19.5.2017 12:29

Εκτός τόπου

Διάβασα με περίσσια αποθέματα αντοχής την ανακοίνωση της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία οι άνθρωποι πανηγυρίζουν την ψήφιση του 4ου δικού τους (αποκλειστικά) Μνημονίου, που φέρνει την ελληνική πραγματικότητα κάτω από το γκρεμό.

Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: Ή δεν καταλαβαίνουν εντελώς τίποτα από όσα η κοινωνία οριζόντια και κάθετα υποφέρει ή έχουν βαλθεί να στείλουν κόσμο στους γιατρούς. Όποια από τις δύο κι αν είναι η αθώα πρόθεση το ζήτημα είναι πως η ανακοίνωση τους παρουσιάζει μία απίστευτη αγωνία να αποδείξουν πως...κάτι κινείται!

Σίγουρα η γη θα απαντούσα...

Από εκεί και πέρα, κάθε περιγραφή αυτής της ανακοίνωσης που ωραιοποιεί την σημερινή πραγματικότητα, εξαιρεί τα 14,2 δις μέτρων που έρχονται να χαρατσώσουν συνταξιούχους, μισθωτούς και επαγγελματίες, αδιαφορεί για τις αντιδράσεις και την οργή των κοινωνικών στρωμάτων για τα οποία κόπτονταν, διαλύει και στέλνει ακόμη πιο μακριά τους νέους επαγγελματίες, είναι λεπτομέρειες για τις οποίες τα τοπικά κυβερνητικά στελέχη δεν θα πουν λέξη. Και  δεν λένε. Όχι γιατί δεν ξέρουν τι προκάλεσαν, αλλά γιατί ανησυχούν βαθύτατα πως αργά ή γρήγορα η ιστορία δεν θα έχει πια για εκείνους άλλες αναφορές. 

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ εδώ: 

http://www.politischios.gr/politiki/den-blepete-posa-kaname

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ