12.6.2013 14:08

Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη

Προς όλους τους εργάτες, εργάτριες, εργαζόμενους, εργαζόμενες, ναυτεργάτες, αυτοαπασχολούμενους, βιοτέχνες, εμπόρους, αγρότες, φοιτητές, μαθητές, συνταξιούχους. Μη σκύβετε το κεφάλι, ο αγώνας είναι σκληρός, συνεχίζεται και θα τον κερδίσουμε!

Αγαπητοί φίλοι, το 1992 όταν η  Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ, και ο τότε ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, ψήφιζαν τη συνθήκη του Μααστριχτ, παραμύθιαζαν τον ελληνικό λαό για μια νέα λαμπρή σελίδα στην πορεία της χώρας. Εξαπολύοντας μια απίστευτη προπαγάνδα χειραγώγησης του λαού και επιστρατεύοντας τα συγκροτήματα του τύπου, σκόρπισαν ψέματα και υποσχέθηκαν στους εργαζόμενους τον « επίγειο παράδεισο», που θα έρθει μέσα από τους κόλπους της Ε.Ε. Πίσω από το ψέμα και την υποκρισία, επιχείρησαν να κρύψουν ότι υπέγραψαν μια συνθήκη με βάση τις γνωστές τέσσερεις ελευθερίες (κεφαλαίων, εμπορευμάτων, υπηρεσιών, εργαζομένων), που εξασφάλιζε στο μεγάλο κεφάλαιο ιδανικότερες συνθήκες για την αναπαραγωγή και συσσώρευση του πλούτου, μέσα από την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Σου είπαν ψέματα... Χρόνια μετά την υπογραφή της συνθήκης , η ζωή επιβεβαιώνει το Κ.Κ.Ε το μόνο κόμμα που την καταψήφισε και ζητούσε επίμονα, να εξηγηθεί στον κόσμο τι είναι αυτή η συνθήκη και να γίνει δημοψήφισμα.

Σήμερα, η αστική τάξη,  σε συνεργασία με την τρικομματική Συγκυβέρνηση και τους ξένους συμμάχους της, μετατρέπει την  χώρα σε νεοαποικία και οδηγεί το λαό  σε άθλιες συνθήκες ζωής, για να σώσουν τους πλούσιους και τα μονοπώλια. Του στερούν ακόμα και τα στοιχειώδη που χρειάζεται για να επιβιώσει. Του σταματούν την δουλειά,  κόβουν τους μισθούς, κόβουν της συντάξεις, αφαιρούν της κοινωνικές παροχές, φορολογούν τα πάντα. Ακόμα, τον επιστρατεύουν στερώντας του, το συνταγματικό δικαίωμα της απεργίας. Παίρνουν μέτρα και τα ψηφίζουν στη βουλή μέσα σε λίγες μέρες. Μέτρα που δεν είναι αναγκαία, ούτε είναι μονόδρομος. Τα ψηφίζουν αυτοί που από το 1974 κυβερνούν και κατέστρεψαν την Ελλάδα. Αφού εξουθένωσαν τον λαό, τώρα βάζουν  πωλητήριο και στην Ελλάδα, ξεπουλάνε τα πάντα. Άρχισαν από την ΑΓΕΤ τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ, τα ΔΙΚΤΥΑ της ΔΕΗ, τον ΟΠΑΠ, ξεπουλάνε λιμάνια, αεροδρόμια, τους σιδηρόδρομους, τους αυτοκινητόδρομους, το νερό, το φυσικό αέριο, τον ορυκτό πλούτο σήμερα έκλεισαν και την ΕΡΤ. Ξεπουλάνε ακόμα από παραλίες μέχρι και  μικρά νησιά. Ξεπουλάνε και πανηγυρίζουν μαζί με τα παπαγαλάκια τους, τα κεντρικά ΜΜΕ και όσο ξεπουλάνε, τόσο μεγαλώνει η ύφεση. Όταν δεν θα έχουν πια να πουλήσουν τίποτα άλλο και εμείς θα έχουμε φτάσει στον πάτο, μετά τί θα γίνει; Γι αυτό πρόλαβέ τους, σταμάτησέ τους, ξεσηκώσου! Να φωνάξει ο εργάτης δεν χαρίζω άλλο τον ιδρώτα μου, να φωνάξει ο νέος δεν χαρίζω τα όνειρά μου και να παλέψουν για αυτά!

Ας μην επιτρέψουμε άλλο το φόβο να μας κόβει το Δρόμο, έτσι κι αλλιώς τα μέτρα και τα σχέδια εξόντωσης, που τα λένε μέτρα σωτηρίας, δεν θα έχουν τελειωμό αν δεν σταθούμε αποφασιστικά όρθιοι απέναντί τους. Μόνο αν δουν τον λαό αποφασισμένο να σηκώνει τα δικά του τείχη, θα κάνουν πίσω. Τους φοβισμένους, τους αδύναμους και τους υποταγμένους δεν τους σέβεται κανείς.

Υπάρχει διέξοδος. Αποδέσμευση από την Ε.Ε. , με μονομερή  διαγραφή του χρέους και των μνημονίων, με κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, επιστημονικό πανεθνικό σχεδιασμό, εργατικό λαϊκό έλεγχο για να ικανοποιηθούν οι διευρυμένες λαϊκές ανάγκες. Σ’ αυτόν τον αγώνα, δεν πρέπει κανείς να είναι μόνος του. «Όλοι για έναν και ένας για όλους» για να διεκδικήσουν τον πλούτο που παράγουν.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ