4.11.2022 10:56

Είμαστε κοντά σε μία παγκόσμια κοινωνική έκρηξη;

Πόσο κοντά είμαστε σε μία κοινωνική έκρηξη παγκοσμίως; Είναι ένα από τα βασικά ερωτήματα των ειδικών.

Μέσα στα τελευταία χρόνια οι πολίτες ανά την υφήλιο βλέπουν κάθε χρόνο την ζωή τους να δυσκολεύει και η διαβίωση τους να γίνεται δυσκολότερη. Αφορμή φυσικά η αύξηση του κόστους ζωής που δεν συνδυάζεται με αντίστοιχα οικονομικά οφέλη.

Αντίθετα βλέπουμε εξαθλίωση και χιλιάδες απολύσεις παντού. (Την ώρα που γράφονται αυτές οι λέξεις, κυκλοφορεί ότι η νέα ιδιοκτησία του twitter, του κύριου Μασκ θα απολύσει το 50% του εργατικού δυναμικού της εταιρείας).

Είμαστε λοιπόν κοντά σε μία παγκόσμιά κοινωνική έκρηξη; Η απάντηση αν και είναι δύσκολη, φαίνεται όμως να πηγαίνει προς το ναι.

250.000 διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους σε 200 πόλεις της Γαλλίας την Πέμπτη διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια της κυβέρνησης να αυξήσει την ηλικία συνταξιοδότησης.

Η γαλλική κυβέρνηση φιλοδοξεί να αυξήσει την ηλικία συνταξιοδότησης από τα 62 χρόνια στα 65, ως το 2031.

85.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους στο Βέλγιο, 75.000 στην Τσεχία στις αρχές Σεπτεμβρίου, 5.000 άνθρωποι στη Λειψία και στο Βερολίνο, στη Γερμανία.

Η Αμερική, προσπαθεί με επεμβάσεις στα οικονομικά και στα στρατηγικά αποθέματα της, να κρατήσει χαμηλά το κόστος ενέργειας, φοβούμενοι μία κοινωνική έκρηξη, σε μία ρευστή ισορροπίας κατάσταση. Ενώ οι φόβοι για λουκέτα και απολύσεις ήδη κάνουν την εμφάνιση τους πάνω από την Ήπειρο.

Από την άλλη, ο Καναδάς ανακοίνωσε ένα πακέτο βοήθειας 4,5 δισεκατομμυρίων καναδικών δολαρίων (3,26 δισεκατομμύρια δολάρια) τον Σεπτέμβριο.

Η Χιλή ανακοίνωσε τον Ιούλιο σχέδιο βοήθειας 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι κυβερνήσεις επιχειρούν με πυροσβεστικές παρεμβάσεις να ‘’ηρεμήσουν’’ τους πολίτες. Είναι αρκετό; ΟΧΙ.

Υπάρχει μία συσσώρευση οργής από τους πολίτες που βλέπουν από την μία, τα κέρδη των λίγων να αυξάνονται και εκείνοι να μην ξέρουν πως θα ξημερώσει η επόμενη ημέρα. 

Η οργή αυτή μεταφέρεται στις κάλπες και στην αύξηση των ποσοστών ακροδεξιών παρατάξεων που τάζουν αλλαγές με τον κόσμο να πιστεύει σε αυτό ελλείψει αριστερών οργανώσεων που θα μιλήσουν απευθείας στον λαό.

Το 2023 θα είναι έτος κοινωνικής οργής, και μία σπίθα θα είναι ικανή να πυροδοτήσει κοινωνικές εκρήξεις διαρκείας.

Οι Λαοί βλέποντας την ζωή τους να γκρεμίζεται, τους μισθούς να ολισθαίνουν, κάτι που πιθανά να ζήσουμε το επόμενο διάστημα παγκοσμίως, να απολύονται χωρίς να γνωρίζουν αν μπορούν να βρουν δουλειά και από την άλλη οι λίγοι να κερδίζουν, θα βγουν στους δρόμους, ζητώντας αξιοπρεπή ζωή.

Ο Γ΄ Παγκόσμιος πόλεμος έχει ξεκινήσει και είναι οικονομικός!!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ