9.7.2012 16:39

«Ένεση» τα 192.000 ευρώ για την τουριστική προβολή

 
Σε συνέχεια του άρθρου του κ. Δ. Παππά, το οποίο φιλοξενήσατε στην εφημερίδα σας, θεώρησα απαραίτητο να δώσω ορισμένες διευκρινίσεις, προκειμένου να μη δημιουργούνται παρερμηνείες.
 
Όσον αφορά στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Λέσβου ανάμεσα σε μέλη του και στελέχη της Aegean, ενημερώνω ότι ως Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Βορείου Αιγαίου δεν κλήθηκα στη σύσκεψη. Διευκρινίζω ότι μέσω του θεσμικού της ρόλου η Περιφέρεια υλοποιεί ένα γνωστό πρόγραμμα τουριστικής προβολής, το οποίο έχει συμφωνηθεί και συνδιαμορφωθεί μέσα από ανοιχτές συζητήσεις με τους εμπλεκόμενους φορείς του τουρισμού σε κάθε περιφερειακή ενότητα. Ο ρόλος μας παραμένει υποστηρικτικός. Δεν πατρονάρουμε ούτε κηδεμονεύουμε τους επαγγελματίες. Αντίθετα, είμαστε πάντα δίπλα τους και τους στηρίζουμε.
 
Όσον αφορά τα περί συν-διαφήμισης, που τίθενται στο άρθρο, θα ήθελα να πω ότι στη θεωρία ακούγονται πολύ ελκυστικά. Παρόλα αυτά, είναι μάλλον δύσκολο να συζητήσουμε κάτι τέτοιο, δηλαδή την επένδυση ενός σημαντικού ποσού μέσω ιδιώτη, ιδιαίτερα αν δεν κατατεθεί από τους επαγγελματίες ένα συγκεκριμένο και τεκμηριωμένο πλάνο. Σημειώνουμε όμως ότι στη δύσκολη συγκυρία της οικονομικής κρίσης, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε κάποια κονδύλια για την τουριστική προβολή, την αξιοποίηση των οποίων δεν αποφασίσαμε στη βάση «της πεπατημένης», αλλά με βάση τις προτάσεις των φορέων, και προσπαθώντας να συνδυάσουμε παραδοσιακές και αποδεδειγμένα αποτελεσματικές μεθόδους προβολής, με νέα στοιχεία και εναλλακτικές προσεγγίσεις.
 
Επίσης, θα ήθελα να τονίσω ότι αναγνωρίζουμε τη σημασία της εξωτερικής αγοράς και θεωρούμε σημαντικές τις προσπάθειες για προσέλκυση πτήσεων charters. Την ίδια στιγμή όμως θεωρούμε πρωταρχικό την εξασφάλιση φτηνών και συχνών εσωτερικών αεροπορικών συγκοινωνιών, οι οποίες πρωταρχικά αφορούν τους κατοίκους των νησιών μας. Η σύνδεση με την Αθήνα π.χ., η σημασία της οποίας δυστυχώς απαξιώνεται στο άρθρο, αποτελεί ανάγκη για όλους εμάς που επιλέξαμε να ζούμε και να παράγουμε στη Χίο και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Για το λόγο αυτό, παραμένει πάντα ψηλά στην ατζέντα μας ως διεκδίκηση.
 
Κλείνοντας, θα ήθελα να προτείνω στον κ. Παππά τις προτάσεις και τις ιδέες του να επιχειρήσει να τις θέσει σε εφαρμογή μέσω της υλοποίησης του προγράμματος προβολής του Δήμου Χίου, στο οποίο φαντάζομαι ότι έχει λόγο, ως μέλος της ΔΕΤΠ. Η ενίσχυση του Δήμου Χίου – όπως και όλων των Δήμων της Περιφέρειάς μας – με το ποσό των 192.000 ευρώ, από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, πιστεύω ότι αποτελεί μια ευπρόσδεκτη ένεση στο δημοτικό σχεδιασμό της τουριστικής προβολής, η οποία ελπίζω να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. 

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ