13.3.2017 9:09

Ένα νέο ρίσκο

Εθισμένος στα ρίσκα ο «πολίτης» απ’ τα γεννοφάσκια του. Ρίσκαρε τη γέννηση του από ένα συλλογικό σχήμα και, με τις αλλαγές του στο χρόνο, μ’ αυτό πορεύεται. Ρίσκαρε να αποτολμήσει τη στήριξη της ιδιωτικής οικονομίας σε μια δημόσια συζήτηση όπου καθετί προερχόμενο απ’ αυτήν έκρυβε a priori καταχθόνια συμφέροντα. Ρίσκαρε την ισότιμη προβολή όποιου προσπάθησε να δοκιμαστεί στο δημόσιο βίο, σε μια περίοδο κυριαρχίας των «πακέτων».

Ένα πράγμα δεν τόλμησε. Την αλλαγή στη διαφημιστική νοοτροπία. Την ατολμία του πλήρωσε διαχρονικά και ο ίδιος και η αγορά. Σήμερα, χάρη στη δύναμη των διαδικτυακών εργαλείων, αναλαμβάνει το ρίσκο που άφησε πίσω. Προσαρμόζει τη διαφήμιση στο νησί μας στην αναγκαία της διάσταση.

Μέχρι τώρα η διαφήμιση στη Χίο γίνονταν γιατί το επεδίωκε το Μέσο κι όχι ο διαφημιζόμενος. Προέκυπτε ως ανάγκη επιβίωσης του Μέσου, τεμαχίζονταν σε μικροποσά για να καλυφθούν οι ανάγκες του, αδιαφορούσε για την ανταποδοτικότητα του στόχου. Αμφίδρομη διαστρέβλωση. Το Μέσο ζει παρασιτικά, οι τοπικές επιχειρήσεις στερούνται του καθοριστικού εργαλείου προώθησης τους.

Από σήμερα δεν επαιτούμε τη διαφήμιση. Τη θέλουμε μόνο στην περίπτωση που αισθανθείτε την ανάγκη της. Όταν καταλάβετε ότι άλλο πετώ στον κουβά 50 ευρώ το μήνα κι άλλο έχω στην άκρη ένα ετήσιο ποσό για να προωθήσω τις επαγγελματικές ιδέες μου την ώρα που πρέπει. Γιατί τότε σταθμίζεις με ποιόν συνεργάζεσαι, στρέφεσαι στη δύναμη του πρώτου.

Με τη δική σας δύναμη ο διαδικτυακός «πολίτης» είναι το πρώτο σε επισκεψιμότητα ειδησεογραφικό site σε όλο το Βόρειο Αιγαίο. Η δυναμική που εσείς μας χαρίζετε επιθυμούμε να ανταποδοθεί από μέρους μας ως πρόσθετο εργαλείο προώθησης των εταιρικών σχεδίων της τοπικής μας αγοράς. Πιο ακριβά αλλά μετρίσιμα, ανταποδοτικά. Θέλουμε τη διαφημιστική σας δαπάνη να τη βλέπετε να επιστρέφει στην ταμειακή σας μηχανή.

Ο στόχος αυτός υπηρετείτε από τη σημερινή μας προσπάθεια. Ο politischios.gr αναβαθμίζεται. Ουσιαστικά μετατρέπεται σε κόμβο ενημέρωσης για το νησί μας, διατηρώντας το πρωτογενές αξιόπιστο ενημερωτικό υλικό του, ανιχνεύοντας και παρουσιάζοντας κάθε είδηση που αφορά τη Χίο και τα νησιά μας.

Βάσιμα ελπίζουμε πως η νέα μας μορφή θέλγει περισσότερο. Στηρίχθηκε στην τεχνική – πολύ – δουλειά του Κώστα Φάκου και στη διάθεση όλων των συνεργατών του «πολίτη» να βγάλουν τον καλύτερο τους εαυτό, παρά τις αντιξοότητες των καιρών.

Ίσως τελικά να πρόκειται για το πιο μεγάλο ρίσκο από όσα αναλάβαμε. Παίζουμε κορώνα – γράμματα την επιβίωση μας, αν η αγορά δεν ακολουθήσει το ρυθμό μας. Δοκιμάζουμε τις αντοχές μας για μια υπέρ του δέοντος απαιτητική διαδικτυακή σελίδα.

Αν θα πετύχει το εγχείρημα θα … δείξει απ’ τα πρώτα στοιχεία της google. Το διαδίκτυο είναι μαρτυριάρικο, δεν κρύβεται. Η αναμφισβήτητη αριθμητική του και η πρωτιά που ως τώρα μας χαρίζετε κινητοποίησαν το νέο ρίσκο μας. Το πήραμε και σας το χαρίζουμε… Καλή περιήγηση και εξίσου αποδοτική διαφήμιση! 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ