18.11.2018 10:50

Ετοιμοπόλεμος για τη Χίο

Στα παιδικά μου χρόνια, ανάμεσα στις ιστορίες που μου άρεσε να διαβάζω ήταν και το ποίημα, Ιθάκη του Καβάφη. Ένα ποίημα που έμελλε να είναι έμπνευση για την μετέπειτα πορεία της ζωής μου, αλλά θα τολμούσα να πω και ένα είδος περιγραφής της.

Για όποιον δεν το έχει ήδη διαβάσει, το ποίημα μιλάει αλληγορικά για το ταξίδι της ζωής. Ένα ταξίδι στο οποίο δεν πρέπει να βιαστούμε. Ένα ταξίδι στο οποίο καλούμαστε να γνωρίσουμε τον κόσμο, να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες, να ξεπεράσουμε προκλήσεις και να αποκτήσουμε εμπειρία καιγνώση. Η Ιθάκη, όμως, θα πρέπει να είναι πάντα στο μυαλό μας και η επιδίωξη μας, η επιστροφή μας σε αυτήν μια ημέρα. Και όταν επιστρέψουμε τελικά, να μην αποθαρρυνθούμε από το γεγονός ότι θα την βρούμε φτωχή. Μη έχοντας κάτι να μας προσφέρει. Τότε, μας προτρέπει ο μεγάλος ποιητής, να αναγνωρίσουμε εμείς τη δική μας ευθύνη, να προσφέρουμε τις γνώσεις, που με τόσο κόπο αποκτήσαμε, στην Ιθάκη, ώστε να την βοηθήσουμε να γίνει καλύτερη.

Για εμένα, η Ιθάκη πάντα ήταν και είναι, ο τόπος των προγόνων μου, η Χίος.  Ένιωθα όνειρο μου – αποστολή μου – να ταξιδέψω στον κόσμο, να αποκτήσω πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις και τελικά να επιστρέψω για να βοηθήσω το νησί και την πατρίδα μου. Και αυτό θα κάνω με κάθε τρόπο που μπορώ. Μετά την μακρά και σκληρή μου εκπαίδευση,είμαι ετοιμοπόλεμος για τη Χίο.

«Οι Λαιστρυγόνες και οι Κύκλωπες» του ταξιδιού μου εμένα ήταν εκπαιδευτικά ιδρύματα. Το ColumbiaUniversity στη Νέα Υόρκη, το StanfordUniversity στην Καλιφόρνια, το London School of Economics στην Αγγλία, το InstituteofWorldPoliticsστην Ουάσιγκτον και τηΣορβόννη στο Παρίσι. «Λιμάνια πρωτοειδωμένα» οι σπουδές μου με υποτροφίεςσε φιλοσοφία, πολιτικές επιστήμες, οικονομικά, ψυχολογία, διεθνείς σχέσεις και εθνική άμυνα, αποκτώντας τρία μεταπτυχιακά, δυο πτυχία και ένα δίπλωμα. Εκεί διδάχτηκα από ακαδημαϊκούς γίγαντες, δασκάλους νομπελίστες που συνεχίζουν να με συμβουλεύουν έως και σήμερα και είμαι και θα είμαι για πάντα ευγνώμων για τη βοήθεια τους. Με λίγα λόγια – κουράστηκα, ίδρωσα, έμαθα.

Και συνέχισα. Εργάστηκα σε ερευνητικά κέντρα στην Ουάσιγκτον, όπου μελετούσαμε στρατηγικές εθνικής άμυνας και θέματα οικονομικών. Εργάστηκα, επίσης, στη Νέα Υόρκη σε δυο πανεπιστήμια, το CityUniversityofNewYorkκαι το LongIslandUniversity, διδάσκοντας πολιτικές επιστήμες και οικονομικά, αντίστοιχα. Εκεί είχα την ευκαιρία να εστιάσω την ερευνά μου καθημερινά στην Ελλάδα. Μελετούσα πως μπορούμε να την ενισχύσουμε πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά.

Έτσι, ο δρόμος μου γέμισε εμπειρίες και περιπέτειες και γύρισα στην Ιθάκη, στη Χίο. Η οποία είναι φτωχή, ένας τόπος αφιλόξενος για τους νέους, δύσκολος για τις επιχειρήσεις και άδικος για τους γέροντες, που μαστίζεται από μια φοβερή κρίση σε όλα τα επίπεδα. Όμως, πιστεύω με όλη μου την καρδιά ότι ποτέ δεν είναι αργά. Σύγχρονοι, νέοι, «Οδυσσέες» υπάρχουν και εγώ νιώθω ένας από αυτούς.

Θα ακολουθήσω το δρόμο της πολιτικής. Θα προσπαθήσω να καθαρίσω τον τόπο μας, να βάλω τέλος στην παλιά διαφθορά, προσφέροντας όλη μου την ενέργεια, σωματική και πνευματική. Υπόσχομαι να μην σταματήσω μέχρι να δω την πατρίδα μας, όπως την ονειρευόμαστε και όπως της αξίζει, δυνατή και υπερήφανη. Μόνο με ηθική, ομαδικότητα, εποικοδομητικό διάλογο, αξιοκρατία, αξιολόγηση και νέα πρόσωπα, το μέλλον θα είναι ξανά φωτεινό. Είναι ξεκάθαρο πως με τους υπάρχοντες ανθρώπους θα παραμείνει η υπάρχουσα κατάσταση. Στόχος μου είναι να εκπροσωπήσω και να γίνω η φωνήόλων των Χιωτών, η φωνή τηςαλήθειας, για να σταματήσει μια και καλή η χρόνια εξαπάτηση που βασανίζει το ταλαίπωρο νησί μας.

Μέχρι στιγμής, η πορεία μου περιλαμβάνει την ένταξη μου στην παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, ως πολιτικό στέλεχος και τη συμμετοχή μου στον τομέα των εξωτερικών και οικονομικών.

Το βλέμμα μου, όμως, κοιτάει προς την πηγή των αλλαγών, προς τη Βουλή των Ελλήνων, όπου με σιγουριά πιστεύω πως μια θέση εκεί θα μου έδινε την ευκαιρία να υπηρετήσω με υπερηφάνεια, ταπεινότητα και σθένος την πατρίδα.

Για πάντα Χιώτης, για πάντα Έλληνας! ΕΤΟΙΜΟΠΟΛΕΜΟΣ.

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ