Απόψεις

28/9/17 11:50

τελ. ενημ.: 28/9/17 11:50

Εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Συναδέλφισσες συνάδελφοι, 

Στις 29/9 οργανώνεται μια πρώτη μεγάλη κινητοποίηση σε όλη την Ελλάδα για τα δικαιώματά μας. Το αγωνιστικό ραντεβού είναι στο Υπ. Παιδείας και τις κατά τόπους διευθύνσεις εκπαίδευσης. 

Βασικό σύγχρονο αίτημα είναι οι μόνιμοι και μαζικοί διορισμοί, και η εξίσωση των δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών. 

Οι πλειοψηφίες στα Δ.Σ. ΟΛΜΕ και ΔΟΕ καταψήφισαν τις κινητοποιήσεις ακριβώς γιατί διαφωνούν με αυτά τα αιτήματα. Το Σωματείο Πρωτοβάθμιας στη Χίο πήρε απόφαση για κινητοποίηση στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας στη Χίο. Η πλειοψηφία της ΕΛΜΕ διαφώνησε με την πρόταση της ΑΣΕ (στηρίζεται από το Π.Α.ΜΕ) για συμμετοχή, η όποια στηρίζεται από άλλους συλλόγους σε όλη την Ελλάδα προτείνοντας κινητοποίηση στις 5/9 (ημέρα εκπαιδευτικού) για την... «υπεράσπιση της Δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης...». Ως ΑΣΕ υπερψηφίσαμε και αυτή την κινητοποίηση παρότι για μια ακόμα φορά το πλαίσιό της δεν κατονομάζει τους ενόχους. 

Αποδεικνύεται το υποκριτικό ενδιαφέρον της πλειοψηφίας της ΕΛΜΕ στα όσα ζήσαμε στο ΕΠΑΛ, μπροστά στα νέα μέτρα που έρχονται με την 3η αξιολόγηση, μπροστά στην αντιδραστική 

αξιολόγηση στο δημόσιο. Μπροστά στα υπαρκτά προβλήματα και ελλείψεις στην εκπαίδευση χρόνο με το χρόνο. 

Δεν πάει άλλο με την πολιτική της χρόνιας αδιοριστίας, με την μετατροπή της ζωής των εκπαιδευτικών σε  λάστιχο, με τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τη γενίκευση της ελαστικής εργασίας των συμβασιούχων και στην εκπαίδευση.

Είναι ανάγκη οι συναδελφισσες και οι συνάδελφοι στη Δευτεροβάθμια να πάρουν μέρος στις κινητοποιήσεις όπως μπορούν. Να γυρίσουν την πλάτη στους κυβερνητικούς συνδικαλιστές που πρώτα τους ζητούν ψήφο και ύστερα απέχουν από τους αγώνες. Καλούμε όλους σε πάλη για να πραγματοποιηθούν οι χιλιάδες μόνιμοι διορισμοί που έχει ανάγκη η εκπαίδευση. Για μόνιμη και σταθερή δουλειά για τους χιλιάδες συμβασιούχους εκπαιδευτικούς που γυρίζουν κάθε χρόνο όλη τη χώρα, που ανακυκλώνονται κάθε χρόνο ανάμεσα στη δουλειά και την ανεργία. Καμία απόλυση αναπληρωτή. 

Δεν διαπραγματευόμαστε τη δουλειά, τη ζωή μας, τη μόρφωση των μαθητών μας. Κανένας να μην πέσει στην παγίδα των δήθεν κριτηρίων με βάση τα οποία πρέπει γίνουν διορισμοί. Τα όποια κριτήρια όσο θα παραμένει η πολιτική της αδιοριστίας οδηγούν σε απολύσεις και ανακύκλωση της ανεργίας. 

Οι επόμενες μέρες θα κρίνουμε πολλά. Όλοι στη μάχη! 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση