29.1.2018 20:53

Ένα σημείωμα που γράφτηκε επειδή … δεν περνούσαν άλλα αυτοκίνητα

Είμαι μόνιμος κάτοικος Βροντάδου (Παναγία Μούτσαινα) και ως εργαζόμενος στην πόλη χρησιμοποιώ με το αυτοκίνητό μου δύο φορές καθημερινά τον πιο όμορφο δρόμου της Χίου, τον παραλιακό δρόμο του Βροντάδου.

Πριν περίπου 30 χρόνια πηγαίνοντας προς τον Βροντάδο, έξω ακριβώς από το Τάγμα του Αγίου Παντελεήμονος, συγκρούστηκα πλαγιομετωπικά με υπαιτιότητα άλλου οδηγού που κατευθυνόταν προς Χίο.

Αιτία: Η έλλειψη διαχωριστικής νησίδας, που του επέτρεψε να μπει στο αντίθετο ρεύμα και να προκαλέσει, πέραν των μεγάλων υλικών ζημιών του αυτοκινήτου μου, ανήκεστη βλάβη στην αρτιμέλειά μου.

Κάποια χρόνια μετά και συγκεκριμένα το 1999, κάτοικοι της περιοχής του Τάγματος, με επικεφαλής τον καπετάνιο Χριστόφορο Φόρο και τον πολιτικό μηχανικό Δήμη Μυλωνάδη παρουσίασαν μία ενδιαφέρουσα τεχνική έκθεση και σχέδιο του τελευταίου, με τα οποία το πρόβλημα του δρόμου και τα ατυχήματα που προκαλούσε θα ήταν παρελθόν, γιατί από τη μία θα αντιμετωπίζονταν ο κυματισμός, θα δημιουργούντο υπήνεμες παραλίες για κολύμβηση και διαχωριστική νησίδα.

Παρά τις 1.250 υπογραφές που έλαβε η πρόταση, δυστυχώς δεν προωθήθηκε από την τότε δημοτική αρχή.

Πριν λίγες ημέρες υπέστην άλλη μία αναίτια πλαγιομετωπική από τα δεξιά, ευτυχώς, την ώρα που πήγαινα προς την πόλη από αυτοκίνητο που έβγαινε από το μοναδικό βενζινάδικο της περιοχής με μεγάλη ταχύτητα κάνοντας ταυτόχρονα αναστροφή προς τον Βροντάδο.

Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, μου έφερε μέσα όλη την εμπρός δεξιά πλευρά και με πέταξε κάθετα στο αντίθετο ρεύμα των δρόμων με μεγάλη μετωπική ζημιά και στο αυτοκίνητό του.

Ευτυχώς και για τους δύο μας που δεν ερχόταν αυτοκίνητα από Χίο για Βροντάδο γιατί πιθανά να μην υπήρχε η επιστολή μαζί με εμένα και εκείνον, λόγω της καραμπόλας.

Έτυχε να ακούσω πριν λίγα χρόνια για μία μελέτη αναβάθμισης του παραλιακού δρόμου του Βροντάδου που βάζει τα πράγματα με σοφία και τάξη στη θέση τους, γιατί από τη μία, λόγω της κατασκευής συνεχούς νησίδας δεν επιτρέπει να συμβούν ατυχήματα όπως αυτό που συμμετείχα, και από την άλλη δημιουργεί προϋποθέσεις εύκολων επιστροφών και ομαλοποιήσεων των ταχυτήτων με τους κυκλικούς κόμβους που προβλέπει μαζί με άλλες διευκολύνσεις σε πεζούς- ποδηλάτες – λουόμενους.

Για να μην κουράζω, παρακαλώ όπως οι δύο επικεφαλείς της αυτοδιοίκησης κ.κ. Στ. Κάρμαντζης και Μ. Βουρνούς, μαζί με όποιον άλλο υπηρεσιακό, επαγγελματικό ή κοινωνικό φορέα, συνεργαστούν για να υλοποιηθεί η πιο πάνω μελέτη, που επιπλέον θα αναβαθμίσει μαζί με τον Βροντάδο και το υπόλοιπο νησί.

Σ.Σ. : Ενδιαφέρθηκα και έμαθα ότι ο πιο επικίνδυνος δρόμος της Χίου είναι από την πόλη προς Δασκαλόπετρα (Βροντάδο) με πρόσφατο θανατηφόρο στην Αγία Παρασκευή που θα μπορούσε να μην έχει γίνει.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ