23.2.2019 14:07

Έχει κανείς καμία ιδέα πώς να βγάλουμε τη Χίο απ’ το αδιέξοδο;

Βασικό συστατικό μιας λύσης είναι η παραδοχή. Δεν πάμε καλά σχεδόν σε όλους τους τομείς. Για να το ξεπεράσεις πρέπει πρώτα να το αποδεχτείς. Όσο πετάς στο συννεφάκι της υπεραισιοδοξίας λιγοστεύει η πίεση να ανατρέψεις την κατάσταση.

Στη Χίο, διαπιστωμένα, δεν παράγουμε. Τρώει ο ένας απ’ το πιάτο του άλλου και μας κοιμίζει η εντύπωση ότι δουλεύει η προπέλα. Δεν μιλάμε όσο πρέπει κι όπως πρέπει. Τσακωνόμαστε δημόσια για ψύλλου πήδημα και σπανίως αγγίζουμε την ουσία του κάθε προβλήματος.

Δεν σχεδιάζουμε σταθερή και σε βάθος χρόνου πορεία για τον τόπο. Σερβίρουμε μεμονωμένα έργα χρηματοδοτούμενα από ευρωπαϊκούς πόρους και το λέμε ανάπτυξη. Δεν, πολλά δεν… Μπήκαμε πια στην τελική ευθεία μιας κρίσιμης προεκλογικής αυτοδιοικητικής περιόδου. Με 6 και ίσως 7 συνδυασμούς η επόμενη μέρα των εκλογών θα μας τα φέρει … μπαστούνια. Άνθρωποι που τρώγονται μεταξύ τους θα πρέπει να συμφωνήσουν σε μια βάση μικρής τοπικής διακυβέρνησης. Πρωτόγνωρη πρόκληση. Οι συμφωνίες πάλι προϋποθέτουν θέσεις.

Μέχρι τώρα το μόνο που βλέπουμε είναι πρόσωπα. Αυτός με εκείνον κι ο δείνα με τον άλλον. Θέσεις για το αύριο, πάνω στις οποίες μπορούν να χτιστούν συμφωνίες, πουθενά.

  • Η «Πρωτοβουλία», ο συνδυασμός της εν ενεργεία δημοτικής αρχής, κοινοποίησε ένα video, που, αν το έβλεπε οποιοσδήποτε τρίτος, θα νόμιζε ότι είναι πρωτοεμφανιζόμενη παράταξη. Σκόρπιες γενικόλογες λέξεις, έτσι για να πει κάτι.
  • Η «Σύμπραξη Δημιουργίας», ο συνδυασμός του εν ενεργεία αντιπεριφερειάρχη, κάθε μέρα … πάει δυνατά, πάει γερά, υπόσχεται παρουσίαση προγράμματος αλλά ούτε ψήγμα διαθέσεων μέχρι τώρα δεν έχει φανερώσει.
  • Η «Συμμαχία Αξιών», ο συνδυασμός του Κ. Τριαντάφυλλου, ξεκίνησε ελπιδοφόρα με ένα πλαίσιο κοινά αποδεκτών αξιών και μετά σιγή ασυρμάτου ως εξειδίκευση των θέσεων της, έπεσε στην παγίδα της αδηφάγου κοινωνίας που ζητά πρόσωπα και δεν την απασχολούν οι απόψεις.

Από όσο φαίνεται δεν υπάρχει ακόμα καμία επεξεργασμένη σκέψη για το πώς θα βγάλουμε τον τόπο από την πολύπλευρη κρίση.

Συνεχίζουμε να παίζουμε…

Το χειρότερο; Δεν υπάρχει κοινωνικό αίτημα να στριμώξει όσους θα διεκδικήσουν την ψήφο μας, πριν το τολμούσουν, να μετρηθούν σοβαρά με την ευθύνη μιας τέτοιας απόφασης και να έχουν απαντήσει στο ερώτημα τι διαφορετικό έχουν να προσφέρουν από όσους πέρασαν και δεν τα κατάφεραν. Κι όταν η κοινωνία δεν καίγεται, είμαστε στη χαρά του τρεις λαλούν και δυο χορεύουν υποψηφίου.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ