτερο μέλλον της σημερινής και της επόμενης γενιάς, από τις δημοτικές παρατάξεις, κινήσεις, Συλλόγους, Φορείς και πολίτες που είτε θα ζητήσουν την ψήφο των δημοτών ή διαμορφώνουν την κοινή γνώμη.
Τελικά μήπως εκλέγουμε όποιους μας αξίζουν; Η στήλη έχει αντίθετη άποψη και το έχει αποδείξει με το σθένος και τις δημόσιες τοποθετήσεις της.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ