22.5.2019 12:34

Ελπιδοφόρα η πορεία προς τις Ευρωεκλογές

Στον δρόμο προς τις Ευρωεκλογές και απέναντι στην τοξική προπαγάνδα και τις ψεύτικες ειδήσεις, που προσπαθούν να επιβάλουν την  παλινόρθωση του παλιού πολιτικού κατεστημένου,  ας πούμε τις αλήθειες ,που δεν πρόκειται να ακούσουμε από την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ της καταστροφής.

Ακούμε συνέχεια  από αυτούς που διέλυσαν την μεσαία τάξη, να μιλάνε για διάλυση της από τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το ετήσιο εισόδημα μιας οικογένειας της μεσαίας τάξης μειώθηκε από το 2011 ως το 2014 κατά 5.258 ευρώ,ενώ τα έτη 2015 - 2016, τα δύσκολα έτη, άρχισε να αυξάνεται κατά 146 ευρώ και η αύξηση αυτή σήμερα έχει τριπλασιαστεί λόγω της επιστροφής στην ανάπτυξη.

Τον Σεπτέμβρη του 2015,ο ΣΥΡΙΖΑ όταν για δεύτερη φορά με την ψήφο των πολιτών ανέλαβε την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας μας υποσχέθηκε ότι  θα βγούμε από τα μνημόνια οριστικά με τη κοινωνία όρθια, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες. Την δέσμευση αυτή την τήρησε. Η Χώρα μας βγήκε από τα μνημόνια που μας έβαλαν με τις πολιτικές επιλογές τους το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ,με 9 μονάδες μείωση της ανεργίας, με επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων, με μείωση της αδήλωτης εργασίας, με προστασία της πρώτης κατοικίας, νομοθέτηση των 120 δόσεων σε ασφαλιστικά ταμεία και εφορεία, αύξηση των επιδομάτων κοινωνικής προστασίας, για το παιδί για την κατοικία για τους άνεργους για τα χαμηλά εισοδήματα, μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα και εστίαση,  στήριξη της παιδείας και της υγείας και ελεύθερη πρόσβαση σε 2,5 εκατ. ανασφάλιστους στο σύστημα Υγείας.

 Η ακύρωση των περικοπών στις συντάξεις είναι  μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης και αποτέλεσμα της σχεδιασμένης προσπάθειας και διαπραγμάτευσης. Δόθηκε σε μόνιμη βάση και αναλογικά η 13η σύνταξη. Αποκαταστάθηκε η αδικία στις συντάξεις χηρείας, ειδικότερα με τον νέο νόμο η χήρα ή ο χήρος θα δικαιούται το 70% του ποσού της σύνταξης του θανόντα και όχι το 50%. Εφαρμόστηκε το μεταφορικό ισοδύναμο, μια διεκδίκηση δεκαετιών από τους νησιώτες και παρέμεινε ο  μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση.

Πολύ σημαντικό είναι η ανάταξη της οικονομίας, με επιστροφή στην ανάπτυξη. Επιπλέον αυτό που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν το ακούμε από κανένα ΜΜΕ ,είναι το ρεκόρ δεκαετίας στις άμεσες ξένες επενδύσεις.

Να μην ξεχνάμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε μια χώρα με 4 εκατομμύρια πολίτες κάτω από τα όρια της φτώχειας, με 1,5 εκατομμύριο ανέργους, με 65 δισ. μέτρα λιτότητας, με άδεια ταμεία και σήμερα αυτοί που έφεραν την χώρα σε αυτή την θέση μας αυτοπαρουσιάζονται ξανά, ως επίδοξοι σωτήρες. Μετά την έξοδο από τα μνημόνια και παρά την συνεχιζόμενη καταστροφολογία από την αντιπολίτευση η χώρα βγήκε στις αγορές με την απόδοση των Ελληνικών ομολόγων να υποχωρεί συνεχώς. Σήμερα έχει φτάσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2005

Αυτό που θέλουν είναι να ξαναγυρίσουν  την Ελλάδα πίσω στον εφιάλτη των μνημονίων για να μπορούν ανεμπόδιστα να υλοποιούν το αντικοινωνικό νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα τους με προνόμια στους ελίτ και απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.

Απέναντι στο παλιό πολιτικό κατεστημένο βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ και η Προοδευτική Συμμαχία και μαζί όλοι  οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες, ο δημοκρατικός κόσμος.

Όλοι εμείς που επιθυμούμε την πρόοδο της χώρας μας, την συνέχιση της θετικής πορείας και συγχρόνως είμαστε απέναντι στην οπισθοδρόμηση, στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που νοιάζονται για την ελίτ και απαξιώνουν τον λαό θα δώσουμε τη μάχη των Ευρωεκλογών στις 26 Μαΐου και θα την κερδίσουμε.

 Είμαστε απέναντι στις δυνάμεις του νεοφιλελευθερισμού και της ακροδεξιάς, απέναντι στην μισαλλοδοξία και τα κλειστά σύνορα, για την Ευρώπη των πολλών και των λαών.

Από αυτή την μάχη δεν πρέπει να λείψει κανείς και ιδιαιτέρα η νεολαία.

ΣΕΡΓΗΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ  Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ