10.3.2017 17:24

Είναι και ζήτημα εμπιστοσύνης

Οι αλλαγές που επήλθαν στην ιστοσελίδα από σήμερα ας μην κριθούν στις... λεπτομέρειες από όλους εσάς τους αναγνώστες. Ας κριθούν στην ουσία του περιεχομένου που δεν είναι άλλη από την είδηση και την μόνιμη διάθεσή μας για παροχή ενημέρωσης.  Γνωρίζουμε καλά το περιβάλλον που καλούμαστε να ανταποκριθούμε, τουλάχιστον ως προς αυτό ποτέ δεν είχαμε αμφιβολίες. 

Οταν τα πάντα τριγύρω αλλάζουν, προσαρμόζονται, εξελίσσονται, οφείλεις το λιγότερο να προσπαθείς να φτάσεις στο επιθυμητό επίπεδο και να «προσφέρεις» στον καθένα περισσότερες από μία επιλογές. Εδώ λοιπόν έχει... δεκάδες.

Η «παραδοσιακή» ενημέρωση ακουμπά ήδη το παραβάν και ετοιμάζεται να αποσυρθεί πίσω από την σκηνή. Το διαδίκτυο αγγίζει πλέον κάθε πτυχή της καθημερινής δραστηριότητας και μετατρέπεται στο «εργαλείο» που κάνει σχεδόν τα πάντα. Ψάχνει, πληροφορεί, ενημερώνει, αναζητεί, απασχολεί, αφουγκράζεται και πολλά ακόμη για λογαριασμό του χρήστη, σε ένα ταξίδι που από όσα βλέπουμε θα διαρκέσει δεκάδες ή εκατοντάδες  χρόνια, δεδομένα περισσότερα από όσο μας απασχόλησε η εφεύρεση του Γουτεμβέργιου με την εκτύπωση.

Φτάσαμε στην εποχή όπου ο χρήστης λειτουργεί διαδραστικά με την είδηση.

Η έλευση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης μετέτρεψε τον καθένα και την καθεμιά σε «εν δυνάμει» φορείς παραγωγής πληροφόρησης, δυστυχώς χωρίς στις περισσότερες περιπτώσεις να υπάρχει μια αυτοσυγκράτηση και κάποιος σχετικός έλεγχος, όπως αντίστοιχα υπήρχε στον τομέα της έντυπης ενημέρωσης. Παρόλα αυτά, οφείλουμε και σε αυτό αν προσαρμοστούμε. Διαβάζουμε περισσότερο, παρακολουθούμε περισσότερο, απασχολούμαστε περισσότερο.

Τι θα κάναμε όμως  σε ένα κόσμο χωρίς εξέλιξη;

 

Τα διαδικτυακά μέσα όπως αυτό που παρακολουθείτε τώρα, προσφέρουν πραγματική ενημέρωση και γνώση. Επαγγελματισμό και υπευθυνότητα. Στον «π» και στο politischios.gr οι ειδήσεις έχουν υπογραφή και πρόσωπο. Γράφονται στο φως και όχι στο σκοτάδι της ανωνυμίας. Έρχονται σε αρκετές περιπτώσεις από εσάς και επιστρέφουν σε εσάς με μόνο στόχο να υπηρετήσουν τον δημόσιο λόγο, τον πλουραλισμό και την ανάγκη για πληροφόρηση. Αυτός είναι ο μοναδικός στόχος.

Κλείνοντας θέλω να τονίσω και κάτι άλλο.

Υπάρχει και ένας στόχος πίσω από κάθε εγχείρημα (ακόμη κι αν αυτό δεν είναι νέο αλλά συνέχεια και διαμόρφωση του προηγούμενου). Στους εαυτούς μας και στις γενιές οφείλουμε την υποχρέωση να μην γίνουμε «τηλεθεατές» του διαδικτύου με τα γνωστά πρότυπα και την ψευτοκουλτούρα που η τηλεόραση  επέβαλλε διαχρονικά. Οφείλουμε να διαλέγουμε, να επιλέγουμε, να αναζητούμε επαγγελματισμό και υπευθυνότητα.

Στη συγκεκριμένη λοιπόν ιστοσελίδα, στον «π», θα συνεχίσουμε με συνέπεια να υπηρετούμε αυτά που αποτελούν την πραγματική ενημέρωση και πληροφόρηση.

Η αποδοχή σας εξάλλου και η καθιέρωση αυτής της ιστοσελίδας στην πρώτη θέση είναι από μόνη της μία δέσμευση για εμάς να γίνουμε ακόμη καλύτεροι.

 

Καλό σερφάρισμα λοιπόν στον ανανεωμένο «π».

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ