25.9.2017 11:06

Είναι ο Γ. Καραμανής ο Κουρουμπλής του Βουρνού;

Εξέπληξε τους πάντες η απόφαση του Μαν. Βουρνού να τοποθετήσει σχεδόν δυο χρόνια πριν αντιδήμαρχο τον Γ. Καραμανή. Η πιο αθόρυβη παρουσία των δημοτικών εδράνων ως τότε, σύντομα πέτυχε με την εργατικότητα και τη μεθοδικότητα του να γίνει πρόσωπο αγαπητό στο συνδυασμό και της απολύτου εμπιστοσύνης του δημάρχου. Το αρχικό εύρος του αντικειμένου του μικρό, αν ρώταγες όμως πριν ενάμιση χρόνο στελέχη του Δήμου τι ... επαναστατικό έχουν στα σκαριά, όλοι θα έλεγαν τις αλλαγές στην ηλεκτροδότηση. Στον ηγετικό πυρήνα της δημοτικής αρχής άρεσε ανέκαθεν η οικονομία κι ο νέος αντιδήμαρχος υπόσχονταν ... θαύματα στο  συγκεκριμένο τομέα.

Μόλις ήρθε η ώρα να αυτοθυσιαστεί κάποιος στο λάκκο του προσφυγικού η περίπτωση Καραμανή εμφανίστηκε ως ιδανική λύση για το δήμαρχο και το στενό του πυρήνα. Η μεθοδικότητα του αντιδημάρχου κάλυψε πράγματι σοβαρότατα ελλείμματα κρατικών φορέων και το αρχικό διάστημα της προσφυγικής κρίσης ο Δήμος Χίου εμφανίζονταν και ως πρότυπο διαχείρισης της κατάστασης. Η εικόνα αυτή οφείλονταν σε μεγάλο βαθμό στη συμβολή του αθόρυβου Καραμανή. Μέχρι που τον τόπο δεν άρχισε να απασχολεί η διαχείριση του προσφυγικού αλλά το αποτύπωμα της πραγματικής του διάστασης.

Κάπου εκεί οι ώμοι Καραμανή λύγισαν. Το άπειρο δημοτικό στέλεχος οχυρώθηκε πίσω από τη διαχειριστική του επάρκεια κι αρνήθηκε να δει τη μεγάλη εικόνα της προσφυγικής κρίσης. Παρέσυρε στη λογική του το σύνολο της δημοτικής αρχής, η οποία τελικά ήρθε σε ρήξη με το σύνολο της κοινωνίας. Το κοινωνικό αισθητήριο διέβλεπε όσα δεν μπορούσε τότε, ούτε μπορεί να δει σήμερα ο επί του προσφυγικού αντιδήμαρχος.

Φτάσαμε έτσι στο σημείο το σύνολο της Αυτοδιοίκησης του Αιγαίου να ζητά πιεστικά από την κυβέρνηση να αποφορτίσει τα νησιά, αρνούμενο να αποδεχτεί ότι εναλλακτικές δομές δίνουν λύση στην, έστω με το σταγονόμετρο, εισροή μεταναστών και προσφύγων και μόνος μέσα σε όλο το Αιγαίο ο διαχειριστής της προσφυγικής κρίσης στη Χίο να ζητά ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ.!

Κάποιοι αναζητούν ύποπτες προεκτάσεις στην επιμονή του αντιδημάρχου. Δεν το συμμερίζομαι. Του κόλλησαν την ασθένεια του αλάθητου οι συντροφιές του στο Δήμο και αδυνατεί να απεμπλακεί από μια ολέθρια στρατηγική για τη δημοτική αρχή, παρασέρνοντάς την καθημερινά σε μια υποτίμηση όλων όσων πράττει.

Αυτή την ώρα ο Γ. Καραμανής είναι ο Κουρουμπλής του Μαν. Βουρνού, το αμετανόητο βαρίδι, που δεν μπορεί να ελιχθεί ενώ το σύμπαν αλλάζει. Με μια ακόμη ομοιότητα με τον υπουργό Ναυτιλίας. Έχει κι ο αντιδήμαρχος «πλάτες», που δεν θα επιτρέψουν ποτέ στο δήμαρχο να του αλλάξει έστω αρμοδιότητα. 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ