1.11.2016 15:03

Εξέλιπε η αιδώς στον δημόσιο διάλογο κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ

 

Απορία, μα και αγανάκτηση, προκάλεσε στην τοπική, κοινή γνώμη, η πρόσφατη ανακοίνωση της Ν.Ε. Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με το προσφυγικό- μεταναστευτικό ζήτημα και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στις νησιωτικές περιοχές του Ανατολικού Αιγαίου.

Οι  «εκατόνταρχοι» του ΣΥΡΙΖΑ, ως άλλοι «Πόντιοι Πιλάτοι» νίπτουν τας χείρας των για τα γενόμενα, προφανώς ξεχνώντας ότι, το κόμμα τους κυβερνά τη χώρα και το κόμμα τους ευθύνεται –επί το πλείστον– για την κατάντια στην οποία έχουμε περιέλθει ευρύτερα αλλά και τοπικά. Επιρρίπτουν ευθύνες, για τη λήψη μιας Απόφασης, του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, η οποία εκφράζει τη συντριπτική πλειοψηφία του χιώτικου λαού και σύμφωνα με την οποία έγινε αποδεκτό το πόρισμα της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα, μιας Επιτροπής που απαρτίζεται από επώνυμα πρόσωπα της Χίου και που κατέθεσαν μια εμπεριστατωμένη πρόταση, με τον πλέον επίσημο τρόπο.   

Οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ Χίου ξέχασαν ότι:

1)      Οι ίδιοι δεν είναι εκλεγμένοι από το χιώτικο λαό να τον εκπροσωπούν, ούτε έχουν εξουσιοδοτηθεί να ομιλούν εξ ονόματός του. Μόνον ο Βουλευτής έχει εκλεγεί από τον λαό. Οι ίδιοι έχουν κατ΄επανάληψη δώσει εξετάσεις –στην κρίση του χιώτικου λαού– και έχουν μείνει μετεξεταστέοι ! Συνεπώς, δεν δικαιούνται να ομιλούν. Και αντί να κάνουν δημόσιες δηλώσεις –για το θεαθήναι και μόνον και δίχως αποτέλεσμα– ας τις κάνουν στα αρμόδια κυβερνητικά όργανα.

2)      Οι πρόσφυγες είναι άνθρωποι και έχουν δικαιώματα. Όμως είναι εγκλωβισμένοι-φυλακισμένοι άνθρωποι και τούτο εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι η τοπική Αυτοδιοίκηση.

3)      Η τοπική κοινωνία, αλλά και οι πρόσφυγες αγανακτούν λόγω της ανεπάρκειας, ασυνέπειας, αφερεγγυότητας και υποκρισίας της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργού κ. Μουζάλα απέναντι στο λαό και τους θεσμικούς φορείς του. Ο Υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κ. Μουζάλας υπέγραψε Συμφωνητικό με το Δήμο Χίου, το οποίο δεν σέβεται και δεν τήρησε. Ο ίδιος Υπουργός, σε εξάωρη σύσκεψη, με τον Δήμαρχο και τον Αντιπεριφερειάρχη, δεσμεύθηκε για την υλοποίηση κοινών στόχων τους οποίους ανακοίνωσε δημόσια αλλά –φευ– δεν τήρησε τίποτε από όλα αυτά, κοροϊδεύοντας θεσμικούς φορείς αλλά και τους ακρίτες του Αιγαίου οι οποίοι έδειξαν αλληλεγγύη εξ αρχής μέχρι σήμερα.

Οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ Χίου θα έπρεπε να ντρέπονται για όσα συμβαίνουν και ιδιαίτερα για το γεγονός ότι, ένα ζήτημα που αφορά αποκλειστικά την κυβέρνηση και την κεντρική Πολιτεία έχει αφεθεί εξολοκλήρου στην τοπική Αυτοδιοίκηση, δίχως να έχει καμία αρμοδιότητα και καμία δουλειά να επιλύει προβλήματα άλλων και να καλύπτει την ανεπάρκεια άλλων.  Επιπλέον, θα έπρεπε να ντρέπονται διότι, ως αποδεικνύουν τα λόγια και έργα τους, έχει εκλείψει προ πολλού η αιδώς από τον δημόσιο διάλογό τους, επιχειρώντας να επιρρίψουν ευθύνες που ανήκουν αποκλειστικά στους ίδιους, στην τοπική Αυτοδιοίκηση.

Αιδώς !!!-

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ