2.8.2019 9:12

Επιστροφή στην κανονικότητα

Στις 7 Ιουλίου, οι πολίτες έδωσαν αυτοδύναμη εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη να εφαρμόσει το σχέδιό του για ένα νέο λειτουργικό και αποτελεσματικό κράτος με επίκεντρο τον άνθρωπο, σταθερά προσηλωμένο στο στόχο της ανάπτυξης, για την πρόοδο και την ευημερία όλων των Ελλήνων, χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς παρωπίδες.

Ο Πρωθυπουργός και η Νέα Δημοκρατία απέδειξαν πόσο σημαντική ήταν η προετοιμασία από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Η δομή, η οργάνωση, η στελέχωση, οι αρμοδιότητες, όλα έγιναν μέσα στα πρώτα εικοσιτετράωρα και απέδωσαν άμεσα αποτελέσματα, όπως ήδη αποδείχθηκε στο επίπεδο της πολιτικής προστασίας.

Στον κρίσιμο τομέα της οικονομίας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε στις προγραμματικές του δηλώσεις, άμεσα μέτρα ανάπτυξης και ανακούφισης της μεσαίας τάξης:

• Ο φόρος στις επιχειρήσεις μειώνεται στο 20% σε δύο φάσεις. Με τη επίτευξη των στόχων του 2019 και του 2020 ο φόρος στις επιχειρήσεις μειώνεται στο 20% καθώς το Σεπτέμβριο θα μειωθεί ο φόρος στο 24% για τα εισοδήματα του 2019 και μειώνεται ο φόρος στα μερίσματα στο 5%

• Μείωση κατά 22% του ΕΝΦΙΑ από τον φετινό Αύγουστο. Σημαντικές μειώσεις φόρων ξεκινούν από το 2019 και όχι από το 2020  καθώς μεσοσταθμικά θα υπάρξει 22% μείωση του ΕΝΦΙΑ από τον φετινό Αύγουστο.

• Βελτίωση της ρύθμισης για τις 120 δόσεις. Η ελάχιστη μηνιαία καταβολή μειώνεται από τα 30 στα 20 ευρώ, το επιτόκιο μειώνεται από 5% σε 3%, διευρύνεται η ρύθμιση με την υπαγωγή όλων των επιχειρήσεων που έχουν βασική οφειλή μέχρι 1 εκατομμύριο ευρώ και για όσους εντάσσονται και παραμένουν στη ρύθμιση, αναστέλλονται οι κατασχέσεις και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης.

• Ο φορολογικός συντελεστής για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ πέφτει από το 22% στο 9% ενώ παράλληλα αναστέλλεται ο ΦΠΑ στην οικοδομή και ο φόρος υπεραξίας σε αγορές και πωλήσεις. Καθιερώνεται έκπτωση φόρου 40% στις δαπάνες για την ενεργειακή, λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των κτιρίων. Καταργούνται σταδιακά η Εισφορά Αλληλεγγύης και το Τέλος Επιτηδεύματος και σταδιακά μειώνονται οι ασφαλιστικές εισφορές από 20% στο 15%, κι ο ΦΠΑ περιορίζεται από το 13% στο 11% και από το 24% στο 22%.

• Η κυβέρνηση θα κάνει ότι χρειάζεται για να σώσει τη ΔΕΗ, χωρίς νέες επιβαρύνσεις για τους καταναλωτές. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, όπου απαιτείται θα ιδιωτικοποιηθούν δίκτυα και θα εντοπιστούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές που θα υποστούν τις συνέπειες του νόμου και αφού εξυγιανθεί η επιχείρηση θα αναζητηθεί στρατηγικός επενδυτής.

Η σοβαρότητα της κυβέρνησης αυτής αποτυπώθηκε και στην εικόνα της αγοράς των ομολόγων, η οποία αντιστράφηκε πλήρως, σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Όλα όσα έγιναν μέσα σε λίγες μόνο ημέρες, αυτονόητα και μη, δείχνουν ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας  μπορεί και θα πετύχει καλύτερες μέρες για όλους τους Έλληνες. 

Όλοι εμείς, στελέχη, φίλοι και ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, στηρίζουμε την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό στο τιτάνιο έργο που του ανέθεσαν οι πολίτες, για μια ισχυρή, ανεξάρτητη, υπερήφανη Ελλάδα στη καρδιά της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ