17.7.2017 12:21

«Εμείς θα αφαλατώσουμε κι εσείς θα πληρώνετε…»

Στις μέρες μας κλείνει ο τελευταίος 15ετής κύκλος της ποιοτικής και ποσοτικής ανεπάρκειας το νερών που καταναλώνουμε, παρά τα πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά που μας έδωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ελληνικό κράτος.

Με ευθύνη όσων διαχειρίστηκαν το θέμα (Νομαρχίας και Δήμων), το αποτέλεσμα απελπιστικά φτωχό και θλιβερό. Σε έναν τόπο με διπλάσιες βροχοπτώσεις από την Κύπρο, 15 φορές μεγαλύτερο πληθυσμό από εμάς, με 300 εκ. τόνους στα φράγματα που κατασκεύασε και με 2,5 εκ. τουρίστες έναντι των 10.000 δικών μας είναι οδυνηρό να επιλέγεται η τοποθέτηση μεγάλης και  μικρότερων μονάδων αφαλάτωσης για τη δήθεν αντιμετώπιση του προβλήματος χωρίς ευρεία δημοσιοποίηση, ημερίδες κ.λπ. για την ανταλλαγή γόνιμων θέσεων – απόψεων.

Η στήλη έψαξε, αλλά δε βρήκε τέτοια δράση σε κανένα πρόγραμμα της δημοτικής αρχής. Επομένως, πριν είναι πολύ αργά, καλείται η τελευταία (δημοτική αρχή ) και προσωπικά ο κ. δήμαρχος, να δημοσιοποιήσουν στα αρμόδια όργανα (επιτροπή διαβούλευσης ) και την κοινωνία, την αναιτιολόγητη πρόθεση της ΔΕΥΑΝΧ πριν είναι πολύ αργά και υποχρεωθεί ο Δήμος, λόγω αχρηστίας των μονάδων, να επιστρέψει έντοκα τα χρήματα που έλαβε  για να τις αγοράσει και εγκαταστήσει.

Υ.Γ.:  Πολύ ενδιαφέρον το άρθρο του κ. Στέλιου Καράβολου που δημοσιεύθηκε στην «Αλήθεια»  την Δευτέρα 10 Ιουλίου με το ίδιο θέμα, συνίσταται η ανάγνωση του.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ