18.1.2018 12:04

Επίκληση σεναρίων ανωμαλίας με μονολόγους

Ένα από τα ακαταμάχητα όπλα του Μαν. Βουρνού αποδείχθηκε στην πορεία της θητείας του η δεινότητα του στην αντιπαράθεση. Απ’ τις πρώτες κιόλας συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος έπειθε με ευκολία τον αμερόληπτο δημότη ότι είναι ιδανικός χειριστής της προφορικής σκέψης, μάστορας στην επιχειρηματολογία αντιπαράθεσης.

Απ’ την ώρα που ο δήμαρχος αποφασίζει να καταφύγει σε διαγγελματικούς μονολόγους για να αιτιολογήσει και να φορτώσει τα … αναιτιολόγητα, παραδίδει από μόνος του και το ακαταμάχητο όπλο του.

Με «βαρύ χαρτί» στα χέρια του την … φουρνισμένη επί 4 ημέρες απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναζήτησε σωσίβιο σε όσα προκάλεσε επικαλούμενος αντιπολιτευτικά σενάρια ανωμαλίας. Εν ολίγοις ισχυρίστηκε ότι προσχεδιάστηκε η αντίδραση των Χαλκούσων από την αξιωματική αντιπολίτευση, κατονομάζοντας μάλιστα το σύμβουλο της Στ. Καμπούρη ως ηθικό αυτουργό, γιατί έκανε το αυτονόητο, να προβλέψει στην Οικονομική Επιτροπή την ένταση μιας συνεδρίασης, από τη στιγμή που δήμαρχος και δημοτική αρχή δεν είχαν επιχειρήσει καμία προσπάθεια εκτόνωσης.

Το Χαλκειός «ντοπάρουν» δυο δεδομένα: το πρώτο το άδειασμα του αγώνα τους από τη δημοτική αρχή. Ένας εκπρόσωπος της δεν βρέθηκε στη Λαϊκή του Συνέλευση – και εκεί δεν υπάρχει επίκληση δεν το ξέραμε – την ώρα που έκαναν παρέλαση, με πρώτο και καλύτερο το δήμαρχο, σε πίτες σωματείων, αξιολογώντας τις, προφανώς, ως σημαντικότερες. Το δεύτερο η κυριαρχούσα αίσθηση ότι το χωριό «παντρεύτηκε» το μεταναστευτικό για κάποιες δεκαετίες, οπότε βιαίως μεταβάλλεται η φιλήσυχη καθημερινότητα του.

Άργησε να αφυπνιστεί το Χαλκειός – είχε γίνει ενοχλητικός τότε ο «π», όταν το προέβλεπε – και τώρα που παίρνει την κατάσταση στα χέρια του διαπιστώνει ένα δήμαρχο με διάθεση να σώσει το σαρκίο του κι όχι τους δημότες του.  Το ευφάνταστο σενάριο ανωμαλίας, που δήθεν καλλιέργησε η αξιωματική αντιπολίτευση, αντί να καταπραΰνει καταστάσεις, έχει ως μοναδικό στόχο να … ντοπάρει τη συνοχή της πλειοψηφίας. Κάποιοι ψιθύρισαν στο Μαν. Βουρνού την αλάθητη συνταγή. Αν θέλεις να … μαντρώσεις τους δικούς σου, ανέδειξε τον κίνδυνο του αντιπάλου.

Μόνο που στα 5 λεπτά τραγικής μονόλογης απολογίας ο δήμαρχος δεν είπε τίποτα απολύτως που να αφορά το κρίσιμο μέλλον της υπόθεσης. Αμετανόητος. Όλα τα έκανε σωστά, για όλα φταίνε οι άλλοι. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με την προσφυγή στο ΣτΕ, αν η δημοτική αρχή υλοποιήσει την για Τρίτη ή τέταρτη φορά, παρωδιακή πια, εξαγγελία της ότι … εκείνη θα πάρει τα όπλα της εξέγερσης κατά της δημοτικής πολιτικής. Ουδέν νεότερο. Φαντάσματα για να αποφευχθούν οι απαντήσεις. Και φυσικά διαγγελματικοί μονόλογοι για να αποφευχθούν οι ερωτήσεις. Καθημερινή ροπή σε συμπεριφορές αυταρχισμού. Κρίμα! 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ