25.2.2016 10:19

Ενημέρωση ή Διαπλοκή;

Πολύς  λόγος γίνεται τελευταία με αφορμή τις άδειες συχνοτήτων των τηλεοπτικών καναλιών, αλλά κουβέντα δεν ακούμε για την δημοσιογραφική δεοντολογία, που πρέπει να τα διέπει.

Η πληροφόρηση των πολιτών από τα ΜΜΕ και κυρίως από τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια, δεν είναι αυτή που αρμόζει σε μια ευρωπαϊκή χώρα και δεν έχει καμία σχέση με την είδηση και την ενημέρωση.

Μεροληπτούν και είναι αυτά που τον τελευταίο χρόνο έχουν εντείνει τις πιέσεις  και τις επιθέσεις τους με μοναδικό σκοπό την πτώση της κυβέρνησης και την αριστερή παρένθεση, όπως την επεξεργάζονταν από τον Ιανουάριο του 2015.

Όλη η πολεμική των μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών, ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δεν γίνετε για κανένα άλλον λόγο παρά μόνο για την στήριξη των ιδιοκτητών τους και μιας συγκεκριμένης ολιγαρχίας και των συμφερόντων της.

Είναι απαράδεκτο σε μια ευνομούμενη πολιτεία  συγκεκριμένα ΜΜΕ που οφείλουν τεράστια ποσά στην εφορία αλλά και σε παλιά δάνεια στις τράπεζες, να έχουν προνομιακή μεταχείριση και πρόσβαση σε  δανειοδοτήσεις, όταν καμία άλλη επιχείρηση στην χώρα δεν έχει.

Τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια δεν περιορίζονται στον ρόλο τους ,που πρέπει και είναι η έγκριτη και έγκυρη δημοσιογραφία, την οποία διέπουν συγκεκριμένοι κανόνες, αλλά  τα περισσότερα από αυτά ασκούν πολιτική και αντιπολιτευτική τακτική, σκληρότερη και από αυτήν της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα στα δελτία ειδήσεων γίνετε επιλεκτική παρουσίαση των γεγονότων, και αποσιώπηση αυτών που έχουν να κάνουν με το κυβερνητικό έργο, αρκούνται μόνο στην παραπληροφόρηση και την τρομοκράτηση των πολιτών.

Τα προηγούμενα  χρόνια τα μεγάλα κανάλια λοιδορούσαν τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των εργαζομένων και των αγροτών, γιατί αυτές δήθεν κατέστρεφαν την χώρα και την οικονομική ζωή του κέντρου της Αθήνας, κάτι που σήμερα δεν φαίνεται να τους προβληματίζει ιδιαιτέρα και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μην χάσουν τα προνόμια τους, τα όποια για πρώτη φορά αισθάνονται να απειλούνται.

Θυμόμαστε καλά, ποιος μίλησε πρώτος για νταβατζήδες, στις 6 Οκτωβρίου του 2004, ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε συνεστίαση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας έθιξε το πρόβλημα της εγχώριας διαπλοκής, εκφράζοντας την βούληση του πως <<δεν θα αφήσω πέντε νταβατζήδες και πέντε συντεχνίες να χειραγωγήσουν την πολιτική ζωή της χώρας>>, από τότε μέχρι σήμερα πέρασε πάνω από μία δεκαετία και τα μεγάλα κανάλια συνεχίζουν να πράττουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αφού καμία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν τόλμησε η δεν ήθελε να βάλει τάξη.

 Έφτασε πλέον η στιγμή να μπουν κανόνες στο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας, το όποιο είναι άμεσα συνδεδεμένο με την διαπλοκή, αυτό το αλισβερίσι πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Σήμερα και ο πιο απλός πολίτης έχει αντιληφθεί τον ρόλο συγκεκριμένων ΜΜΕ και τα συμφέροντα που εκπροσωπούν, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τα δικά του.

Το τηλεοπτικό τοπίο πρέπει να αλλάξει και θα αλλάξει παρά την επίθεση που δέχεται η κυβέρνηση, βάζοντας τους κανόνες στην λειτουργία του, παραμερίζοντας φαινόμενα  διαπλοκής τα οποία ταλαιπωρούν χρόνια τώρα τον τόπο μας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, θα περάσει αλώβητη τον σκόπελο, και την επιθετική στάση μεγάλης μερίδας ΜΜΕ και των υποστηρικτών της διαπλοκής, εξυγιαίνοντας το σάπιο μιντιακό τοπίο, βάζοντας τέλος στην διαφθορά και την διαπλοκή.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ