11.4.2012 16:47

Εξιλαστήρια θύματα είναι οι ναυτικοί

 
Βγήκαν πάλι στα κανάλια  οι διάφοροι να μασήσουν τη τσίκλα τους και να χύσουν τα διαχρονικά κροκοδείλια δάκρυα τους οι κροκόδειλοι της  κοινωνικής ευαισθησίας.  «Τι θα  απογίνουν οι νησιώτες μας χωρίς τρόφιμα,  τι θα απογίνουν οι αγρότες μας που θα σαπίσουν τα προϊόντα τους, τι θα απογίνουν οι ξενοδόχοι και οι λοιποί χωρίς τους τουρίστες τους», κανένας όμως δε λέει τι θα απογίνουν οι ναυτικοί.
             Άλλες μορφές πάλης τους συστήνουν αλλά δε τους λένε ποιες είναι αυτές. Εκτός από την απεργία άλλος τρόπος να διεκδικήσουν είναι να εκλιπαρήσουν, τρόπος αποτυχημένος και καθόλου συμβατός με το χαρακτήρα τους. Να μη ζημιώσουν επιδιώκουν οι μεν, να κατοχυρώσουν τις θυσίες τους επιδιώκουν  οι δε, ο σώζων εαυτόν σωθήτω δηλαδή. Όμως οι μεν δεν  θέλουν να καταλάβουν ότι για να σώσουν τα προϊόντα τους πρέπει να συμπαρασταθούν στους ναυτικούς που είναι ένα επάγγελμα ασύγκριτο με οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα της στεριάς. Δε θέλουν να καταλάβουν ότι το ναυτικό επάγγελμα στήριξε και στηρίζει την Ελληνική οικονομία, τους γεωργούς,  εμπόρους, τεχνίτες,  βιοτέχνες και τους λοιπούς.  Δε θέλουν να καταλάβουν  ότι ο ναυτικός γλυκό ψωμί δεν τρώει, σωστό ύπνο δεν παίρνει,  ενώ στερείται τη γλυκιά αγκαλιά της μάνας, της γυναίκας και των παιδιών του και ότι συντροφιά του είναι η βρώμα των λιμανιών και οι καρχαρίες του ωκεανού, ούτε ότι όταν πεθαίνει δεν του κλείνει τα μάτια ο συγγενής.
              Δε θέλουν να καταλάβουν ότι ο ναυτικός γίνεται θυσία στο βωμό της Ιφιγένειας για να πνεύσει ούριος άνεμος επαγγελματικός και επιχειρηματικός.
Το πλουσιότερο ταμείο της χώρας χρεοκόπησε από τους εκάστοτε κυβερνώντες με ορεσίβιους Καυκάσιους βοσκούς πουρνογαλάδες που συνταξιοδοτήθηκαν χωρίς να πληρώσουν εισφορές στο Ν.Α.Τ.  Κακοποιήθηκε από τα δανεικά και αγύριστα που έκαναν πολλούς άσχετους εφοπλιστές και από τις διμερείς συμβάσεις που στέρησαν το ταμείο από εισφορές
              Γνωρίζουν την απαίσια ιδιαιτερότητα των ναυτικών έναντι των άλλων επαγγελμάτων γιατί δεινοπαθούν για να περνούν οι άλλοι καλά. Όμως βγαίνουν στα κανάλια οι κροκόδειλοι για να μας δείξουν τα απαίσια δόντια τους, να χύσουν τα κροκοδείλια δάκρυα υπέρ των άλλων  και το φαρμάκι τους το φονικό.  Καταλαβαίνουμε ότι ένα από τα περιχαρακωμένα συμφέροντα που είχε τεμαχισθεί ο λαός ήταν και οι συνδικαλιστές που όπως και οι άλλοι προεκλογικά εκβίαζαν με τη ψήφο τους  πολιτικούς που καιγόταν για τα ψηφαλάκια.  Εξαίρεση αποτελούν οι ναυτικοί, που έθαψαν περίπου τριάντα χρόνια από τη ζωή τους για να περνούν οι άλλοι καλά. Ας κρίνει λοιπόν τους πολέμιους της απεργίας η αδέκαστη ιστορία και ο Θεός.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ