Απόψεις

29/10/15 9:50

τελ. ενημ.: 29/10/15 9:50

Έξοδος υψηλού κινδύνου, η έξοδος από το Νοσοκομείο

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και θάρρος από αυτόν που βγαίνει από το νοσοκομείο και κατευθύνεται προς τη πολη, είτε είναι πεζόςείτε είναι με τροχοφόρο. Μεγάληδοκιμασία για πεζούς και τροχοφόρα που πρέπει να διασχίσουν κάθετα ένα δρόμο πυκνής κυκλοφορίας, ένα δρόμο καρμανιόλα γιατί ορισμένοι διερχόμενοι οδηγοί τον θεωρούν πίστα αγώνων.

Ούτε ένα φανάρι, ούτε μια πινακίδα που να υποχρεώνει τους οδηγούς να ελαττώνουν ταχύτατα λόγο νοσοκομείου, ούτε τέλος άπλες διαγραμμίσεις στο δρόμο για να δίνουνπροτεραιότητα στο πεζό. Και όμως από το νοσοκομείο βγαίνουν γέροντες, βγαίνουν παιδιά, βγαίνουν καρότσια με μωρά και ακόμαάνθρωποι με κινητικάπροβλήματα. Γιατί όλοι αυτοί θα πρέπει έντρομοι να νοιώθουν τον αέρα της ρόδας που περνάλίγαεκατοστά από δίπλα τους; Την ίδια ανασφάλεια νοιώθουν και αυτοί που βγαίνουν με τροχοφόρα. Κίνδυνος από τη περιορισμένη ορατότητα λόγο και της καμπής του δρόμου,κίνδυνος και από κάποια διερχόμενα οχήματα που αναπτύσσουν αγωνιστικές ταχύτητες. Γιατί άραγε έξω από ένα νοσοκομείο να μην υπάρχουν στοιχειώδη μέτρα προστασίας και ασφάλειας για πεζούς και εποχούμενους;

Εδώ ο κίνδυνος να χαθούν ανθρώπινες ζωές είναι ορατός, και αυτό δεν χρειάζεται να το επισημάνει καμιά επιτροπή σοφών.

Γιατί λοιπόν θα πρέπει πρώτα να συμβεί το δυσάρεστο γεγονός και μετά οι σοφοί να αποφασίσουν γύρο από το οβάλ τραπέζι το τι πρέπει να κάνουν; Ο σηματοδότης, οι διαγραμμίσεις για τους πεζούς, οι πινακίδες περιορισμού ταχύτητας ήξω από το νοσοκομείο, έπρεπε ήδη να είχαν τοποθετηθεί από τη μέρα που λειτούργησε η νέα είσοδος του νοσοκομείου. Λένε πολύ σωστά οι γιατροί, «καλύτερα να προλαβαίνειςπαρά να θεραπεύεις».

Είναι μεγάλη υπόθεση η πρόνοια. Πολλές φορές μπορεί να προλάβεις πολύ πιο δυσάρεστεςκαταστάσεις, και είναι σημαντικό αυτό. Ας μη βιαστεί να μας πει  κάποιος  αρμόδιος  ότι η τοποθέτηση σηματοδότη μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα στη κυκλοφορία, γιατί θα του υπενθυμίσω ότι υπάρχουν σηματοδότες που ενεργοποιούνται μόνο όταν κάποιος πατήσει το μπουτόν για να περάσει, είτεπεζός είτεεποχούμενος. Μετάπαραμένειανενεργόχωρίς να δυσκολεύει τη κυκλοφορία. Και δε χρειάζεται βέβαια να επισημάνει κάποιος  ότι η ανθρώπινη ζωή είναι υπεράνω κάθε κυκλοφοριακού προβλήματος.

 Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό και για τη τροχαία, να ελέγχει κάποιους οδηγούς που θεωρούν το δρόμο έξω από το νοσοκομείο πίστα αγώνων. Θα είναι μια μεγάλη κοινωνική προσφορά της τροχαίας στους κατοίκους της πόλης.

 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση