12.10.2015 9:26

Το φαρμακείο της φύσης: Η κανέλα και το μέλι

Ο χειμώνας είναι στην πόρτα μας, μαζί με τη συνοδεία του. Κρυολογήματα, αρθριτικά, κλπ. Το φαρμακείο της φύσης, πάντα πλούσιο και αποτελεσματικό, είναι στη διάθεση μας. Επειδή έχουμε πει διάφορα για την κανέλλα και το μέλι και πολλοί μου τα ζητάνε, σας τα παραθέτω όλα μαζί και εύχομαι και ελπίζω, να τα εφαρμόσετε και να έχετε τα καλλίτερα αποτελέσματα.

 Μακροζωία:
Εάν πίνουμε τακτικά τσάι φτιαγμένο με μέλι και κανέλα σε σκόνη, μπορούμε να εμποδίσουμε τη φθορά των γηρατειών. Σε τρία φλιτζάνια νερό προσθέσετε τέσσερις κουταλιές μέλι, μία κουταλιά κανέλα σε σκόνη, και τα βράζουμε όπως παρασκευάζουμε το τσάι. Πίνετε 1 / 4 του φλιτζανιού, τρεις έως τέσσερις φορές την ημέρα. Κρατά το δέρμα φρέσκο ​​και μαλακό, προλαμβάνει τα γηρατειά και παρατείνει τη ζωή

Στομάχι:
Μέλι μαζί με σκόνη κανέλας θεραπεύει τον πόνο στο στομάχι, αλλά και τα έλκη του στομάχου από τη ρίζα. Επίσης σύμφωνα με μελέτες που έγιναν στην Ινδία και την Ιαπωνία, βρέθηκε ότι όταν κανείς λαμβάνει μέλι με λίγη κανέλα σε σκόνη, ελευθερώνεται από τα αέρια του στομάχου.
Ακόμα αν βάλουμε κανέλα πάνω σε δύο κουταλιές της σούπας μέλι και το πάρουμε πριν από το φαγητό ανακουφίζει από την οξύτητα του στομάχου και χωνεύει και το βαρύτερο γεύμα.

ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ:
Ασθενείς που πάσχουν από αρθρίτιδα μπορούν να λαμβάνουν καθημερινά, πρωί και βράδυ, ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με δύο κουταλιές της σούπας μέλι και ένα μικρό κουταλάκι του γλυκού κανέλα
σε σκόνη. Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι αν η λήψη γίνεται τακτικά, μπορεί να θεραπευτεί ακόμη και η χρόνια αρθρίτιδα. Σε μια πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης, διαπιστώθηκε ότι όταν οι γιατροί έδωσαν στους ασθενείς θεραπεία με ένα μείγμα από μία κουταλιά μέλι και μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη πριν από το πρωινό, μέσα σε μια εβδομάδα, 73 από τα 200 άτομα που είχαν υποβληθεί σε θεραπεία είχαν εντελώς απαλλαγεί από τον πόνο, και μέσα σε ένα μήνα, σχεδόν όλοι οι ασθενείς που δεν μπορούσαν να περπατήσουν ή να μετακινηθούν λόγω της αρθρίτιδας, άρχισαν να περπατάν χωρίς πόνο.

ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΡΟΥΣ:
Πίνετε καθημερινά το πρωί μισή ώρα πριν από το πρόγευμα σε άδειο στομάχι, και το βράδυ πριν τον ύπνο, ένα φλιτζάνι τσάι, φτιαγμένο από μέλι και κανέλα σε σκόνη. Εάν λαμβάνεται τακτικά, μειώνει το βάρος.
ΚΑΡΚΙΝΟΣ:
Πρόσφατη έρευνα στην Ιαπωνία και την Αυστραλία έδειξε ότι ακόμα και προχωρημένες μορφές καρκίνου του στομάχου και των οστών έχουν θεραπευτεί επιτυχώς, εάν οι ασθενείς λαμβάνουν καθημερινά μια κουταλιά της σούπας μέλι με ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη, για ένα μήνας τρεις φορές την ημέρα.

Κόπωση:
Μελέτες έχουν δείξει ότι ηλικιωμένοι, που παίρνουν μέλι και κανέλα σε σκόνη, σε ίσα μέρη, εμφανίζουν καλλίτερη ευελιξία και εγρήγορση. Ο Δρ Milton, ο οποίος έχει κάνει την έρευνα, ισχυρίζεται ότι μισή κουταλιά της σούπας μέλι που λαμβάνονται σε ένα ποτήρι νερό και περιέχει και λίγη κανέλα σε σκόνη, εάν λαμβάνονται καθημερινά μετά το βούρτσισμα των δοντιών το πρωϊ και το απόγευμα περίπου στις 15:00 μμ  όταν η ζωτικότητα του σώματος αρχίζει να πέφτει, αυξάνουν τη ζωτικότητα του σώματος μέσα σε μια εβδομάδα.
Κακή αναπνοή:
Οι άνθρωποι της Νότιας Αμερικής, το πρώτο πράγμα που κάνουν κάθε πρωί, είναι γαργάρες, με ένα
κουταλάκι του γλυκού μέλι και κανέλα σε σκόνη, σε ζεστό νερό. Έτσι η αναπνοή τους παραμένει φρέσκια όλη την ημέρα.

Απώλεια ακοής:
Καθημερινά πρωί και βράδυ, παίρνετε  μέλι και κανέλα σε σκόνη, σε ίσα μέρη. Αυτό αποκαθιστά την ακοή.

ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ:

Τα άτομα που πάσχουν από συχνά ή σοβαρά κρυολογήματα θα βοηθηθούν πολύ αν παίρνουν μία κουταλιά της σούπας χλιαρό μέλι με 1 / 4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη την ημέρα για τρεις ημέρες. Αυτό είναι αποτελεσματικό επίσης  για το χρόνιο βήχα, το κρυολόγημα και το συνάχι.

Ανοσοποιητικό σύστημα:

Η καθημερινή χρήση κανέλας  σε σκόνη με μέλι, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τον οργανισμό από βακτήρια και ιούς. Οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι το μέλι έχει διάφορες βιταμίνες και σίδηρο σε μεγάλες ποσότητες και η συνεχής χρήση του μελιού ενισχύει τα λευκά αιμοσφαίρια του αίματος που είναι υπεύθυνα για την καταπολέμηση των βακτηριακών και ιογενών λοιμώξεων. Μάλιστα επιστήμονας στην Ισπανία έχει αποδείξει ότι το μέλι περιέχει ένα φυσικό συστατικό που σκοτώνει τα μικρόβια της γρίπης και σώζει τον ασθενή από την γρίπη .

Σπυράκια - Λοιμώξεις του δέρματος:

Αναμειγνύουμε τρεις κουταλιές της σούπας μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη και φτιάχνουμε μία  πάστα. Τοποθετείστε αυτήν την πάστα  στα σπυράκια πριν από τον ύπνο και  τα πλένουμε το επόμενο πρωί με ζεστό νερό. Εάν γίνεται καθημερινά για δύο εβδομάδες, αφαιρεί τα σπυράκια ριζικά. Ακόμα εάν τοποθετήσουμε μέλι και κανέλα σε σκόνη σε ίσα μέρη, σε έκζεμα, αλλά  και σε όλους τους τύπους των λοιμώξεων του δέρματος, τα θεραπεύει.

Κυστίτιδες:

Σε ένα ποτήρι χλιαρό νερό βάλτε δύο κουταλιές της σούπας κανέλα σε σκόνη και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και πιείτε το. Καταστρέφει τα μικρόβια στην Ουροδόχο κύστη.

Καρδιακές παθήσεις:

Κάντε μια πάστα από μέλι και κανέλα σε σκόνη, απλώστε την σε ψωμί, αντί για

ζελέ και μαρμελάδα και τρώτε τακτικά για πρόγευμα. Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι μειώνει την εναπόθεση χοληστερόλης στις αρτηρίες και σώζει τον ασθενή από καρδιακή προσβολή.

Είναι ωφέλιμο και για ασθενείς που έχουν ήδη υποστεί καρδιακή προσβολή. Η τακτική χρήση του γενικά  ενισχύει την καρδιά. Στην Αμερική και τον Καναδά, διάφορες ιδιωτικές κλινικές έχουν περιθάλψει ασθενείς με επιτυχία και έχουν διαπιστώσει ότι με την πάροδο της ηλικίας, οι αρτηρίες και οι φλέβες χάνουν την ελαστικότητα τους και να φράζουν. Το μέλι με την κανέλα αναζωογονεί τις αρτηρίες και τις φλέβες.

Χοληστερόλη:

Εάν δώσουμε σε κάποιον με υψηλά επίπεδα χοληστερόλης να πάρει : ένα φλιτζάνι του τσαγιού νερό με δύο κουταλιές της σούπας μέλι και τρία κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε σκόνη, αυτό θα μειώσει μέσα σε δύο ώρες τα επίπεδα της χοληστερόλης του αίματος, κατά 10 τοις εκατό.  Εάν αυτό γίνεται τρεις φορές την ημέρα, το πρόβλημα της χοληστερόλης του θεραπεύεται. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιοδικό World News, οι άνθρωποι που λαμβάνουν αγνό μέλι  καθημερινά με την τροφή τους, έχουν χαμηλά επίπεδα χοληστερόλης.

 

  Είτε σε ρόφημα λοιπόν, είτε και σε απλή ανάμειξη κανέλλας με μέλι, η απλή αυτή συνταγή μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση πολλών προβλημάτων. Προσέξτε μόνο την κανέλλα που θα χρησιμοποιήσετε να είναι Κεϋλάνης , γιατί λέγεται ότι μόνο αυτή είναι αγνή και δεν είναι νοθευμένη.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ