Άποψη

24/11/15 17:22

τελ. ενημ.: 27/11/15 12:11

Φως στην άκρη του τούνελ; Νέα Διοίκηση στην Ε.Μ. Χίου

Όπως είχε διαφανεί το τελευταίο διάστημα, ομάδα παραγωγών που είχε  εργασθεί με συνέπεια, όραμα και ορθολογισμό, επέτυχε το εμφανιζόμενο – από χρόνια- ως ακατόρθωτο.

Έπεισε τους παραγωγούς – ομοίους  τους- ότι εφ’ όσον την προτιμήσουν: Θα οργανώσει  από μηδενική βάση (επανεκκίνηση ) την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου αξιολογώντας και αξιοποιώντας όσους από το προσωπικό αποδίδουν  και τιμώντας  – συνεργαζόμενη- με όσους  από τους μικρούς και μεγάλους μεταποιητές προώθησαν   και ανέδειξαν  τις δυνατότητες  της Μαστίχας τοπικά, υπερτοπικά και υπερκρατικά.

Οφείλει  να δώσει ίδιες και ίσες δυνατότητες σε ΟΛΟΥΣ τους συνεργαζόμενους με τη νέα Πολιτική Τιμών και Πωλήσεων που θα επιλέξει , για να μην αισθάνονται Παρίες (απόβλητοι) από τον φορέα (Ε.Μ Χίου) αυτοί που βοήθησαν με κόπο, πόνο, και προσωπικές θυσίες για να προβληθεί  το μοναδικό προϊόν στον κόσμο- η Μαστίχα Χίου.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεκινήσει μια κοινή προσπάθεια για ακόμη μεγαλύτερη στήριξη, ανάδειξη και προώθηση του προϊόντος.

Πέραν  τούτων – των αυτονόητων- τα Μαστιχοχώρια, τα μαστιχόδεντρα και η Μαστίχα (ως πρώτη ύλη για πλείστες χρήσεις και απευθείας  ως φάρμακο) θα πρέπει να ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ δηλαδή να εποπτεύονται  και να ελέγχονται σε όλα τα στάδια  της καλλιέργειας  από ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΦΟΡΕΑ ΕΛΕΓΧΟΥ , ως προς τα λιπάσματα και άλλα μη επιτρεπτά προϊόντα που χρησιμοποιούν χωρίς ενημέρωση και κανόνες «κάποιοι» μαστιχοπαραγωγοί (όπως φυτοφάρμακα).

Σε μια εποχή που η μοναδικότητα και οι δυνατότητες της μαστίχας, ίσως  ενοχλήσουν η θίξουν μεγάλα φαρμακευτικά συμφέροντα, επιβάλλεται η νέα Διοίκηση να προβλέψει,  να κατηχήσει και να υποχρεώσει τους παραγωγούς, ώστε η καλλιέργεια να είναι απόλυτα ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ, με επιβράβευση  των παραγωγών από πλευράς τιμών για την αύξηση του κόστους παραγωγής. Όλα αυτά τα αυτονόητα , (που ΟΛΟΙ οι προηγούμενοι παρέβλεψαν να πράξουν) θα ενισχύσουν πέραν της Μαστίχας και των παραγωγών της και την Τουριστική αξιοποίηση  των Μαστιχοχωρίων , ως τόπου που διαθέτει εκτός από ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ  ΚΑΙ ΑΜΟΛΥΝΤΗ ΦΥΣΗ.

Καλή επιτυχία , καλό κουράγιο.  

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση